John Deere 5 3.5 8

John Deere

Stranica 19 / 69. Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 44 ... 69  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: John Deere

Postaj by deere power on 15/1/2009, 15:53

pa i trebali bi ako se imalo bude odrzavo
samo pazi i nemoj nikad ni kap vode stavit u hladnjak to je nesto najgore za sve jd traktore jer ne podnose kamenac i sve sto moze doc s vodom i onda stradaju blok i glava
vjerujem da to znas al eto

deere power

Broj postova: 3789
God: 27
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 30.12.2008
Like 13

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 15/1/2009, 16:11

Fidelito je napisao/la:Riječi ti se pozlatile za 4755 i 33000 Radnih sati... I svaka ti dala (dok te ne iscrpe) ako se to kod mene obistini, onda će i praunuci raditi sa njime.

Imamo u okolici nekoliko 47 i 49 đonija i u pravilu svi su generalno rađeni na plus/minus 20.000 sati .
Kolegin 4755 je tada obnovljen i na mjenjaču a mislim kako ih sve to čeka jer obnoviti motor na 20.000 sati a ne rastaviti komplet mjenjač da se utvrdi stanje nije baš mudra odluka ali onda je tu trošak koji je kod kolege premašio 50.000 kn Sad

pingo

Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
Like 1

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by deere power on 15/1/2009, 18:06

a jesu ih oni nove kupili
ako nisu ko zna ko im je vraco sat ili kad su prestajali radit pa jedno vrijeme nisu izbacivasli sate

jedan je radio fendta od oko 80 ks u remontu generalno i jos su nam se hvalili na sajmu ovi iz remonta kako je platio samo 50000kn znaci za fendta su jos skuplji dijelovi

deere power

Like 13

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 15/1/2009, 18:24

deere power je napisao/la:a jesu ih oni nove kupili
ako nisu ko zna ko im je vraco sat ili kad su prestajali radit pa jedno vrijeme nisu izbacivasli sate

jedan je radio fendta od oko 80 ks u remontu generalno i jos su nam se hvalili na sajmu ovi iz remonta kako je platio samo 50000kn znaci za fendta su jos skuplji dijelovi

Nisu prvi vlasnici niti jedan od ljudi koji imaju 47,49 đonije jer takvog jednostavno nije bilo osamdesetih godina u mojem kraju . Traktori su svi iz uvoza a ovih par što sam vidio su od 10 - 12 godina starosti a po satu su imali od 4000 - 6000 sati . Nakon 5-6 godina je prvi išao na generalku , drugi dvije godine kasnije a treći 49 još ide u stanju kakvom je došao . Mislim da su ti vitalni dijelovi koji se mijenjaju kod generalke skuplji za Fendt traktore nego za JD . Isto tako mislim da treba kupiti traktor ( polovan ili novi ) i koristiti se njime toliko dugo dok generalka ne dođe na plan i program a onda ga treba prodti . Generalku je bolje izbjeći nego raditi , barem se kod mene tako pokazalo jer 100 stvari zna krenuti po zlu i nikada kraja ulaganju ... što više tražiš to više stvari nađeš koje treba obnoviti , lonac bez dna .

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by deere power on 15/1/2009, 18:31

pa znam da nije bilo zato i kazem ko zna sta su sve radili i koliko imaju sati

ja mislim da generalka na motoru (ako je ostalo donekle dobro) nije velik problem bar za mene, radili smo vec na nekim traktorima koje smo imali ali nismo na JD bar ne na nasim

deere power

Like 13

[Vrh] Go down

Postaj by paor on 15/1/2009, 18:43

deere power je napisao/la:ja znam da john deere traktori od prvog modela pa do danasnjih svi dosta trose i mislim da su te usporedbe glupost
al isto tako mislim da su svi novi traktori podjednaki u potrosnji a potrosnja zavisi od puno stvari npr. u oranju(teška zemlja, laka zemlja, jel mokro pa proklizava ili je tvrdo pa se mora ic sporije) u svim tim uvjetima potrosnja je drugacija

nemam nikakvih osobnih iskustava glede JD, ali znam da slove kao poprilični potrošači. isto tako, znam da se u zadnje vrijem širom šuška da najnovije serije JD imaju značajno smanjenje potrošnje...osim toga, na zapadu se ovakvo izravno prozivanje konkurencije ne izvodi tek tako...

paor
Admin
Admin

Broj postova: 3047
God: 47
Like 41

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ http://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 15/1/2009, 19:27

