stočni grašak
Stranica 9 / 11. • Share •
Stranica 9 / 11. •
1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11 
Re: stočni grašak
E ljudi a sa cim sijete grasak za zrno.

zoky28- Broj postova: 252
Registriran: 19.01.2011
1
→→→: VIŠE
kombinacija rotodrljača + žitna sijačica , svaki red , 200 kg /ha

Matija case 5140- Broj postova: 765
God: 18
Zanimanje: Svinjogojac
Registriran: 18.01.2009
7
ja sam isto posijao grašak kojeg ću kosit za sjenažu, isto sijano žitnom sijačicom 75 kg graška+ 25 kg pšenice na jutro

zetor proxima- Broj postova: 225
God: 19
Registriran: 25.01.2010
1
Ako se ne prska protiv žiška jel mu se desi ovo ,ove godine nisam prskao protiv žiška
[You must be registered and logged in to see this image.]
O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 991
God: 39
Registriran: 04.10.2008
13
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:Ako se ne prska protiv žiška jel mu se desi ovo ,ove godine nisam prskao protiv žiška
žišci pubertetlije navalilili i izbusili ga da valja

Hurliman_H 480- Broj postova: 171
God: 15
Registriran: 18.06.2011
3
i ja sam posijal pred 3 dana negdje oko 1,5 ha, za vlastite potrebe...gnojidba je bila 150 kg 15-15-15 i 50 kg ure-e na ral...
u jednom prohodu to izgleda više nego odlično..vlage ima...posijan na nekih 7 cm...
več pri kraju to bilo slikano...
grašak inače voli malo finije tlo ,bolju obradu, veči su prinosi, a dobro je i na tvrdoj zemlji al ga treba malo više posijat, razrahljuje tlo da je to super...
u jednom prohodu to izgleda više nego odlično..vlage ima...posijan na nekih 7 cm...
več pri kraju to bilo slikano...
grašak inače voli malo finije tlo ,bolju obradu, veči su prinosi, a dobro je i na tvrdoj zemlji al ga treba malo više posijat, razrahljuje tlo da je to super...

7
koja je cijena sijemenskom grašku a koja gotovom proizvodu(površenom)?

heik- Broj postova: 88
God: 28
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 27.02.2012
2
matija ti si svinjogojac, koja je svrha graška, zar nije soja energetski isplativija u hranidbi svinja?
zadnja informacija oko sjemenske robe je bila oko 600 kn 100 kg sjemena, neznam za sada friško koliko se mijenjala ta cijena.
zadnja informacija oko sjemenske robe je bila oko 600 kn 100 kg sjemena, neznam za sada friško koliko se mijenjala ta cijena.

falkon 2- Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
46
→→→: VIŠE -

sjemenski grašak je 5,72 sa PDV direktno sa Bc-a...
gle i grašak je odličan u ishrani svinja dosta mastan, ima 23 % proteina, njega miješam krmaćama skupa sa sojom ,soje manje graška više da dođem na proteine kolko treba, soje trošim oko 15 tona godišnje...
gle i grašak je odličan u ishrani svinja dosta mastan, ima 23 % proteina, njega miješam krmaćama skupa sa sojom ,soje manje graška više da dođem na proteine kolko treba, soje trošim oko 15 tona godišnje...

7
pa zato i pitam, jer dok sam držao svinje na više onda sam inače koristio soju a grašak je išao za goveda... pa mi bilo čudno što ti siješ jer si svinjogojac.

falkon 2- Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
46
→→→: VIŠE -

Matija case 5140 je napisao/la:
ja bum sijal 200 kg/ha , prskal bum sa basagranom 2 puta i poslije još sa nekim protiv žiški 2 puta...
daj mi reci kad ga špricaš, i dal si probal s stompom i čime ga špricaš protiv žiška. možda te nazovem ako mi pak sfali kaj sjemena
e nemam grašak , ustvari imam al mi je pomiješan sa zobi i nema ga puno...al znam tko ima, predsjednik naše udruge svinjogojaca...a ima i Bc sam nazoveš gosp. Ljiljanu, ja sam sve sijeme novo sijal..pa si onda budem za drugu godinu ostavil...
E sad si premišljavamo dal puknuti sa Stompom ili ne...kaj ti veliš je dobar? nebi smeli ziti korovi van posilje...sa njime se ide sad zemljišno je tak? dobra ti je ta ideja...
inače špricam sa basagranom kad izađe van grašak a i korovi jedanput i onda za 2 tjedan još jedanput , al idem sa pol doze svaki put...
e za žiške ja mislim da je onaj Direkt..tak se zove ja mislim...
E sad si premišljavamo dal puknuti sa Stompom ili ne...kaj ti veliš je dobar? nebi smeli ziti korovi van posilje...sa njime se ide sad zemljišno je tak? dobra ti je ta ideja...
inače špricam sa basagranom kad izađe van grašak a i korovi jedanput i onda za 2 tjedan još jedanput , al idem sa pol doze svaki put...
e za žiške ja mislim da je onaj Direkt..tak se zove ja mislim...

7
ma uzel sam kod njih ali nikad se nezna kod mene
, zapravo sve ovisi o ovima iz osijeka danas sam im poslal mail kad je bilo prekasno da zovem. jer je tip koji mi je obecal dopelati Urana je zeznul stvar, htio sam posijati erbija i urana a radi se od dvije zemlje jedna je 800 chv i tu imam erbija dosta i jos bi mi trebalo ostati (imam 75 kg) a na drugoj od 400 chv sam htio urana pa bi mi ako to ne riješim svalelo nekih 10- 15 kg (teoretski manje) a ako ne nabavim onda budem posijal samo ovu prvu s erbijem. ja sa stompom špricam tam gdje mi je grah, krumpir, tikve (to je navek na jednoj zemlji) i zadovoljan sam zapravo sve ovisi o vremenu jer on ide nakon sjetve pa treba kisu .
Naš graško se bori sa sušom, al bude sad poslje ove kiše
Inače os gold u pitanju.
Inače os gold u pitanju.

zelenko- Broj postova: 742
God: 21