SAPARD,HAMAG, IPA kreditna linija države
Stranica 1 / 3. • Share •
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3 
SAPARD,HAMAG, IPA kreditna linija države
eto bio ja fino jučer na sastanku za kredit od 1.500.000,oo kuna i sve fino žena priča, PDV platim od obrtnih sredstava i dobijem ga nazad, naravno + kapitalna ulaganja...ma mislim u sebi dižem ga odmah.....kad meni gospođa fino kaže a koje vi nekretnine imate da ih date pod jamstvo??!! ja pitam kolika vrijednost tih nekretnina mora biti, a ona kaže da je omjer 1:1,3 tj moram nabaviti jamstvo nakon procjene njihovog čovjeka u iznosu od 1.800.000,00 kn tj 30% više od iznosa kredita...pa od kud meni nekretnine u vrijednosti od 1800000,oo kuna, pa da to imam ne bih niti kune kredita dignuo....žalosno..i oni na taj način potiču našu poljoprivredu....
dali je netko dizao takav kredit i dali ima kakvih iskustava....
dali je netko dizao takav kredit i dali ima kakvih iskustava....
Re: SAPARD,HAMAG, IPA kreditna linija države
e prika, dobro mi je poznata situacija koju prolazis, mi smo lani kad smo dizali 7495 imali tecaj bankarstva, vrazje banke, dat ce ti kredit, najlakse ak im das hipoteku na npr neku kucerinu u centru zg ili na moru.....
ja sam za taj kredit dao 30 ha zemlje u hipoteku, fiducija na traktor, sve moguce mjenice i zaduznice....
tako to ide, i sto je interesantno sve banke na kraju traze isto, nema nikakvih razlika, kao da su se dogovorile....
ako imas zemlje tako ti je najlakse zadovoljit hipoteku jer se dosta dobro ipak procjenjuje.
a ak das zemlju pod hipoteku onda nema zejeb s otplatom kredita, a to i oni dobro znaju...
ako imas dobar program mozda ce ti proc preko HBOR-a, a tamo je malo jednostavnije, al cuo sam da nije bajno ni kod njih, al ipak da nisu tolike hipoteke...
sretno u investiciji, makar ce ti puno glavobolje zadat
ja sam za taj kredit dao 30 ha zemlje u hipoteku, fiducija na traktor, sve moguce mjenice i zaduznice....
tako to ide, i sto je interesantno sve banke na kraju traze isto, nema nikakvih razlika, kao da su se dogovorile....
ako imas zemlje tako ti je najlakse zadovoljit hipoteku jer se dosta dobro ipak procjenjuje.
a ak das zemlju pod hipoteku onda nema zejeb s otplatom kredita, a to i oni dobro znaju...
ako imas dobar program mozda ce ti proc preko HBOR-a, a tamo je malo jednostavnije, al cuo sam da nije bajno ni kod njih, al ipak da nisu tolike hipoteke...
sretno u investiciji, makar ce ti puno glavobolje zadat

JOSIP FERGUSON- Broj postova: 1237
God: 30
Registriran: 10.03.2008
16
→→→: VIŠE
ma žalosno ali izgleda da samo potiču velike tvrtke a ne nas male poljoprivrednike...ja sam i planirao ići preko HBOR-a,,,a šta reći žalosno... pa ja da imam tu lovu u nekretninama eeee i naravno kojeg ministra za kućnog prijatelja, ma tko bi te pitao za garanciju...samo daj.... 
ipak mislima da nije bas tako crno, meni su puno pomogli uredni papiri, uredno poslovanje, a danas takvi prolaze, banke nisu humanitarne ustanove, kad je lova u pitanju mislim da nikakve veze ne pomazu...
i njima je rizik tebi dat toliku lovu bez pokrica, to je prije islo, ali danas ne, zato smo poljoprivrednici u bankama na losem glasu, sto su nam srusili ugled oni sto su dizali kredite i nisu otplacivali, a sad kad se to nemoze vise opet ne valja....
u svakom slucaju u nezavidnoj si situaciji, tesko da ce ti proc taj kred bez dobre hipoteke, nazalost...
i njima je rizik tebi dat toliku lovu bez pokrica, to je prije islo, ali danas ne, zato smo poljoprivrednici u bankama na losem glasu, sto su nam srusili ugled oni sto su dizali kredite i nisu otplacivali, a sad kad se to nemoze vise opet ne valja....
u svakom slucaju u nezavidnoj si situaciji, tesko da ce ti proc taj kred bez dobre hipoteke, nazalost...

16
znam, izgleda da ću ga morati srezati drastično...moram se bazirati samo na kupnju zemljišta i nabavu osnovne mehanizacije...imam par ljudi u dobrim bankama pa ću sa njima popričati da vidim dali je moguće da sjednu na kupljenu zemlju i sadnice...vrijednost polja nakon treće godine bila bi veća i do 10-15 puta (sadnica košta 2-3kn a nakon tri godine čak 20-40kn komad)...moram sjesti za stol i gotovo....vidjet ću baš me zanima što će biti od toga svega
Sumnjam da ce ti priznati sadnice, ali naravno da treba sjesti i porazgovarati. Bankari ne racunaju na buducu vrijednost nego na trenutnu jer njih mori pocetak otplate. Kad ti vec par godina otplacujes oni su si umnogome smanjili rizik, odnosno naplatili su se. Inace, ako uzmes anuitete (jednake rate cijelog trajanja kredita) na pocetku prakticki samo kamatu placas, a glavnicu jako malo smanjujes.

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
s time da anuitete mozes izabrat, ces mjesne tromjesjecne, polugodisnje ili godisnje, kako ti najbolje odgovara, take si i uzmes,

bećar- Broj postova: 1374
Zanimanje: ...
15
-

I jos nesto: polu u sali, polu u zbilji.... Nikad, ama bas nikad, nemoj racunati koliko ces novaca ti banki vratiti jer ces pasti u nesvjest.

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
Smiljan je napisao/la:I jos nesto: polu u sali, polu u zbilji.... Nikad, ama bas nikad, nemoj racunati koliko ces novaca ti banki vratiti jer ces pasti u nesvjest.
tako je!!!

16
Smiljan je napisao/la:Sumnjam da ce ti priznati sadnice, ali naravno da treba sjesti i porazgovarati. Bankari ne racunaju na buducu vrijednost nego na trenutnu jer njih mori pocetak otplate. Kad ti vec par godina otplacujes oni su si umnogome smanjili rizik, odnosno naplatili su se. Inace, ako uzmes anuitete (jednake rate cijelog trajanja kredita) na pocetku prakticki samo kamatu placas, a glavnicu jako malo smanjujes.
Tako je, potpuno se slazem s tobom, najbolje rjesenje je uzimat kredit na sto manji moguci rok, jer kako se godine povecavaju, kamate su strasne, a i prve rate su strasne, banke hoce kamate u vrlo kratkom roku natrag....
lopovi jedni....
doc ce vrijeme kad se raja malo zasiti kredita da ce nam dolazit doma i nudit kredite, a onda cemo mi njih ucjenjivat po kojim ce uvjetima i po kojim kamatama ce bit....
jos nam sad naklate promjenjivu kamatu, cjenkas se s njima oko kamate, a potpises u ugovoru da ti vec drugi mjesec mogu promjenit kamatu kakvu hoce, tako da se banke tako dobro ograde i ne snose gotovo nikakav rizik, vise im ni valutna klauzula nije dovoljna, tako se nemogu 100% osigurat, ovako ak im pase promjena valutne vrijednost, onda dobro i platis vecu ratu, a ako im ne pase, onda bi trebao platit manju ratu, ali vraga, onda ti povecaju kamatu.....LOPINE!!!... :twisted: :twisted: :twisted:

