Seljačke vođe

Stranica 3 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Seljačke vođe

Postaj by Picek on 5/7/2011, 16:10

SteveO je napisao/la:

I kako mi se čini da je Grivičić jučer izjavio da bi HBOR trebao dati seljacima po kunu avansa pa da to sve vrate kad se pšenica proda po najboljoj cijeni krajem godine, ako to nije super prijedlog onda ne znam sta je. Kako se Pokrovac nije toga sjetio ? Jer je glup i mozda ne zna da postoji HBOR i za ceg sluze njegovi krediti. Sad ja ispadam neki obozavatelj lika i djela tog Grivicica ali ja sam tog lika doslovno vidio 10 puta na TVu i jucer na TVu vidio to da govori kad su prikazivali Todorica sugavog.
Buša ti si ekonomist, ajde razmisli koliko je takav prijedlog zaista izvediv..
ja kad sam to čuo sam se smijao više nego kada bih vidio Pokrovca u javnom nastupu..
HBOR nije dobrotvorna udruga i tako nešto je jednostavno neizvedivo...

Picek

Broj postova: 1075
Registriran: 13.03.2008
Like 7

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on 5/7/2011, 16:25

pege stvarno si naporan... i totalno nezanimljiv.Zar moraš i ovako ozbiljnu temu spamati svojim glupostima?

abrkili

Broj postova: 1389
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 12

→→→: VIŠE

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO on 5/7/2011, 16:29

Picek je napisao/la:Buša ti si ekonomist, ajde razmisli koliko je takav prijedlog zaista izvediv..
ja kad sam to čuo sam se smijao više nego kada bih vidio Pokrovca u javnom nastupu..

Pa daju 4% kamate na puno toga za poljoprivredu, da se država malo upne i podrži tu ideju mislim da je izvediva teorija, HBOR novce isplati sada i za 6 mjeseci kranji rok nek dobije 4% na tu sumu, sto bi reklo da nama puno znaci da umjesto 1,50 kn/kg sada dobijemo 1,80 u 12. mjesecu i HBORu vratimo 1,04 kn po kg umjesto 1 kn po kg koju su nama dali iz HBORa. Cini mi se da je izvedivo ali to bi morala vlada uzet u ruke, ne svako za sebe. Mislim, da se razumijemo, to je izvedivo da je drzavi interes da mi zaradimo a ne Todoric i njemu slicni. Da HBOR postaje vlasnik psenice dok se ne proda ili da mu dajemo garancije kao i za bilo koji drugi kredit, mislim ima nacina da postoji neki interes. Naravno, moze biti na zimu i 80 lipa, ali zna se koliki je dug HBORu, dakle to bi ja gledao kao neki vid kredita koji moze i ne uspjeti i da se daju neke garancije HBORu za to sve kao i za drugi kredit. Pa ko hoće igrat i riskirat nek igra, ko neće nek proda odmah. Jest da je to na dugacku stapu ali to je kao kredit da ti daju keš a ti njima vraćaš keš za pola godine uz kamatu, kao da žito ne postoji. Al oni ne daju pare nego samo financiraju projekte pa je to prakticki neizvedivo sto ti kazes.

Zadnja promjena: SteveO; 5/7/2011, 17:00; ukupno mijenjano 2 put/a.

SteveO

Broj postova: 622
Registriran: 28.08.2009
Like 5

[Vrh] Go down

Postaj by pege25 on 5/7/2011, 16:44

abrkili je napisao/la:pege stvarno si naporan... i totalno nezanimljiv.Zar moraš i ovako ozbiljnu temu spamati svojim glupostima?

Koji si pak sad ti drži se ti svoje stoke sitnog zuba i šuti... Smile

A ti si mi zanimljiv ko teletabisi Smile

pege25

Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
Like 62

[Vrh] Go down

Postaj by gourmet on 5/7/2011, 18:04

abrkili je napisao/la:gourmet:slažem se,ali zar nije onda vrijeme da mijenjamo vođe i sustave,ne samo seljačke..

mislim da poslovica ide nekak ovak: mjenjajući sebe mjenjamo i ljude oko sebe (okolinu)
promjena sustava i vlasti bi trebala biti u našim rukama osim ako ...........

gourmet

Broj postova: 94
Registriran: 13.05.2011
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by zoky28 on 5/7/2011, 18:24

evo zasto nema dogovora :procitajte ovu temu od pocetka i to je to ,sta je neko napiso nema tog koji je cist ili da ce svima odgovarati i onda imamo bb-kucu u slavoniji.
A kad nepismeni (ne jedan nego svi)dodu u bijelu kucu i špreha engleski,jubitu itd. i predstavlja lijepu nasu nikom nista.

zoky28

Broj postova: 252
Registriran: 19.01.2011
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by paor on 5/7/2011, 19:51

a ima još jedna poslovica koja kaže "tko sije vjetar, žanje oluju"...primjenjivo na forumaše, ali i na naše seljačke vođe samo što počesto iza njihovih vjetrova smrdi opako

paor
Admin
Admin

Broj postova: 3047
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
Like 41

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ http://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by elsale on 5/7/2011, 21:35

