tomi93
Stranica 7 / 8. • Share •
Stranica 7 / 8. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
Re: tomi93
zanimljiva staja ako nije tajna kolko košta izgradnja ??
na zadnju slici gdje stoji ova crna krava, zar nije ležište malo prekratko ??
koje pasmine imaš?? crni holštajn i
na zadnju slici gdje stoji ova crna krava, zar nije ležište malo prekratko ??
koje pasmine imaš?? crni holštajn i

imt533- Broj postova: 150
Registriran: 28.07.2011
0
E zbilja nebi znal cijenu, još sam tada bil
tak da nisam bil upučen, uglavnom znam da je napravljena od rabljenog hangara koji je ispeskaren i prefarban, najskuplji dio je bila septička jama. Sama staja je financirana kešovinom, dok je kredit bil podignut samo za muznu opremu, boksove i ležišta.
Nije ležište prekratko, valjda se krava povukla nazad.
Pasmine su crni holstein, montafonac, 2 komada crvenog holsteina i par mješanki montafonca i crnog. I jedna simentalka koja je nakon 4 laktacije prvi put dala žensko tele koje je sad staro nekih 8 mjeseci tako da če valjda ostati ta jedna simentalka.
tak da nisam bil upučen, uglavnom znam da je napravljena od rabljenog hangara koji je ispeskaren i prefarban, najskuplji dio je bila septička jama. Sama staja je financirana kešovinom, dok je kredit bil podignut samo za muznu opremu, boksove i ležišta.Nije ležište prekratko, valjda se krava povukla nazad.
Pasmine su crni holstein, montafonac, 2 komada crvenog holsteina i par mješanki montafonca i crnog. I jedna simentalka koja je nakon 4 laktacije prvi put dala žensko tele koje je sad staro nekih 8 mjeseci tako da če valjda ostati ta jedna simentalka.

tomi93- Broj postova: 1026
God: 19
Zanimanje: poljoprivrednik-študent
Registriran: 28.02.2011
11
→→→: VIŠE
Tomi kolko sam skužil imaš staj na rešetke? Ako imaš, dal imaš problema sa upalom vimena? I 

Da, štala je na rešetke
Pa problemi sa mastitisom su redovita pojava kad intezivne proizvodnje, ali mogu reči da i nije pretjeran kod mene, ima ga dva do tri slučaja na mjesečnoj bazi, večinom lakši slučajevi koji su izlječeni kroz 3 dana. Tako da mogu reči da mastitis nije problem kod mene.
Pa problemi sa mastitisom su redovita pojava kad intezivne proizvodnje, ali mogu reči da i nije pretjeran kod mene, ima ga dva do tri slučaja na mjesečnoj bazi, večinom lakši slučajevi koji su izlječeni kroz 3 dana. Tako da mogu reči da mastitis nije problem kod mene.

11
na koliko komada muznih krava?

falkon 2- Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
46
→→→: VIŠE -

Kako to misliš na koliko komada?
3 slučaja = 3 krave
Rjetko kad da se ponavlja, odma sa prvim znakom mastitisa ide puna doza ljekova pa tako ako se ne izlječi, onda je ta ista krava za otpis. Isto tako ako ima slučaj kroničnog mastitisa (rjetko, jedna do dvije godišnje) takve su također na otpisnoj listi.
3 slučaja = 3 krave
Rjetko kad da se ponavlja, odma sa prvim znakom mastitisa ide puna doza ljekova pa tako ako se ne izlječi, onda je ta ista krava za otpis. Isto tako ako ima slučaj kroničnog mastitisa (rjetko, jedna do dvije godišnje) takve su također na otpisnoj listi.

11
tomi93 je napisao/la:hurli je napisao/la:
Daj malo više slika o onoj vučenoj kosi SIP.
U četvrtak kreće košnjapa će možda biti još poneka slika
po mom mišljenju nju bi vukao imt 560, nebi smio bit to veliki teret
Možda bi je i mogao vući,ali ne bi mogao raditi s njom 

vedo- Broj postova: 999
God: 17
Zanimanje: Učenik
Registriran: 12.03.2011
6
pa zar je to takav teret, zašto ju nebi mogao vrtjeti, ljudi sa 533 vuču kose od dva metra
deutz d 5206 je napisao/la:pa zar je to takav teret, zašto ju nebi mogao vrtjeti, ljudi sa 533 vuču kose od dva metra
Možda strižnu ali rotacionku ili diskosnu nema šanse.
kod roto kose traktor najviše pati kod pokretanja, jednom sam bio u sili pa sam 185 kosu kačio na 533 kod pokretanja pun gas i lagano pusti kuplung ali sam nakon nekog vremena morao mijenjati lamelu
Vuči bi ju mogao po cesti i 533 ako ima 3 hidraulična izvoda, jer je njom potrebno manevrirati na nekim uskim skretanjima.
Što se tiče rada, ako ju uspije zavrtjeti vjerojatno bi ju mogao i tjerati po polju, ali koliko brzo i koliko dugo je več druga stvar. Mislim na 560 naravno.
Probno sam radil s ovom kosom sa zetorom 7745 i on se je boril s njom na polju prilično uspješno ali relativno sporo. Ako sam htjel kosit brže onda se traktor grijal. A kad imaš ovakvu kosu onda ti nije dnevni zadak pokosit 5 kj koliko bi savladao sa 560 nego 35 i više kj a za to je potrebna brzina. Sreča pa se s ovom kosom može vozit jako brzo po polji, čitaj ne prenosi udarce i opterečenje na traktor i ima velik kapacitit. Znači 560 bi bil usko grlo dok traktor od 100 ks može takvu kosu potjerat do njenog maksimuma.
A danas je vrijeme novac,
Što se tiče rada, ako ju uspije zavrtjeti vjerojatno bi ju mogao i tjerati po polju, ali koliko brzo i koliko dugo je več druga stvar. Mislim na 560 naravno.
Probno sam radil s ovom kosom sa zetorom 7745 i on se je boril s njom na polju prilično uspješno ali relativno sporo. Ako sam htjel kosit brže onda se traktor grijal. A kad imaš ovakvu kosu onda ti nije dnevni zadak pokosit 5 kj koliko bi savladao sa 560 nego 35 i više kj a za to je potrebna brzina. Sreča pa se s ovom kosom može vozit jako brzo po polji, čitaj ne prenosi udarce i opterečenje na traktor i ima velik kapacitit. Znači 560 bi bil usko grlo dok traktor od 100 ks može takvu kosu potjerat do njenog maksimuma.
A danas je vrijeme novac, 
11
točno ali me zanima znaš primoran sam neki puta moga deutza tjerat do maximuma i nikad se nije grijao jer ima zračno hlađenje
Ja ipak nebi kosu ovakvog tipa preporučil za 560, ipak ima tu dosta opterečenja na kardanu, znači da bi se iz traktora vuklo 100% njegovih mogučnosti. Zahvat od 2 metra bi bil sasvim dovoljan za 560 da se može radit ugodno i brzo.

11
Stranica 7 / 8. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
Stranica 7 / 8.