PRODAJA VLASTITIH PROIZVODA U VLASTITOJ TRGOVINI 5 5 1

PRODAJA VLASTITIH PROIZVODA U VLASTITOJ TRGOVINI

Stranica 1 / 5. 1, 2, 3, 4, 5  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

PRODAJA VLASTITIH PROIZVODA U VLASTITOJ TRGOVINI

Postaj by opgmiketek on 6/9/2011, 20:46

Pozdrav svima.
Našao sam sličnu temu od prije godine i nešto više, pa me zanima slijedeče.Imam registriran OPG, i sada se spremam otvoriti i vlastitu trgovinu u kojoj namjeravam prodavati isključivo svoje proizvode.Zvao sam ured za gospodarstvo u Zagrebu, i dobio sam odgovor da nema niukakvih problema, samo da prostor mora ispunjavati minimalno-tehničke uvijete.Takav prostor sam i našao te se sada spremam u uređenje i otvaranje.No, nitko mi ne zna reči što sve smijem prodavati u vlastitom prostoru.Referentica mi je rekla da mogu prodavati sve proizode u orginalnom pakiranju.Ali ja proizvodim i kiselinu, đemove,kiselo zelje, razne sokove, imam i tegistrirani mlin za proizvodnju integralnog brašna, za koje imam i markice.Ako netko ima iskustva po tom pitanju molim za pomoč.Vjerujem da nisam jedini kojega zanima ta tema.U ministarstvima nitko pojma nema kako mora roba koja se prodaje biti upakirana, i što sve na njoj mora pisati.Spremamo se i peči i suhe kolače od integralnog brašna, aa ne znam da li smijem ili ne.
Hvala svima na odgovorima i komentarima.

opgmiketek

Broj postova: 33
Registriran: 25.06.2011
Like 1

[Vrh] Go down

Re: PRODAJA VLASTITIH PROIZVODA U VLASTITOJ TRGOVINI

Postaj by sunčana on 9/9/2011, 10:00

bilo je sličnih rasprava o tome tko smije što proizvoditi i prodavati.
očito nemamo gdje ni naučiti..
pitaj tržišnog inspektora za svoje područje, taj će te doći kazniti, ako napraviš krivo, pa, računam, da bi trebao i znati..

sunčana

Broj postova: 947
God: 46
Zanimanje: knjigovodstvo
Registriran: 06.10.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on 9/9/2011, 10:01

i još da ti dade napismeto to što ti kažeda smiješ po mogućnosti Very Happy

falkon 2

Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
Like 46

→→→: VIŠE

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by opgmiketek on 10/9/2011, 11:43

falkon 2 je napisao/la:i još da ti dade napismeto to što ti kažeda smiješ po mogućnosti Very Happy

Problem je u tome što nitko ništa ne zna i samo me šalju iz jedne službe u drugu.Nitko ništa ne daje napismeno, nego odgovaraju kada počinjem sa prodajom, onda će vidjeti što je u redu a što nije, te či tako i biti kažnjen ili ako imam sreće samo upozoren.Katastrofa[i]

opgmiketek

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by sunčana on 12/9/2011, 07:22

da, onda će najednom svi znati što smiješ, što ne smiješ.
zabogamiloga kakvo uređenje!!!

jesi li bio kod tržišnog? ako ne može reći konkretno,
pitaj ga kojim zakonima je regulirana jedna takva prodaja?
onda ćeš u tim zakonima tražiti i nalaziti rješenja i odgovore.. možda..valjda..nadam se..
lijepo si ti to zamislio, po onome što si napisao, no vjerujem da pola od toga ne smiješ...
odnosno smiješ ako zadovoljiš milion uvjeta osim mtu-a za maloprodaju.
jer, pazi..ti imaš proizvodnju..pekmeza i kiseline, za to moraš imati sanitarne uvjete i prostorija i ljudi koji to rade, ako si već prije riješio nabavu i ispravnost voća i povrća iz kojih radiš to (pretpostavljam iz vlastitog uzgoja). o brašnu ništa ne znam, ali znam da su inspekcije lani pozatvarale neke mlinove zbog neispunjavanja uvjeta.. kolači? opet sanitarni uvjeti, pribroji tome još i tržišne te knjigovodstvene..mnislim da će ti trebati puno živaca da to posložiš..
zašto ne ideš na "prodaju na štandovima"? možda ju je jednostavnije izvesti (pročitaj zakon o trgovini)

sunčana

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by paor on 12/9/2011, 08:33

a kako se tek snaći u ovoj šumi
[You must be registered and logged in to see this link.]