Picek je napisao/la:
SteveO je napisao/la:

I kako mi se čini da je Grivičić jučer izjavio da bi HBOR trebao dati seljacima po kunu avansa pa da to sve vrate kad se pšenica proda po najboljoj cijeni krajem godine, ako to nije super prijedlog onda ne znam sta je. Kako se Pokrovac nije toga sjetio ? Jer je glup i mozda ne zna da postoji HBOR i za ceg sluze njegovi krediti. Sad ja ispadam neki obozavatelj lika i djela tog Grivicica ali ja sam tog lika doslovno vidio 10 puta na TVu i jucer na TVu vidio to da govori kad su prikazivali Todorica sugavog.
Buša ti si ekonomist, ajde razmisli koliko je takav prijedlog zaista izvediv..

da je i izvedivo opet je lose za seljaka, samo politickim vodjama ide u korist.
opet bi zito zavrsilo kod todorica, svi bi pobrali vrhnje osim seljaka koji bi lovu dobio na rate i jos bi za to placo kamatu, bas krasna ideja.

nikad se nasi ljudi nece opametit.

elsale

Broj postova: 152
Registriran: 16.04.2009
Like 2

http://www.aronija.com.hr

[Vrh] Go down

Postaj by deere power on 5/7/2011, 21:57

kakvih gluposti tu ima, a tek stvari nevezanih za nase probleme

deere power

Broj postova: 3789
God: 27
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 30.12.2008
Like 13

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by Krx on 5/7/2011, 22:48

opet se radi nakarada od foruma završit će sve to skupa kao na starom.... Rolling Eyes

Krx

Broj postova: 1194
God: 29
Registriran: 10.03.2008
Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by rile on 5/7/2011, 23:41

Dođe fakat kad pametni ušute,
budale progovore a fukara se obogati !
(Ivo Andrić)

(Fakat ili vakat - vrijeme, fukara - sirotinja, turcizmi)

Ovo se odnosi na vođe pobunjenih seljaka, ne nikako na forumaše.

rile

Broj postova: 516
Zanimanje: dipl. ing. agr.
Registriran: 20.12.2010
Like 4

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 6/7/2011, 09:03

Picek je napisao/la: ajde razmisli koliko je takav prijedlog zaista izvediv..

Picek je ne 100% vec 1000% u pravu. Prijedlog da HBOR unaprijed kakti nesto daje nekome govori o neozbiljnosti (najblaze receno) onoga tko predlaze.

Smiljan

Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 6/7/2011, 09:32

To sa HBOR-om je samo način da se smire duhovi. I upalit će, kao i uvijek. Lupetanje takvih (i još većih) gluposti nije nam bilo strano niti prije, a uopće nije bitna cijena pšenice, nego 'socijalni mir'. I možda 'generacijska solidarnost'. Malo guranja problema pod tepih (iako je i tamo već gužva).

Fidelito

Broj postova: 2692
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 26

[Vrh] Go down

Postaj by sunčana on 6/7/2011, 12:32

falkon 2 je napisao/la:hm sad ću ja dati i postaviti jedno pitanje.

Ja nemam par zubi i to sam izgubio u zadnje tri godine jer nesmijem ništa čačkati po glavi zbog drugih zdrastvenih problema, e sada dali po vašem zaključku to znači da sam ja manje pametan ili da sam glup zbog toga izglednog deficita? (nebranim pokrovca ali jednostavno pitanje).

jednostavan i odgovor, vjerujem da ćeš to riješiti čim prije bude moguće (znam ja što je paradentoza Smile
iako nekako vjerujem da postoji neko neinvazivno privremeno rješenje koje to pokriva..
ne mislim da si gluplji ako nemaš zubi, ali da si nemaran ako ih ne riješiš, jesi.
a kao takav (nemaran) ne bi bio najidealniji predstavnik bilo koje zajednice, udruge, grupe u medijskim nastupima, zar ne?

sunčana

Broj postova: 947
God: 46
Zanimanje: knjigovodstvo
Registriran: 06.10.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Đuro Japarić on 29/2/2012, 18:29

pomogao sam osnivanje 2 seljačke udruge , problem je što vlast razbija organiziranje seljaka putem svojih ljudi , zadnji primjer je mljekarska buna ! U pismu prošle godine napisao sam , da se osnuju organizacijski odbori za neke aktivnosti , definiraju ciljevi ...ovih dana razgovaram sa vođama ! dio ljudi radi svoj posao kod kuće i svaka aktivnost znači odvajanje vremena ! Većina nisu Vladini profesionalci .....

Đuro Japarić

Broj postova: 146
Registriran: 17.02.2012
Like 0

[Vrh] Go down

Stranica 3 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics