Torpedo td/tx 48
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: Torpedo
Stranica 1 / 6. • Share •
Stranica 1 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 
Torpedo td/tx 48
Moj Torpedo td 48.
http://www.youtube.com/user/MrPodravec?feature=mhum#p/a/u/0/qjrHXSpAu0A
http://www.youtube.com/user/MrPodravec?feature=mhum#p/a/u/1/Gam9-d76aFI
http://www.youtube.com/user/MrPodravec?feature=mhum#p/u/0/qjrHXSpAu0A
http://www.youtube.com/user/MrPodravec?feature=mhum#p/u/4/7PYo4q4tzoc
http://www.youtube.com/user/MrPodravec?feature=mhum#p/a/u/0/qjrHXSpAu0A
http://www.youtube.com/user/MrPodravec?feature=mhum#p/a/u/1/Gam9-d76aFI
http://www.youtube.com/user/MrPodravec?feature=mhum#p/u/0/qjrHXSpAu0A
http://www.youtube.com/user/MrPodravec?feature=mhum#p/u/4/7PYo4q4tzoc
Re: Torpedo td/tx 48
Pozdrav svima na forumu. Imam pitanje vezano za kvacilo na TD48. Naime kada saltam brzine ide sve dobro, ali kad treba da ukljucim prikljucno vratilo, stegnem kvacilo do kraja i nema sanse da se ukljuci, krci mnogo. Dotezao sam kvacilo na onoj stangli sto sluzi za stelovanje i kada namestim da kardan moze lepo da se ukljuci tada ne moze da vuce traktor dobro, kao da je previse nategnuto i kao da se vozi sa polustegnutim kvacilom.
VetMed- Broj postova: 22
God: 28
Zanimanje: student
Registriran: 22.06.2009
0
VetMed je napisao/la:Pozdrav svima na forumu. Imam pitanje vezano za kvacilo na TD48. Naime kada saltam brzine ide sve dobro, ali kad treba da ukljucim prikljucno vratilo, stegnem kvacilo do kraja i nema sanse da se ukljuci, krci mnogo. Dotezao sam kvacilo na onoj stangli sto sluzi za stelovanje i kada namestim da kardan moze lepo da se ukljuci tada ne moze da vuce traktor dobro, kao da je previse nategnuto i kao da se vozi sa polustegnutim kvacilom.
Treba podesiti na capicama, a možda su i one poderane.

vedran_kc- Broj postova: 1711
God: 23
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
15
@Vedrane al on nigdje ne spominje ručku na lijevoj strani, a mislim da to svi td 48 imaju ili to imaju samo Adriatici.Tj kvačilo kardana na ručki.
Zvonimir_H je napisao/la:@Vedrane al on nigdje ne spominje ručku na lijevoj strani, a mislim da to svi td 48 imaju ili to imaju samo Adriatici.Tj kvačilo kardana na ručki.
Nema veze jel je sa nezavisnom spojkom ili ne, svejedno se mora podesiti. Samo su različite dimenzije podešavanja.

15
Jeste adriatik 48, 90-to godiste. Nema rucno kvacilo samo nozno. Vedrane na sta mislis kada kazes ,,na capicama,, jel to mislis na ona tri pipka na lameli kada se rastavi traktor? Hvala vam u svakom slucaju. Idem sad nesto da baliram sa 7506 pa cu posetiti forum veceras i pisati. Pozdrav. Hvala jos jednom.
0
VetMed je napisao/la: Vedrane na sta mislis kada kazes ,,na capicama,, jel to mislis na ona tri pipka na lameli kada se rastavi traktor?
Da, one tri polugice koje pritišće potisni ležaj.

15
Pronasli smo problem. Naime ta 48-ica je traktor od mog ujaka a moj je 4506 specijal i oba imaju samo nozno kvacilo. On je pre jedno mesec dana rastavljao traktor jer su mu pukli oni osiguraci, rascepke koji drze viljusku koja potiska druk lezaj prilikom stiskanja kvacila i tada je primetio da su se te pracne (mi ih zovemo pipci) dosta poderali. Tada ih je navario i nastelovali smo kvacilo da moze da se salta, kardan nismo ni ukljucivali. E sada postoji druga stvar i kod ujaka i kod mene smo napravili produzetak na onoj polugi sto se zateze i steluje kvacilo, da bi bilo mekse kvacilo, to je stajalo godinama i danas je ujak to skinuo da vidi sta se desava. Odmah je moogao kardan da se ukljuci bez problema, stim sto je kvacilo malo tvrdje.
Kad smo vec tu pitao bih vas jos nesto Imam TD7506A specijal koji mi sluzi za teze poslove (oranje, spremanje, siliranje) pa me zanima u koju rupu na toplingu se kaci poteznica prilikom oranja i spremanja i u koji polozaj ide na hidraulici rucica za izbor sistema rada u Z ili L. Kod transporta i nosenja bi trebalo da ide u donju rupu, blizu osovini toplinga i rucica u polozaj ,,L''.Od 45-ice imam onu zelenu knjizicu uputstvo za rukovanje i odrzavanje i tu je lepo objasnjeno, ali od 75-ice imam samo knjigu sa delovima i kataloskim brojevima pa nisam siguran kako ide jer se topling razlikuje i ona velika opruga dodje suprotno okrenuta u odnosu na 45-icu.
Kad smo vec tu pitao bih vas jos nesto Imam TD7506A specijal koji mi sluzi za teze poslove (oranje, spremanje, siliranje) pa me zanima u koju rupu na toplingu se kaci poteznica prilikom oranja i spremanja i u koji polozaj ide na hidraulici rucica za izbor sistema rada u Z ili L. Kod transporta i nosenja bi trebalo da ide u donju rupu, blizu osovini toplinga i rucica u polozaj ,,L''.Od 45-ice imam onu zelenu knjizicu uputstvo za rukovanje i odrzavanje i tu je lepo objasnjeno, ali od 75-ice imam samo knjigu sa delovima i kataloskim brojevima pa nisam siguran kako ide jer se topling razlikuje i ona velika opruga dodje suprotno okrenuta u odnosu na 45-icu.
0
Na 75-ici se samo u oranju toplink stavlja na gornju rupu, znači sve ostalo se radi na donjoj. Ručica za fini-grubi hidraulik (metalna, bez plastičnog rukohvata) je uvijek prema dolje, osim u oranju, tada je potrebno uključiti fini hidraulik, i ručicu povući prema gore.
TD 48 adriatic, bez nezavine spojke, je dosta tvrd na kvačilu i nema tu pomoći, ili staviti mekšu tanjurastu oprugu on nekog TD 40 06 ili 45 06 speciala, znači samo polovna dolazi u obzir.
A ako kvačilo ide baš jako teško, onda nisu dobro podešeni pipci (kako ti kažeš). Jer možda počne prerano odvajati drugi stupanj. Jer dok je ispravno mora se točno osjetiti do pola prvi stupanj (ide lakše), od pola do kraja ide teže i to je drugi stupanj.
TD 48 adriatic, bez nezavine spojke, je dosta tvrd na kvačilu i nema tu pomoći, ili staviti mekšu tanjurastu oprugu on nekog TD 40 06 ili 45 06 speciala, znači samo polovna dolazi u obzir.
A ako kvačilo ide baš jako teško, onda nisu dobro podešeni pipci (kako ti kažeš). Jer možda počne prerano odvajati drugi stupanj. Jer dok je ispravno mora se točno osjetiti do pola prvi stupanj (ide lakše), od pola do kraja ide teže i to je drugi stupanj.

15
Hvala puno za pitanje za 75-icu.
Jeste na 48-ici malo tvrdje kvacilo ali nije strasno. Ja na 45-ici imam taj neki nastavak na polugi koja pokrece osovinu kvacila, duza je poluga i fakticki sto bi se reklo ,,veca vaga" pa je lakse pritiskati kvacilo. Ako se setim sutra da slikam stavicu sliku pa cisto da vidis kako izgleda.
Jeste na 48-ici malo tvrdje kvacilo ali nije strasno. Ja na 45-ici imam taj neki nastavak na polugi koja pokrece osovinu kvacila, duza je poluga i fakticki sto bi se reklo ,,veca vaga" pa je lakse pritiskati kvacilo. Ako se setim sutra da slikam stavicu sliku pa cisto da vidis kako izgleda.
0
Evo slike kako to izgleda kod mene na kvacilu da bi bilo malo mekse.

0
Zadnja promjena: andro; 1/7/2011, 00:08; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : hjhh)
Stranica 1 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 
Similar topics» Torpedo TX/Td 75
» "Torpedo"
» Torpedo td/tx 48
» Torpedo 9006 obnavljanje ( oživljavanje)
» TORPEDO RX 170
» "Torpedo"
» Torpedo td/tx 48
» Torpedo 9006 obnavljanje ( oživljavanje)
» TORPEDO RX 170
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: Torpedo
Stranica 1 / 6.