paor
Admin
Admin

Broj postova: 3047
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
Like 41

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ http://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on 12/9/2011, 08:56

To je i napravljeno da se rijetko koji laik može snaći u tome, te onda imaju dobru podlogu za kažnjavanje i punjenje proračuna preko naših leđa....

falkon 2

Like 46

[Vrh] Go down

Postaj by opgmiketek on 12/9/2011, 09:27

falkon 2 je napisao/la:To je i napravljeno da se rijetko koji laik može snaći u tome, te onda imaju dobru podlogu za kažnjavanje i punjenje proračuna preko naših leđa....

Evo jedne interesantne stvari koju sam doznao.Da bih mogao prodavati recimo kisele krastavce u orginalnom pakiranju moram napraviti slijedeće:
Jedno orginalno pakiranje krastavaca određene vrste moram odnijeti na analizu u Zavod za javno zdravstvo Dr.Andrija Štampar na mirogojskoj cesti u Zagrebu.Na tom pakovanju mora biti etiketa sa :imenom proizvoda,datumom proizvodnje,sastavom proizvoda, datumom pakiranja, rok upotrebe, ime proizvođača ,težina i.t.d.Takva analiza za jedan proizvod stoji 1.500,00 kn + PDV.
Mi kao mali proizvođači proizvedemo krastavaca na 12 načiona u količinama u prosjeku po 100 malih teglica.Dakle, moramo platiti 12 puta 1.500 kuna plus PDV, a što iznosi 18.000 kuna bez PDV-a.Mi da prodamo svu količinu koju imamo nemožemo pokriti niti troškove ispitivanja.Tako je za svaki proizvod posebno.
Recimo imamo, sada 50 teglica marmelade od višanja.Ako je prodamo u maloprodaji po 30,00 kn, nismo pokrili troškove izrade.
Bez komentara sam!

opgmiketek

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by opgmiketek on 12/9/2011, 09:34

sunčana je napisao/la:da, onda će najednom svi znati što smiješ, što ne smiješ.
zabogamiloga kakvo uređenje!!!

jesi li bio kod tržišnog? ako ne može reći konkretno,
pitaj ga kojim zakonima je regulirana jedna takva prodaja?
onda ćeš u tim zakonima tražiti i nalaziti rješenja i odgovore.. možda..valjda..nadam se..
lijepo si ti to zamislio, po onome što si napisao, no vjerujem da pola od toga ne smiješ...
odnosno smiješ ako zadovoljiš milion uvjeta osim mtu-a za maloprodaju.
jer, pazi..ti imaš proizvodnju..pekmeza i kiseline, za to moraš imati sanitarne uvjete i prostorija i ljudi koji to rade, ako si već prije riješio nabavu i ispravnost voća i povrća iz kojih radiš to (pretpostavljam iz vlastitog uzgoja). o brašnu ništa ne znam, ali znam da su inspekcije lani pozatvarale neke mlinove zbog neispunjavanja uvjeta.. kolači? opet sanitarni uvjeti, pribroji tome još i tržišne te knjigovodstvene..mnislim da će ti trebati puno živaca da to posložiš..
zašto ne ideš na "prodaju na štandovima"? možda ju je jednostavnije izvesti (pročitaj zakon o trgovini)

Ne znam kako ide ta prodaja na štandovima i kakva sve odobrenja traže i gdje se sve smije prodavati.Pretpostavljam samo na placevima.Imam želju da se otvori ta trgovina pa da ljudi pojedu stvarno domaći proizvod koji je bez aditiva i bilo kakvih primjesa, a sve radimo r5uzčno kao što su nekada radile naše bake, i nitko nije umro od takvih proizvoda.Ja ih konzumiram cijeli život , a hvala bogu namam malo godina.

opgmiketek

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on 12/9/2011, 10:01

Mislim da si u svojem postu di si citirao mene objasnio sve, odnosno želju i volju naših zakonodavaca koliko želu da se održi naše prirodno i onako kao su radili naši stari..... njima je u cilju da to nestane u potpunosti a priče koje se šalju su samo dobre finte

falkon 2

Like 46

[Vrh] Go down

Postaj by opgmiketek on 12/9/2011, 10:49

Imaš potpuno pravo.Sada zovem da vidim što je potrebno za prodaju na tržnici, i opet zamisli netko ne zna osim da smijem prodavati voče i povrče.Za kiselinu i đemove opet ništa.Da sam kojim slučajem mlađi od svega bi odustao i otišao u inozemstvo makar kopati kanale.Ovdje mi je svega dosta.Več sam izgubio živce od ovolike birokracije.Danas sam okrenuo točno 26 brojeva telefona i nitko ništa ne zna.Idemo dalje.

