Adaptacija za suncokret
Stranica 1 / 2. • Share •
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Adaptacija za suncokret
Ove godine dosta vršim uslužno suncokret, ral po ral i na kraju se toga dosta nakupilo. I tako je izgleda došlo vrijeme da si kupim adaptaciju. Zanima me adaptacija od Đure Đakovića koja se montira na žitni heder. Nekoko mi se čini ĐĐ adaptacija jednostavna za montažu, jer se vitlo ne skida. Zamolio bi jednog dobrog člana koji ima spomenutu adaptaciju, da stavi nekoliko slika, i opiše kako se to montira.
btw, ako znate nekog da prodaje adaptaciju može se javiti, širina nije bitna, pasala bi mi 3.6m.
btw, ako znate nekog da prodaje adaptaciju može se javiti, širina nije bitna, pasala bi mi 3.6m.

vedran_kc- Broj postova: 1710
God: 23
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
15
Re: Adaptacija za suncokret

Ja sam ovu našao. Ovo je od kreše...

zrine89- Admin

- Broj postova: 3675
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
48
→→→: O SEBI
Jel se mijenja što u kombajnu (sita i ta drnda u koju se ne razumijem baš) ili se može kao kukuruz/pšenica?
Nekoga vidim da vrši sa žitnim, nekoga sa kukuruznim pa mi nisu neke stvari baš jasne.
Nekoga vidim da vrši sa žitnim, nekoga sa kukuruznim pa mi nisu neke stvari baš jasne.
Adaptacija za Capello adaptere mi se čini kompliciranom i skupom, i nema polovne za kupiti, a još uvijek nemam ozbiljnih površina da bi mi se isplatilo, ovo mi se čini jeftinija varijanta na žitni heder. Zanima me koliko dugo traje montaža, jer u isto vrijeme me dave i za soju i suncokret, a nemam dva hedera za 3580.

15
A jesi razmišljao ovako šta za kukuruzni heder ?

To se postavlja tamo pri pogonskom lančaniku za lanceve. ( neznam kako se zove taj dio ).
Ima ih u Mađarskoj u Axialu, mislim da je koštalo oko 150-200 eura komad.
Ima za capelo, geringhoff .....

To se postavlja tamo pri pogonskom lančaniku za lanceve. ( neznam kako se zove taj dio ).
Ima ih u Mađarskoj u Axialu, mislim da je koštalo oko 150-200 eura komad.
Ima za capelo, geringhoff .....

zrine89- Admin

48
Montiranje ako sve štima traje cca 4 sata 2 čovjeka (sposobna) a ne levata
Ja sam montiram za 2 sata i usto imam pauzu od 30min za trgnuti pive dvje..
Moja adaptacija od 4,20 završila kod bećara i sada me ucjenjuje za pare
Vedrane što ga nevršiš sa kukuruznim?
Ja sam montiram za 2 sata i usto imam pauzu od 30min za trgnuti pive dvje..
Moja adaptacija od 4,20 završila kod bećara i sada me ucjenjuje za pare
pege25- Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
62
Hvala zrine za slike, ma nekako mi se neće na adapter stavljati jer vršim dosta kukuruza, pogotovo sad prije sjetve dok krene prodaja. Razmišljam da sam nešto napravim do iduće sezone, volio bi kad bi mi netko stavio sliku od original ĐĐ adaptacije, s onom mrežom naprijed, da probam takvo nešt napraviti.
Nemam adaptaciju, nisam razmišljao do sad o suncokretu, malo me iznenadilo koliko su ove godine kod nas posijali.
bećar ili pege, gdje su slike adaptacije?
Nemam adaptaciju, nisam razmišljao do sad o suncokretu, malo me iznenadilo koliko su ove godine kod nas posijali.
bećar ili pege, gdje su slike adaptacije?

15
vedran_kc je napisao/la:Hvala zrine za slike, ma nekako mi se neće na adapter stavljati jer vršim dosta kukuruza, pogotovo sad prije sjetve dok krene prodaja. Razmišljam da sam nešto napravim do iduće sezone, volio bi kad bi mi netko stavio sliku od original ĐĐ adaptacije, s onom mrežom naprijed, da probam takvo nešt napraviti.Vedrane što ga nevršiš sa kukuruznim?
bećar ili pege, gdje su slike adaptacije?![]()
Možda ti Mr može pomoć, reko bi da je on to imo na svom Đuri.
Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
→→→: VIŠE
Evo vedrane tražim smiri se
negdje sam imao jednu sliku i sad ju nemrem nači...
62
vedran_kc je napisao/la:Hvala zrine za slike, ma nekako mi se neće na adapter stavljati jer vršim dosta kukuruza, pogotovo sad prije sjetve dok krene prodaja. Razmišljam da sam nešto napravim do iduće sezone, volio bi kad bi mi netko stavio sliku od original ĐĐ adaptacije, s onom mrežom naprijed, da probam takvo nešt napraviti.
Pa nema tu puno posla, sveskupa možda dva-tri sata i to je sve skinjeno. Vrlo je jednostavna montaža. I ide na svaki jedan red po jedan komad.

zrine89- Admin

48
pege25 je napisao/la:Evo vedrane tražim smiri senegdje sam imao jednu sliku i sad ju nemrem nači...
![]()
Smiren sam ja, imam još godinu dana vremena

15
Evo našao ali samo jednu

Imaš jedan dugački flah koji se šarafi ispod kose znači dugačak je koliko je i heder,na njega šarafiš tvz paprike ,imaš bočne parike koje spajaš sa mrežom i na vitlo stavljaš letve tj na prste.I posao gotov

Imaš jedan dugački flah koji se šarafi ispod kose znači dugačak je koliko je i heder,na njega šarafiš tvz paprike ,imaš bočne parike koje spajaš sa mrežom i na vitlo stavljaš letve tj na prste.I posao gotov
62
vedran_kc je napisao/la:pege25 je napisao/la:Evo vedrane tražim smiri senegdje sam imao jednu sliku i sad ju nemrem nači...
![]()
Smiren sam ja, imam još godinu dana vremenaimam neku ideju kako napraviti da bude brzo za montažu, zanima me koliko je mreža udaljena od vitla i kad se heder spusti jel špicevi prvi diraju tlo, jel se uopće smije spustuti skroz na tlo?
Vedrane zašto bi spuštao do zemlje pa sa istom ideš samom pod kapu suncokreta.Ovaka adaptacija nije za nisko vršenje.
Udaljenos neznam točno to bi ti bećar mogo reći jer se istom nekoristim jako dugo...ja ču si kada budem velik kupitim ono što je zrine stavio za kukuruzni adapter...usput zrine u kojem mjestu je ta trgovina?
62
Hvala pege, nešto ću preko zime iskemijati, čini mi se jednostavno ipak ću sam napraviti, odustajem od kupovine. Znam da se suncokret relativno visoko kosi, ali kad se parkira kombajn u garaži, jel se smije spustiti heder, to sam mislio

15
ja sam imao ovakvu adaptaciju

Mr. Nustemburg- Admin

- Broj postova: 814
Registriran: 09.03.2008
4
Stranica 1 / 2. • 1, 2