Opadanje plodova trešnje
Stranica 1 / 1. • Share •
Opadanje plodova trešnje
[b]Prepoznaje li tko problem s intenzivnim opadanjem plodova trešnje u fazi razvoja pred zrenje. Približno pola uroda odjednom zaostaje u razvoju i nakon nekoliko dana počne opadati. To se ponavlja unatrag nekoliko godina. Molim pomoć!!
[img][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.] alt="" />[/img]
[img][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.] alt="" />[/img]
Eduardo- Broj postova: 1
Registriran: 26.05.2011
0
Re: Opadanje plodova trešnje
to tako bude i kod mene juče sam bio u voćnjaku isto tako
opadaju..
opadaju..
IVAN.14.- Broj postova: 915
God: 18
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 16.02.2011
6
→→→: VIŠE
-

To ti nebi smio biti problem, barem prema stručnim knjiga.
Naime trešnja, višnja i dosta voćaka iz te porodice imaju faze odbacivanja viška plodova. Te faze se pojavljuju 2-3 puta, ovisno o količini plodova.
Prvo odbacivanje je neposredno poslje oplodnje i zametanja plodova a drugo je pred početak zriobe.
Sve dok na drvu imaš zadovoljavajući prinos netrebaš se brinut, jer da su ove sve ostale tada bi plodovi bili mali, neravnomjerni, nedozreli...
Neki ljudi čak tretiraju kemijskim sredstvima da potaknu opadanje viška plodova.
Ako je problem tako velik da ti previše plodova opadne možda se radi o nekoj bolesti ili stresnim uvjetima, a tu već moraš potražiti pomoć stručnjaka po tom pitanju.
Naime trešnja, višnja i dosta voćaka iz te porodice imaju faze odbacivanja viška plodova. Te faze se pojavljuju 2-3 puta, ovisno o količini plodova.
Prvo odbacivanje je neposredno poslje oplodnje i zametanja plodova a drugo je pred početak zriobe.
Sve dok na drvu imaš zadovoljavajući prinos netrebaš se brinut, jer da su ove sve ostale tada bi plodovi bili mali, neravnomjerni, nedozreli...
Neki ljudi čak tretiraju kemijskim sredstvima da potaknu opadanje viška plodova.
Ako je problem tako velik da ti previše plodova opadne možda se radi o nekoj bolesti ili stresnim uvjetima, a tu već moraš potražiti pomoć stručnjaka po tom pitanju.

tomi93- Broj postova: 1026
God: 19
Zanimanje: poljoprivrednik-študent
Registriran: 28.02.2011
11
→→→: VIŠE
I u mene isto stanje i svake godine otpadne ali nikada do sada kao ove.Istina bilo je malo jačeg vjetra u vrijeme behara do vremena sazrijevanja.A kada smo već kod trešnji u mene jedna ispred kuće sva pocrnila koliko je sazrela,baš je ono za 10

YTO Muratović- Broj postova: 686
Registriran: 07.11.2010
4
→→→: VIŠE -

Dobro je ako voćka odbacuje višak ploda, ali na žalost se može dogoditi i šteta od šljivine osice. Hoće ona i na druge voćke ne samo na šljivu.
Ona leti u vrijeme cvatnje i odlaže jajašca u cvijet. U cvijetu se izlegu ličinke koje se hrane malim plodom, on otpada, a ličinke ulaze u zemlju , gdje dočekaju slijedeću cvatnju kad kako osice izlaze van, da bi obavile isto.
Treba tretirati insekticidom u vrijeme cvatnje, na početku i na kraju cvatnje i to nekim jačim kao što je Rotor, Chromgor, direct isl.
Za ovu godinu je kasno, ali je dobro znati za slijedeću.
Ona leti u vrijeme cvatnje i odlaže jajašca u cvijet. U cvijetu se izlegu ličinke koje se hrane malim plodom, on otpada, a ličinke ulaze u zemlju , gdje dočekaju slijedeću cvatnju kad kako osice izlaze van, da bi obavile isto.
Treba tretirati insekticidom u vrijeme cvatnje, na početku i na kraju cvatnje i to nekim jačim kao što je Rotor, Chromgor, direct isl.
Za ovu godinu je kasno, ali je dobro znati za slijedeću.

tratinčica- Broj postova: 184
Registriran: 30.07.2010
11
Similar topics» Opadanje plodova trešnje
» Prorjeda plodova jabuka
» POMOĆ-NE ZNAM STA JE
» Plodovi zemlje (tv)
» Mjere i postupci zaštite zdravlja ovaca
» Prorjeda plodova jabuka
» POMOĆ-NE ZNAM STA JE
» Plodovi zemlje (tv)
» Mjere i postupci zaštite zdravlja ovaca