opgmiketek

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by mačor on 12/9/2011, 12:59

Sve bilježi u jednu bilježnicu u stilu dnevnika, kada si koga zvao,koliko je trebalo poziva da se javi,tko se javio što je rekao...sve baš sve!
Kada ti jednog dana osvane inspektor, a vjeruj mi hoće, onda lijepo nećeš plaćati kazne nego ideš na sud, a taj dnevnik će ti biti dokaz!!

Taj dnevnik može ti "glavu spasiti" jer kasnije nećeš moći dokazati da nisu ništa znali! kada zagusti nitko te se od njih neće sjećati i još će tvrditi da ti nemaš pojma nego da si se samo trebao javiti po potrebnu informaciju.

mačor

Broj postova: 546
Registriran: 28.07.2011
Like 9

[Vrh] Go down

Postaj by sunčana on 12/9/2011, 15:06

a i kad, napokon, otvoriš trgovinu, ako prije ne poludiš, onda ćeš objaviti brošuru koliko je do toga bio težak put.
ja ti želim da izdržiš, da ustraješ i napraviš planirano.
i još te molim, sve što saznaš, nemoj biti škrt nego podijeli s nama, vidiš da svi skupa plivamo u mutnom.
trgovina na štandovima se samo zove kategorija trgovine, na znači nužno samo tržnicu i samo pult i samo voće. neki dan, eno na glavnom željezničkom u zg, upravo nekoliko štandova opg-a na kojima se prodaju nekakve domaće rakije, likeri, pekmezi..čak mislim i kolači..
sajam nije..
za pojedinačnu prodaju morali su dobiti nekakve dozvole i mjesta..
a vjerojatno ih obilaze i inspektori. nisam htjela ljude uznemiravati da ih pitam na koji način tu to prodaju.
no, ne znam ni sama puno više o tome te ne mogu savjetovati, samo sam predložila da provjeriš.

sunčana

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by opgmiketek on 12/9/2011, 16:28

I počeo sam pisati koga sve zovem, ali se bojim da mi neće biti dovoljna jedna bilježnica.Još sam uvijek na početku.Danas sam saznao da tko proizvodi sir i vrhnje, te mliječne prerađevine, to isto može raditi u svojoj kuhinji, a potvrdu o tome da izdaje Ministarstvio poljoprivrede.Ja, ako bi želio kiseliti krastavce ili kupus, rečeno mi je da ne znaju, jer imaju pravilnik samo za velike proizvođaće, a sanitarna inspektorica mi je rekla da dođem sutra od 8-10sati u njezinu kancelariju u Kutini, pa će mi možda znati više reći, pošto ide kod šefice u Sisak pa će razgovarati sa njom.Dakle opet nitko ništa ne zna.
Čak su mi u uredu za gospodarstvo rekli da za to moram imati obrt ili tvrtku.Da poludiš.Javiti ču sve što saznam, jer sada sam krenuo u to i to ču istjerati do kraja makar mi bilo zadnje u životu.
Puno sreće svima, a ja se javim sa novostima sutra.

opgmiketek

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by sunčana on 13/9/2011, 07:37

čekam te tu. napisati ćeš nam što si obavio.
i snebivam se.
znam da ti to ne pomaže, no ne mogu naći riječi izraziti svoje čuđenje i nevjericu da u jednom "normalnom gospodarskom uređenom sustavu" baš tako kronično ne znaju kako da te upute u posao. i to tako dobro zamišljen i kvalitetan posao.
čakštoviše samozapošljavanje se i sufinancira..jesi li gledao na stranicama HZZZ-a? no, čini mi se da nisu uključeni opg-i.
a što te košta otvoriti obrt, kako su ti u gospodarskom rekli?
trebaš nekog trgovačke struke za otvoriti trgovinu. e onda bi taj tvoj obrt-trgovina kupovao od tvog opg-a i smio sve prodavati.
no,opet se vraćamo na proizvodnju i pakiranje u opg-u.
ma to mora postojati rješenje. masa opg-ova proizvodi i pakira nekako svoje proizvode.

sunčana

Like 1

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 5. 1, 2, 3, 4, 5  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics