Malčiranje
Stranica 3 / 3. • Share •
Stranica 3 / 3. •
1, 2, 3
Re: Malčiranje
uglavnom malčiram tamo gdje sijem žito a zimsku brazdu zaorem bez malčiranja

BOŽIDAR- Broj postova: 1457
God: 39
Registriran: 17.08.2008
10
→→→: VIŠE -

@ Božidar .dali si to vozi doma kao stelju za svoje kravice, ako nisi muke ti ježeve .
Nisam !sve je ostalo na njivi .Imam dovoljno slame za stelju tako da mi nije potrebna kukuruzovina ,ali sam čak razmišljao da sa silo konbajnom skinem kukurozovinu i spremim je kao silažu ...
Nisam !sve je ostalo na njivi .Imam dovoljno slame za stelju tako da mi nije potrebna kukuruzovina ,ali sam čak razmišljao da sa silo konbajnom skinem kukurozovinu i spremim je kao silažu ...
O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 991
Registriran: 04.10.2008
13
zrine, a koja ti je razlika izmedju malciranja i tarupiranja?
Tibor88- Broj postova: 107
God: 24
Registriran: 22.11.2008
1
O.P.G.KOVAČ je napisao/la: @ Božidar .dali si to vozi doma kao stelju za svoje kravice, ako nisi muke ti ježeve .
ako imaš silokombajn trebao si ovu masu silirati na zemlju oranje bi išlo puno lakše

10

Tibor88 je napisao/la:zrine, a koja ti je razlika izmedju malciranja i tarupiranja?![]()
Pa sam naziv je drukčiji, drukčiji je tarup i malčer. A ima dosta toga što bi se moglo nabrojit razlike, malčer može nisko brijati, ima klinove ili čekiće, a dok tarup ima noževe koje stoje malo pod koso.

zrine89- Admin

- Broj postova: 3677
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
48
→→→: O SEBI
tarup je ono što je na sipovim beračima? nekad je Zmaj proizvodio široke tarupe

10

deere power je napisao/la:to nisi trebo jer lakse se zaore kad kukuruzovina stoji gore nego ovako, stopat ce ti plug i bice tesko orat i kod nas je jedan to napravio i mislim da nece vis enikad
Upravo tako ,puno bi mu bilo lakše da nije kosio već da je stavio nešto na prvu poteznicu da malo povali kukuruzovinu
jlukaci7- Broj postova: 47
Registriran: 03.02.2011
0
Stranica 3 / 3. •
1, 2, 3
Stranica 3 / 3.