vrijednost simentalskih junica
Stranica 1 / 1. • Share •
vrijednost simentalskih junica
obzirom da nisam jo nikad prodavao nemam iskustva koliko vrijede sim junice u kojem dobu ivota.
npr imam 2 junice stare 10 mj kćeri bika Wal (2. sim bik na svijetu sa 99% sigurnoću podataka) od kojih. majka jedne daje 7500 lit u max. do sad 6. laktaciji, a majka druge dala 5000 lit u 3. laktaciji (uz napomenu da je to dala na 2 sise jerbo smo joj shebali vime kao prvotelki i od početka je dojila na samo 2 sise, a morali smo je drat tri laktacije jer nismo imali izbora).
ugl.
koliko vrijede kvalitetne junice sa vrhunskom genetikom recimo sad sa 10 mj, koliko bi vrijedile u vrijeme osjemenjivanja ili tek osjemenjene (znači 14-16mj), a koliko vrijede otpr 6-7 mj bređe.
čisto da znam kada je najisplativije prodavat takva grla
zanima me i kada je najlake pronaći kupca....
npr imam 2 junice stare 10 mj kćeri bika Wal (2. sim bik na svijetu sa 99% sigurnoću podataka) od kojih. majka jedne daje 7500 lit u max. do sad 6. laktaciji, a majka druge dala 5000 lit u 3. laktaciji (uz napomenu da je to dala na 2 sise jerbo smo joj shebali vime kao prvotelki i od početka je dojila na samo 2 sise, a morali smo je drat tri laktacije jer nismo imali izbora).
ugl.
koliko vrijede kvalitetne junice sa vrhunskom genetikom recimo sad sa 10 mj, koliko bi vrijedile u vrijeme osjemenjivanja ili tek osjemenjene (znači 14-16mj), a koliko vrijede otpr 6-7 mj bređe.
čisto da znam kada je najisplativije prodavat takva grla
zanima me i kada je najlake pronaći kupca....
mate22- Broj postova: 25
Registriran: 14.05.2010
0
Similar topics» vrijednost simentalskih junica
» Vrijednost poljoprivrednog zemljita
» STEONE JUNICE, KRAVE
» Jagoda
» Maline
» Vrijednost poljoprivrednog zemljita
» STEONE JUNICE, KRAVE
» Jagoda
» Maline