Adaptacija za suncokret
Stranica 2 / 2. • Share •
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Re: Adaptacija za suncokret
E na toj slici je sve što me zanima, hvala Mr, to je čini mi se original DF adaptacija.
Mr jel to kopčaš slično kao i stol za repicu ili se špicevi montiraju jedan po jedan?
Mr jel to kopčaš slično kao i stol za repicu ili se špicevi montiraju jedan po jedan?

vedran_kc- Broj postova: 1710
God: 23
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
15
Špicevi se montiraju jedan po jedan, ali vjerujem da bi dobar majstor znao to napravit da se stavlja iz dva ili tri komada. Ispod tih špiceva još ide nazubljena osovina, ali na žalost nemam detaljnjijih fotografija. Za montažu ovakve adaptacije kao što je bila moja trebaš oko 8 sati rada, dva čovjeka da šarafaju, ali rezultati u vršidbi su odlićni, rasip sveden na minimum, malo opterećenje za kombajn, lagano i brzo se vrši, a primjese minimalne na iole čistoj injivi.

Mr. Nustemburg- Admin

- Broj postova: 814
Registriran: 09.03.2008
4
Mr. Nustemburg je napisao/la:Špicevi se montiraju jedan po jedan, ali vjerujem da bi dobar majstor znao to napravit da se stavlja iz dva ili tri komada. Ispod tih špiceva još ide nazubljena osovina, ali na žalost nemam detaljnjijih fotografija. Za montažu ovakve adaptacije kao što je bila moja trebaš oko 8 sati rada, dva čovjeka da šarafaju, ali rezultati u vršidbi su odlićni, rasip sveden na minimum, malo opterećenje za kombajn, lagano i brzo se vrši, a primjese minimalne na iole čistoj injivi.
Probat ću nešto smisliti da se to vrijeme montaže smanji, 8 sati mi je ohoho previše. Imam skoro godinu dana da nešto napravim, pa ću valjda nešto smislit

15
ovakva je kod mene Vedrane smije se spustit heder kljunovi su dosta jaki ovi boćni dosta drže

Landpower165tdi- Broj postova: 1539
God: 25
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 01.01.2011
15
→→→: VIŠE
Vedrane stvarno mi žao, ali nemam niti jedne slike u kompletu, a adaptaciju smo rastavili davno pošto sam imao soje za vršiti.
Imam samo ovu sliku sa donje strane, možda ti može pomoć.

Par km od mene, neki tip pravi adaptaciju sa sistemom kopčanja kao stol za uljanu repicu, bez mreže bez ičega, čak majstori sa tim sistemom ni daske ne stavljaju, kako to radi ne znam nisam vidio.
LP
Imam samo ovu sliku sa donje strane, možda ti može pomoć.

Par km od mene, neki tip pravi adaptaciju sa sistemom kopčanja kao stol za uljanu repicu, bez mreže bez ičega, čak majstori sa tim sistemom ni daske ne stavljaju, kako to radi ne znam nisam vidio.
LP

bećar- Broj postova: 1374
Zanimanje: ...
15
-

bećar je napisao/la:
LP
Hvala bećar, tako nešto sam si ja zamislio da ću napraviti.

15
Ipak sam iskopao neku sliku.

Ovako je to kod mene izgledalo.

Ovako je to kod mene izgledalo.

bećar- Broj postova: 1374
Zanimanje: ...
15
-

ja koristim adaptaciju na kukuruznom hederu,rasip je minimalan i stvar odlicno obavlja svoj posao...

Bare- Broj postova: 377
God: 31
Zanimanje: poljodjelac
3
I ja koristim kukuruzni heder prošle godine skinuo 95 jutara prava stvar vršio sam u ambroziji od 2metra največa primjesa je bila 8% a najmanja 3%

slaven22- Broj postova: 345
Zanimanje: automehaničar
Registriran: 20.10.2010
5
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Stranica 2 / 2.