16
a kako god okreneš kredit je nužno zlo...ono što napravim sa kreditom u 2 godine, to da ja štedim i radim ne bih napravio za 5-10 godina... a šta drugo reći nego da pljačkaju narod.
bio sam prije 10mjeseci dignuo brzi kredit u PBZ-u 20.000,oo kuna i kamata mi je oko 7.000,oo UŽAS... i sad mi prije 2-3 mjeseca došla obavijest o promjeni kamate, kad ono vidi vraga...još 2.000,00 kn gore...hitno mi trebala lova i nisam razmišljao,a banke na takvim
tulipanim zarađuju....
bio sam prije 10mjeseci dignuo brzi kredit u PBZ-u 20.000,oo kuna i kamata mi je oko 7.000,oo UŽAS... i sad mi prije 2-3 mjeseca došla obavijest o promjeni kamate, kad ono vidi vraga...još 2.000,00 kn gore...hitno mi trebala lova i nisam razmišljao,a banke na takvim
interesantno kako se nikad kamata nece promjenit na nize 

16
Vidin da imamo svi ista iskustva. Samo dobre hipoteke prolaze. Ustvari ne dobre nego atraktivne. Ja san odavno odusta od kredita i financiran sve sam. Idem pomalo naprid jer ovo je ubitacno.
Prije par godina san trazija kredit od nekih 50000 kuna mora san dokazat da iman 80. Da san ima 80 ne bih trazija kredit. . Stoga virujte odusta san od svih tih primamljivih kreditnih linija jer to je ustvari papilova. Izgubis i vrime i lovu i trud i ne dobijes kredit jer banka ima diskreciono pravo da te odj... Zato se pokrivan onoliko koliko san dug. Mirno spavan zarad ovrha i nije me briga za nista osim za posao. Ja san prije dok san bija naiva i trazija kredit dolazija i obilazija banke a oni kad bi culi otok a imate li stan u gradu ili atraktivnu zemlju... sad i da mi oce dat kredit ne bih ga uzeja. Ja van kazen kad bi svi stali i pozvali ljude da prikoce malo da bi krediti bili povoljniji i lakse bi se dobivali. Ovako vridi ona talijanska ..ako u nekom mistu nice puno banaka tu mafija ima posla...

Prije par godina san trazija kredit od nekih 50000 kuna mora san dokazat da iman 80. Da san ima 80 ne bih trazija kredit. . Stoga virujte odusta san od svih tih primamljivih kreditnih linija jer to je ustvari papilova. Izgubis i vrime i lovu i trud i ne dobijes kredit jer banka ima diskreciono pravo da te odj... Zato se pokrivan onoliko koliko san dug. Mirno spavan zarad ovrha i nije me briga za nista osim za posao. Ja san prije dok san bija naiva i trazija kredit dolazija i obilazija banke a oni kad bi culi otok a imate li stan u gradu ili atraktivnu zemlju... sad i da mi oce dat kredit ne bih ga uzeja. Ja van kazen kad bi svi stali i pozvali ljude da prikoce malo da bi krediti bili povoljniji i lakse bi se dobivali. Ovako vridi ona talijanska ..ako u nekom mistu nice puno banaka tu mafija ima posla...

brundalo- Broj postova: 448
God: 53
Registriran: 19.03.2008
0
živa istina...e danas ću otići u CROATIA BANKU, kažu da oni imaju dosta razuma za početnike...bili živi pa vidli...
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3 
Similar topics» Linija Latif-potomci pastuha Gala
» SAPARD,HAMAG, IPA kreditna linija države
» Pulapromet - Vozni red gradskih i prigradskih linija
» Promet Split - Vozni red gradskih i prigradskih linija + Vozni park
» Autoprijevoz Otočac
» SAPARD,HAMAG, IPA kreditna linija države
» Pulapromet - Vozni red gradskih i prigradskih linija
» Promet Split - Vozni red gradskih i prigradskih linija + Vozni park
» Autoprijevoz Otočac
Stranica 1 / 3.