Mjenjao sam antifirz redovno (svakih 4 godine), ulje motorno 100 sati, ulje u mjenjaču 1000 sati, u prednjem mostu 1500 sati, sada ima 5300 sati (drugi sam vlasnik, prvi nije imao interesa skidati sate - valjda). Što se tiče mjenjača prijatelj mi je imao na istom kao moj (i kupio ga na istom mjestu) popravak mjenjača. Bilo je to zanimljivo: cijena svih dijelova u NC-u oko 130000+ rad. Novi mjenjač komplet u kutiji orginal - 70000 Kn (ali ne kod NC-a) a i tako je i napravio. Ostao mu je stari mjenjač u dijelovima. Mislim i da je 70 KKn puno za mjenjač, mislim da bi moglo još jeftinije ipak je to 13000 USD. Uglavnom kada smo kod JD-a mislim da je problem mjenjača kod 4755 problem traktorista (operatera) i problem ulja. S obzirom da sam radim sa traktorom problem operatera otpada, a ulje sam rješio tako da ne koristim INA JD50 nego BP sintetičko ulje. Ljepše 'šalta', to je ulje gušće i multigradno je. Malo je skuplje od JD 50 i moram imati doma uvijek za nadoliti ali mislim da vrijedi. I da ne zaboravim: pripazite tko ima više različitih traktora sa različitim uljima u hidraulici da se ispusti ulje iz priključaka ako se priključci na traktorima međusobno izmjenjuju. I relativno mala količina neodgovarajućeg ulja može napraviti veliku štetu. Eh da da ne zaboravim za one koji kupuju rabljene strojeve - postoji jedna poslovica koja kaže da najgore održavanje strojeva je na našim (bivšim) kombinatima i kod njemačkog poljoprivrednika. Nijemci su skloni štednji ali često na krivim mjestima. Sigurno da postoje mnoge iznimke kod ovie poslovice, ali mislim da ni jedan JD u njemačkoj nije napravio 30000 RS. A nebi ni kod nas da se moglo kupiti novo, nego se moralo raditi sa starim.

Fidelito

Broj postova: 2692
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 26

[Vrh] Go down

Postaj by deere power on 15/1/2009, 19:43

mjenjaci na jd mogu se pokvarit samo od nestrucnog rukovanja npr. kod 4755 brzinr se guraju naprijed jedna po jedna a nasi "traktoristi" imaju obicaj pritisnut mjenjac odma u najvisu i gas mozes samo zamislit sta se desava unutra

za ulje si u pravu inino je prerjetko kaze stari da su oni prije sipali samo OPTIMA JOHN DEERE FLUID

di nabavis BP i koja je cijena

deere power

Like 13

[Vrh] Go down

Postaj by Thor on 16/1/2009, 15:19

paor je napisao/la:
nemam nikakvih osobnih iskustava glede JD, ali znam da slove kao poprilični potrošači. isto tako, znam da se u zadnje vrijem širom šuška da najnovije serije JD imaju značajno smanjenje potrošnje...

Nije samo šuškanje Smile

Thor

Broj postova: 548
God: 29
Registriran: 13.08.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by deere power on 16/1/2009, 16:40

paor je napisao/la:
deere power je napisao/la:ja znam da john deere traktori od prvog modela pa do danasnjih svi dosta trose i mislim da su te usporedbe glupost
al isto tako mislim da su svi novi traktori podjednaki u potrosnji a potrosnja zavisi od puno stvari npr. u oranju(teška zemlja, laka zemlja, jel mokro pa proklizava ili je tvrdo pa se mora ic sporije) u svim tim uvjetima potrosnja je drugacija

nemam nikakvih osobnih iskustava glede JD, ali znam da slove kao poprilični potrošači. isto tako, znam da se u zadnje vrijem širom šuška da najnovije serije JD imaju značajno smanjenje potrošnje...osim toga, na zapadu se ovakvo izravno prozivanje konkurencije ne izvodi tek tako...

to je malo previse napuhano ustvari i ne trose toliko, pa koliko trosi u oranju IMT 539ili 577 ove starije serije kao 4020 one malo vise trose ali koga god sam pito reko je da potrosnja u oranju ne prelazi 30litara po ha a recimo moj 2850 s trobraznim plugom potrosi oko 25 a ne moram ni rec koliko je kod nas zemlja teska ili masno crnica ili zuta ilovaca mogu samo rec za primjer da plugovima cesto pucaju sarafi na v&n plugovima su pucali i oni spaneri a sa onim unia plugovima(sto svi kupuju uglavnom uz ruse) ne mogu ni orat kad je malo suvlje

deere power

Like 13

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 16/1/2009, 16:55

Evo linka gdje nabavljam ulje
http://www.enkor.hr/

a ulje je:

Terrac Super Transmission

Višenamjensko ulje za mjenjač, hidrauliku i vlažne kočnice (UTTO) traktora i drugu mehanizaciju.

