crna slavonska svinja i proizvodnja autohtonih proizvoda
Stranica 1 / 1. • Share •
crna slavonska svinja i proizvodnja autohtonih proizvoda
Pozdrav!
Poceo sam se baviti uzgojem krmaca iz razloga sto bih htio raditi preradu autohtonih tradiciskih proizvoda.
(kulen,kobasice, slanine, sunke) Poceo sam s izgradnjom objekata za preradu pa me zanima dali netko zna minimalne uvjete za pokretanje opg-a i pocetak proizvodnje.
Ujedno bih ove krmace zamjenio sa crnom slavonskom da bih dobio 100% autohtoni proizvod. Zanimaju me vasa iskustva u proizvodnji autohtonog proizvoda i uzgoj krmaca na otvorenom (ishrana, nastambe na otvorenom, te prasenje istih). Unazad 3 godine proizvodim manje kolicine proizvoda. Postepeno sam dosao do cca 1500kg prerađevina koje sam uspjesno plasirao na tržište. S obzirom loša iskustva kada sam morao kupovati svinje od drugih proizvođača odlučio sam se na povečanje vlastite proizvodnje sirovine.
Ujedno me zanima gdje bih mogao nabaviti kvalitetne (cistokrvne) crne slavonske svinje i da li je mozda bolje imati krizance?
Poceo sam se baviti uzgojem krmaca iz razloga sto bih htio raditi preradu autohtonih tradiciskih proizvoda.
(kulen,kobasice, slanine, sunke) Poceo sam s izgradnjom objekata za preradu pa me zanima dali netko zna minimalne uvjete za pokretanje opg-a i pocetak proizvodnje.
Ujedno bih ove krmace zamjenio sa crnom slavonskom da bih dobio 100% autohtoni proizvod. Zanimaju me vasa iskustva u proizvodnji autohtonog proizvoda i uzgoj krmaca na otvorenom (ishrana, nastambe na otvorenom, te prasenje istih). Unazad 3 godine proizvodim manje kolicine proizvoda. Postepeno sam dosao do cca 1500kg prerađevina koje sam uspjesno plasirao na tržište. S obzirom loša iskustva kada sam morao kupovati svinje od drugih proizvođača odlučio sam se na povečanje vlastite proizvodnje sirovine.
Ujedno me zanima gdje bih mogao nabaviti kvalitetne (cistokrvne) crne slavonske svinje i da li je mozda bolje imati krizance?

mesar989- Broj postova: 5
Zanimanje: mesar
Registriran: 09.09.2011
0
Re: crna slavonska svinja i proizvodnja autohtonih proizvoda
Pa u tvom kraju bar ima jako puno CSS. 099/6870-920. Javi se.
I ja sam htio napraviti nešto slično, ali me muči to što nigdje ne mogu pronaći neke uvjete za otvaranje mini klaonice. Za vlastite potrebe.
Gdje pronaći te uvjete?
Gdje pronaći te uvjete?
kruno737- Broj postova: 19
God: 31
Zanimanje: zrakoplovni tehničar
Registriran: 18.11.2010
1
za osobne potrebe ti ne treba ništa više nego imaš (svi mi ostali), jedino možda se malo pridržavati Zakona o dobrobiti životinja
ne znam da li zakonodavac uopće poznaje institut mini klaonice...vjerovatno bi i ti objekti podlijegali Pravilniku o uvjetima kojima moraju udovoljavati objekti za klanje životinja, obradu, preradu i uskladištenje proizvoda životinjskog podrijetla
pogledaj temu [You must be registered and logged in to see this link.] kao pripomoć u postupanju u pronalaženju traženih rješenja
ne znam da li zakonodavac uopće poznaje institut mini klaonice...vjerovatno bi i ti objekti podlijegali Pravilniku o uvjetima kojima moraju udovoljavati objekti za klanje životinja, obradu, preradu i uskladištenje proizvoda životinjskog podrijetla
pogledaj temu [You must be registered and logged in to see this link.] kao pripomoć u postupanju u pronalaženju traženih rješenja

paor- Admin

- Broj postova: 3043
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

kruno737 je napisao/la:I ja sam htio napraviti nešto slično, ali me muči to što nigdje ne mogu pronaći neke uvjete za otvaranje mini klaonice. Za vlastite potrebe.
Gdje pronaći te uvjete?
Pogon za preradu mesa i proizvodnju suhomesnatih proizvoda je tema. Kolješ u registriranoj klaonici.
hvala dominik cujemo se ovih dana!
na OPG-u se smije zaklat do 60 svinja godisnje za plasiranje na trziste.
mene zanimaju minimalni uvjeti za otvaranje prerade mesa na OPG-u
na OPG-u se smije zaklat do 60 svinja godisnje za plasiranje na trziste.
mene zanimaju minimalni uvjeti za otvaranje prerade mesa na OPG-u

mesar989- Broj postova: 5
Zanimanje: mesar
Registriran: 09.09.2011
0
ja volim pečenu svinju

Štefan Boćkoš- Broj postova: 2
Registriran: 16.02.2012
0
Similar topics» crna slavonska svinja
» Crna slavonska svinja