AKTIVNE TEME
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by Melina Today at 17:10

» Agro Dan
by Agro Dan Today at 09:33

» Zakon o poljoprivrednom zemljištu
by Đuro Japarić 18/2/2018, 11:22

» Briket ili drva ?
by klica 15/2/2018, 16:36

» EM tehnologija ...EMAktiv
by nede58 13/2/2018, 04:24

» Koristi li netko GPS sustav za paralelne tragove?
by marijogjulic 12/2/2018, 22:29

» Pravo na samostalni poporavak mehanizacije
by Fidelito 9/2/2018, 22:06

» John Deere 6630 Premium
by SteveO 9/2/2018, 20:38

» Krumpir
by Danyy 7/2/2018, 11:20

» Torpedo 55 adriatic
by PFC357 5/2/2018, 13:18

» Vijesti vezane za poljoprivredu
by krizic 3/2/2018, 15:00

» claas 456
by tomybrzic 1/2/2018, 20:08

» Repica 2018
by stjepan 1/2/2018, 19:46

» Ovčarstvo
by skoricanac 1/2/2018, 19:29

» Hranidba ovaca
by skoricanac 1/2/2018, 19:27

» New Holland
by stjepan 1/2/2018, 01:06

» Torpedo Serije D4006 D4506
by PFC357 31/1/2018, 13:43

» Plugovi
by stjepan 30/1/2018, 00:21

» Prodajem Utovarivac stajnjaka - GRAJFER
by poljomarkets 29/1/2018, 11:21

» Internacional 444 problem sa mjenjacem?
by vuki99 27/1/2018, 19:45

» P: Kombajn Deutz Fahr Topliner 4065 H 4x4 Balance
by drazen 25/1/2018, 11:23

» Pozdrav od tomot3
by kole355 24/1/2018, 23:05

» Claas
by Ero 1 23/1/2018, 06:18

» VTZ - Vladimirec
by mitija 22/1/2018, 14:02

» Cijepljenje (kalemljenje)
by misoo83 21/1/2018, 08:35

» Kutije za gnojivo OLT ili NODET pneumatsku sijacic
by silija 16/1/2018, 23:13

» FARMA ZA TOV JUNADI
by Tomot3 15/1/2018, 20:44

» Staje za tov junad
by Tomot3 15/1/2018, 20:36

» cijene mineralnih gnojiva
by lucky1111 15/1/2018, 16:58

» Sadnja vrbe (košaraštvo)
by sunčana 9/1/2018, 10:20







Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Stranica 2 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by vedran_kc on 5/7/2011, 22:40

Nismo imali takav slučaj, imali smo sličan, ali sa crnim dimom. Dok je kombajn bio u većem opterećenju gubio je okretaje i bacao crni dim, promjenili smo filter goriva i problem se riješio, ali za 2 dana opet, nema snage i dim, opet mjenjamo filter i tako u nedogled. Dok jednom nisam kosio, a nisam imao rezerve filter, i dok se kombajn počeo gušiti, odem k motoru i probam odzračivati, a kad ono zraka kao u priči. Pogledam crijevo od filtera do ac-pumpe i vidim da je lagano masno. Promjenim crijevo i kombajn odmah leti po polju, a filter nije uopće mjenjan poslije tog.
avatar
vedran_kc

Broj postova : 2179
God : 29
Lokacija : Podravina
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
29


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by Fidelito on 5/7/2011, 23:54

Ja bih počeo od dizni, tu ti vjerovatno neće pomoći odšarafljivanje lajtunga na diznama kada motor radi, jer motor radi dobro, dizna samo zašteka ponekad u radu, skini sve dizne i promjeni uloške. To nebi trebao biti veliki posao i trošak. Ako je dizna promjena filtera neće vjerovatno pomoći, ali dobro je promjeniti filtere goriva ako mjenjaš dizne, posebno ako ne znaš kada je mjenjan. Možeš pogledati turbo, skini usisnu cijev i zavrti ga rukom mora se lako vrtiti, ne smije biti lufta aksijalno, ali može biti malo lufta malo radijalno, ali to ovisi o turbini. Ne smije biti ulja na izlazu iz turbine (niti na zračnom niti na ispušnom dijelu). Turbina nastrada najviše kod čestih pokretanja motora i gašenja motora kada je dobro zgrijan. Postoje i servisi koji rade samo turbine. Ali kod tebe, ako je turbina, ona jednostavno propušta ulje, a za sada se vrti dobro, ako ima snage. Ako fali lopatica na turbini, onda obavezno prilikom promjene dobro pregledaj usisnu cijev zraka do turbine i potraži te dijelove, jer će u protivnom nova turbuna vrlo kratko trajati. Što se tiče potrošnje ulja, moraš biti siguran da ulje negdje ne curi van iz motora, da je motor suh i onda se može promatrati potrošnja ulja.
avatar
Fidelito

Broj postova : 4464
Lokacija : Moslavina
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by SteveO on 6/7/2011, 09:50

Na curi nigdje, gledao je ispod motora, nego izgleda bas spali ulja dosta, onda ne znam jel to moze biti do dizni ? Rec cu mu da sve pogleda, cudan je problem skroz, radi sve u najboljem redu a kad ga vidis na njivi ispaljuje svako malo plavi dim u nebo.
avatar
SteveO

Broj postova : 1676
Registriran : 28.08.2009
39


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by pege25 on 6/7/2011, 10:06

Koliko je dugo kombajn kod njega? i koje motorno ulje koristi ?

Za ovo bacanje dima sam gotovo siguran da je riječ o dizni ,a zašto ujedno troši toliko ulja e tu može biti više faktora ,samo me malo zbunjuje kad kažeš da motor ima snage ,čisto i nadasve odlično radi a ujedno troši puno ulja...zbilja čudno

Pa dali ste razgovarali što još s kakvim majstorom što on kaže

_____________
Ja sam ovakav rođen, a koji je tvoj izgovor?
avatar
pege25

Broj postova : 5212
God : 44
Lokacija : U kurcu
Registriran : 18.09.2010
130


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by Fidelito on 6/7/2011, 11:55

Potrošnju ulja treba gledati kao postotak na potrošnju goriva. Neznam koji je postotak normalan, ali znam da je dosta visok. Neka ulja se troše brže, neka sporije. Neka ulja uredno jače isparavaju, posebno kod zrakom hlađenih motora koji i inače rade na višim radnim temperaturama. Postoje i motori koji troše ulje od kada su novi, i potpuno su ispravni. Znam da kada promjenim ulje, na početku (neposredno poslije promjene) troši više, dok se neposredno prije promjene (kada je staro ulje) ta potrošnja znatno se smanjuje. Svi motori troše ulje, ali neki troše toliko malo da je to skoro neprimjetno, a i bolje je da se troši ulje na kliznim površinama - nego motor. Ulje je ipak jeftinije. Ali kod motora koji su skloni potrošnji ulja treba više pažnje posvetiti kontroli razine ulja u motoru.
avatar
Fidelito

Broj postova : 4464
Lokacija : Moslavina
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by SteveO on 6/7/2011, 14:53

Bio danas majstor i skinio turbo, ovaj dio od usisa je mokar od ulja i u Auto Mario servisu u VK kazu da nije turbo i da on ne moze toliko trosit ulja nit moze dimit svako malo ako turbo ne valja, on kad ode ili dimi stalno ili je turbo ispravan. Lik je rekao da je turbo dobar ali ce ga svakako prepakovat. Ovaj sto je skidao turbo kaze da su klipovi i ispuh suhi pa da onda nebi trebale biti karike u pitanju. Tek je uzeo kombajn a stavlja Super Turbo, ulje nije problem. Sta bi moglo bit, sad nam tek nije jasno !? Zna se neki okvir koliko trose normalno ulja ovi motori ali ovaj dimi u naletima plavo i trosi ulje. Motor ne mjenja zvuk nit padaju okretaji, samo baci taj dim. Ako su dizne onda nebi trosio ulje zbog njih ?
avatar
SteveO

Broj postova : 1676
Registriran : 28.08.2009
39


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by jd4755 on 6/7/2011, 15:15

@SteveO je napisao/la:Bio danas majstor i skinio turbo, ovaj dio od usisa je mokar od ulja i u Auto Mario servisu u VK kazu da nije turbo i da on ne moze toliko trosit ulja nit moze dimit svako malo ako turbo ne valja, on kad ode ili dimi stalno ili je turbo ispravan. Lik je rekao da je turbo dobar ali ce ga svakako prepakovat. Ovaj sto je skidao turbo kaze da su klipovi i ispuh suhi pa da onda nebi trebale biti karike u pitanju. Tek je uzeo kombajn a stavlja Super Turbo, ulje nije problem. Sta bi moglo bit, sad nam tek nije jasno !? Zna se neki okvir koliko trose normalno ulja ovi motori ali ovaj dimi u naletima plavo i trosi ulje. Motor ne mjenja zvuk nit padaju okretaji, samo baci taj dim. Ako su dizne onda nebi trosio ulje zbog njih ?

Moguće ja da pokraj vodilice ventila propusti malo ulja i to tek kad se nakupi u klackalicama a moglo bi izgledati baš kako opisuješ u intervalima.To ne mora biti velika količina ulja da bi se vidjelo na ispušnoj grani ali malo po malo i nakupi se.Normalna količina potrošenog ulja je do 1% od količine goriva( piše za tam-ov motor na đđ).

_____________
Bit će bolje
avatar
jd4755

Broj postova : 1817
God : 53
Lokacija : Nova Gradiška
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by deere power on 6/7/2011, 15:40

nisam cito bas sve ovo ali ljudi pa ako dimi plavo kako kaze onda nema sanse da trosi ulje a vi svi samo napali na ulje, kad motor trosi ulje onda ide bijeli dim nikako plavi a kad je plav onda ima problema sa gorivom, vjerovatno ne 1 dizna ne radi kako spada

reci tom tvom da uzme kljuc i odvrce jednu po jednu diznu (cijev za dovod goriva) ali lagano i tako redom nace kvar, kad pogodi koja je dizna u karu motor ce radit normalno i onda odma nek ju vadi

_____________
yellow and green, runs like a dream!
avatar
deere power

Broj postova : 5205
God : 32
Lokacija : -
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 30.12.2008
78


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by pege25 on 6/7/2011, 15:52

DP to sam i ja reko ali ne zgodni kaže da nisu dizne Smile

_____________
Ja sam ovakav rođen, a koji je tvoj izgovor?
avatar
pege25

Broj postova : 5212
God : 44
Lokacija : U kurcu
Registriran : 18.09.2010
130


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by deere power on 6/7/2011, 15:55

ma nemaju oni pojma izgleda ili ne zna objasnit sta je, ovo kako je objasnio mora bit dizna neka, a i taj majstor je neki zesci, ili ih samo oce oderat pa bolje da sutimo nek covjek zaradi Very Happy

_____________
yellow and green, runs like a dream!
avatar
deere power

Broj postova : 5205
God : 32
Lokacija : -
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 30.12.2008
78


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by pege25 on 6/7/2011, 16:10

Ma da jesam glup pa taj tvz majstor če sad iči nekim redom pa raskupusti pola motora kombajna da bi došao do dizni i reko up evo sve sam napravio kad gle ono ovako banalni kvar...
Znači plavi dim na trzaje baca zbog nevaljale dizne i točka...za ostalo neznam kad bih čuo i vidi motor kombajna znao bih što muje ovako za ovo prvo sam gotovo 100% siguran a za ostalo za sad ....bip bip


Još jednom - ako baca plavi dim na trzaje to jedna od dizni neradi dobro....e sada ako troši ulje to je nešto drugo..

Ali kao zgodni veli da motor negubi snagu i radi ko curica nikako mi nije jasno kako onda troši ulje....valjda če majstori od zgodnog odgonetnuti tu nepoznanicu lijepo zaraditi a zgodni nama reči u čemu je na kraju bio problem... tako da i mi znamo i neučimo se na vlastitim greškama ...nadam se Very Happy


Zgodni cheers Wink

_____________
Ja sam ovakav rođen, a koji je tvoj izgovor?
avatar
pege25

Broj postova : 5212
God : 44
Lokacija : U kurcu
Registriran : 18.09.2010
130


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by SteveO on 6/7/2011, 18:43

Nije dirao dizne jer trosi ulje, da ne dira ulje prvo bi isao na dizne naravno a kad je vidio da je usis mokar od ulja rekao je da se turbo mora prepakovat jer usis mora biti suh. Kad sutra turbo popravi onda ce vjerojatno dizne i pumpu gledat.
avatar
SteveO

Broj postova : 1676
Registriran : 28.08.2009
39


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by deere power on 6/7/2011, 20:00

ja sad vise ne razumijem jel on na kraju dimi plavo ili trosi ulje, ili i jedno i drugo ne moze se nikako odgonetnit ovaj problem

ako trosi tako puno ulja, ne vjerujem da sve ode na turbinu, motor je los ni nema vise price, nek se spremi za gneralku

_____________
yellow and green, runs like a dream!
avatar
deere power

Broj postova : 5205
God : 32
Lokacija : -
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 30.12.2008
78


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by SteveO on 6/7/2011, 20:24

Trosi ulje i dimi plavo u intervalima, dakle ne stalno nego kad radi pun gas svakih 10-15 sekundi izbaci plavi dim na sekundu i onda opet normalno. Dakle sve je normalno ali odes na njivu odvalis pun gas i krenes vrsit i onda gledas za kombajnom kako svakih 15 sekundi izbaci plavi dim u nebo, dakle ne dimi stalno nego samo pukne jednu sekundu plavog dima svako malo. Snage ima, sve radi, pali dobro, jedino trosi ulje i baca plavi dim svako malo ali ne stalno i cijelo vrijeme. I nisam ja rekao da nisu dizne nego ih majstor nije isao pregledavat kad mu je receno da trosi ulje motor jer je veci problem sto trosi ulje nego sto dimi pa je rekao da je turbo a sad kad bude turbo onda ce gledat dizne jer moze bit da zbog turba trosi ulje a da zbog dizni baca taj ruzni dim, dakle 2 odvojena problema od kojih se oba moraju rijesiti, usisna grana je bila cijela mokra od ulja pa je on reko da je to razlog sto dimi plavo jer to mora biti suho ali ce se vidim jel ima razlike kad turbo dođe sa remonta.

Jel sad jasnije ? Very Happy
avatar
SteveO

Broj postova : 1676
Registriran : 28.08.2009
39


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by gourmet on 6/7/2011, 20:39

nemam pojima o ovoj temi i nisam pročitao niti jedan post ali......mislim
probaj tankirati lož-ulje, možda će dimiti crveno...Very Happy
e onda si siguran da je stvar u boji goriva

ma šalamala

_____________
....i nogom u guzicu je korak prema naprijed (mao c.t.)

gourmet

Broj postova : 94
Lokacija : zaprešić
Registriran : 13.05.2011
0

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by deere power on 6/7/2011, 20:42

stevo reci majstoru da motor koji trosi ulje na baca plavi tim vec bijeli

sad je jasnije Very Happy al priznaj zakompliciro si ga gadno

_____________
yellow and green, runs like a dream!
avatar
deere power

Broj postova : 5205
God : 32
Lokacija : -
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 30.12.2008
78


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by gourmet on 6/7/2011, 20:51

veli moj majstor ( vodoinstalater), gumice na ventilima i stavlja 20€ na kladionicu.
inače, hižu je napravil od prve sportske kladionice
veli da je tak bilo i na stojadinu, a bormeč i na golfu jedinici

_____________
....i nogom u guzicu je korak prema naprijed (mao c.t.)

gourmet

Broj postova : 94
Lokacija : zaprešić
Registriran : 13.05.2011
0

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by SteveO on 6/7/2011, 21:01

A mislio sam da sam jasno sažeo Smile

- troši ulje
- ne dimi stalno plavo nego svakih 15 sekundi zadimi po sekundu plavo, nema pravila u razmacima

Eto ga Smile
avatar
SteveO

Broj postova : 1676
Registriran : 28.08.2009
39


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by deere power on 6/7/2011, 21:05

dobro, jesi skuzio onda kako sam objasnio da isprobate dizne? tako se vidi a ne vadit ih pa nosit na stroj, mada ne znam kakav vam je majstor sta ce predlozit ali to moze on i sam probat

_____________
yellow and green, runs like a dream!
avatar
deere power

Broj postova : 5205
God : 32
Lokacija : -
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 30.12.2008
78


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by SteveO on 6/7/2011, 21:10

Da, znam, tako je majstor na JD osmici isprobavao dizne Smile To je poznata metoda. A problem je sto pola kaze dizne a sad ovaj kaze da su gumice na ventilima sto isto ima smisla i de sad znaj nego moras raskopat motor a sezona. Al vidit ce kad turbo dodje.

Tnx
avatar
SteveO

Broj postova : 1676
Registriran : 28.08.2009
39


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by vedran_kc on 6/7/2011, 21:42

@SteveO je napisao/la:Bio danas majstor i skinio turbo, ovaj dio od usisa je mokar od ulja i u Auto Mario servisu u VK kazu da nije turbo i da on ne moze toliko trosit ulja nit moze dimit svako malo ako turbo ne valja, on kad ode ili dimi stalno ili je turbo ispravan. Lik je rekao da je turbo dobar ali ce ga svakako prepakovat. Ovaj sto je skidao turbo kaze da su klipovi i ispuh suhi pa da onda nebi trebale biti karike u pitanju. Tek je uzeo kombajn a stavlja Super Turbo, ulje nije problem. Sta bi moglo bit, sad nam tek nije jasno !? Zna se neki okvir koliko trose normalno ulja ovi motori ali ovaj dimi u naletima plavo i trosi ulje. Motor ne mjenja zvuk nit padaju okretaji, samo baci taj dim. Ako su dizne onda nebi trosio ulje zbog njih ?

Ako u usisu ima ulja, možda je zbog oduška iz motora, jer mu je odušak spojen na usisnu granu. Odušak ima neki kao filter koji propušta zrak i spriječava ulje da ode u usisnu granu.
avatar
vedran_kc

Broj postova : 2179
God : 29
Lokacija : Podravina
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
29


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by SteveO on 6/7/2011, 21:52

Moguce jer je turbo majstor isto rekao da je iberlauf spojen na to Smile Da nije taj filter otiso pa da vuce ulje u cilindre ? A sad je turbo tamo na remontu a onda ostaje jos pogledat gumice na ventilima i dizne, karike kaze majstor da nisu jer su klipovi suhi.
avatar
SteveO

Broj postova : 1676
Registriran : 28.08.2009
39


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by deere power on 7/7/2011, 12:08

e opet mi tu nesto ne stima kao prvo kako on vidi klipove? kao drugo klipovi ne smiju bit suvi tj. nisu suvi jer imaju podmazivanje a karike su tu da sprijece da se ulje pomjesa sa gorivom, kad je cilindar vec istrosen kao i karike onda motor pocinje trosit ulje i spreman je za generalku


_____________
yellow and green, runs like a dream!
avatar
deere power

Broj postova : 5205
God : 32
Lokacija : -
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 30.12.2008
78


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by SteveO on 7/7/2011, 12:59

Vidio je sa strane kad je skinio grane jer nije mogao turbo odvrnit na granama nego ga je skinio skupa sa granama dolje i onda je vidio klipove i gledao jesu ispusne grane suhe jer ako nisu onda je moguce da su karike otisle, veli on. Ipak je lik popravljao preko 100 motora na kombajnima pa valjda zna nekog k...a Smile E da, i kaze mestar da nije spojen iberlauf na usis jer je turbo motor sto ima smisla posto bi nabijao pritisak u karter.
avatar
SteveO

Broj postova : 1676
Registriran : 28.08.2009
39


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kombajn radi normalno pa zadimi plavo ?

Postaj by deere power on 7/7/2011, 13:07

stevo ne moze vidit klipove da hebe rak raka Very Happy ne znam sta zna ili ne zna, klip je unutar cilindra i ne moze ga vidit dok ne izvadi ga van ili skine glavu

a ako je ga i ja kojim slucajme vidio od gore, pa normalno da ce bit suv, tj. garav pa makar trsoio i 10l ulja dnevno

a o kojem se to motoru na kraju radi? i jel ima mozda na auspuhu ulja? znaci na samom vrhu

_____________
yellow and green, runs like a dream!
avatar
deere power

Broj postova : 5205
God : 32
Lokacija : -
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 30.12.2008
78


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.