API GL4
Ford Mercon (M2C-134D); John Deer JD 20C; MF M 1135;
MF M 1143; Case MS 1207;
Volvo Construction Equipment ( VME WB 101)
Caterpillar TO-2;
Hidraulika: ISO VG 68

SSAE 80W/ SAE 10W-30/ ISO VG 68; UTTO

* Viskozitet@100oC mm2/s 10,3
* Indeks viskoziteta 150
* Točka tečenja oC -39
* Točka paljenja oC 220

ali možda pređem na orginalno JD ulje ili Fuchs koji koristim u prednjem mostu.

Inače ponajbolje ulje za power shift mjenjače, mokre kočnice, hidrauliku uopće bi trebalo biti CASE HY-TRAN, nabavljam ga za kombajn kod case građevinskog dilera u Čiču kod Vel. gorice (Stepco). Nisam ga sipao u JD-a, ali neki amerikanci su mi rekli da je to ponajbolje ulje i kao nigdje se ne može dobiti osim kod CASE-a.

Inače što se tiče potrošnje ne mogu se potužiti na JD 4755, ali radim na 1700-1800 okretaja (orem u 9., 10.) , mehaničar mi je rekao da on hoće popiti više ako radiš preko 2000 i tu grešku rade mnogi pa se tuže da je potrošač (očepe gas do daske). To je motor konstantne snage i ako je dobar uglavnom nije potrebno ići preko 2000 (ali nikako ispod 1600 - što god radio osim zagrijavanja ujutro i gašenja).

Fidelito

Broj postova: 2692
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 26

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 16/1/2009, 17:13

Čudno jer ja sam čuo kako na tim đonijima moraš raditi na gasu od oko 2100 okretaja jer tek onda najbolje podmazuje mjenjač . Dakle ako se radi na manjem gasu od 2000 da dolazi do pojačanog habanja u mjenjaču uslijed slabijeg podmazivanja . Čuo od polj.mehaničara a ne baba na pijaci da ne bude zabune oko toga Laughing

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by deere power on 16/1/2009, 17:18

pa to je normalno vise gasa veca potosnja goriva ja isto tako orem oko1800 okretaja i zadovoljan sam potosnjom a kad sam to reko nekim ljudima gledali su u mene ko da sam reko neku tesku glupost oni svi kazu gas do daske cak do 2300-2400 koliko koji traktor moze i onda se zale da puno potrose

deere power

Like 13

[Vrh] Go down

Postaj by deere power on 16/1/2009, 17:20

pingo je napisao/la:Čudno jer ja sam čuo kako na tim đonijima moraš raditi na gasu od oko 2100 okretaja jer tek onda najbolje podmazuje mjenjač . Dakle ako se radi na manjem gasu od 2000 da dolazi do pojačanog habanja u mjenjaču uslijed slabijeg podmazivanja . Čuo od polj.mehaničara a ne baba na pijaci da ne bude zabune oko toga Laughing

ja prvi put to cujem mozda jedino kad je losa pumpa ona mala u mjenjacu ali inace nema potrebe

deere power

Like 13

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 16/1/2009, 17:47

deere power je napisao/la:
pingo je napisao/la:Čudno jer ja sam čuo kako na tim đonijima moraš raditi na gasu od oko 2100 okretaja jer tek onda najbolje podmazuje mjenjač . Dakle ako se radi na manjem gasu od 2000 da dolazi do pojačanog habanja u mjenjaču uslijed slabijeg podmazivanja . Čuo od polj.mehaničara a ne baba na pijaci da ne bude zabune oko toga Laughing

ja prvi put to cujem mozda jedino kad je losa pumpa ona mala u mjenjacu ali inace nema potrebe

Ne radi se o lošoj pumpi ...
Kod nas na kombinat su 47-ice došle početkom devedesetih i imao sam prilike provozati se u jednoj novoj , tanjurali smo suncokret sa teškom tanjuračom . Režim rada je bio takav da se ručni gas davao do kraja ... sjećam se da je to bilo više od 2000 okretaja pod punim opterećenjem a kada bi traktor malo došao do daha gas je išao preko 2100 okretaja . Traktoristi su imali obuku prije nego su zadužili strojeve i tako im je bilo rečeno da se radi .

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Stranica 19 / 69. Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 44 ... 69  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics