pomirko
Stranica 1 / 2. • Share •
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
pomirko
Pozdrav svima, duže sam na forumu, ali sam tek sada našao temu "predstavite se", a i imam par slika koje neznam gdje bih stavio, jer su vezane za svakakve teme, pa ću ih postaviti ovdje.
zovem se Mirko, i dolazim iz jednog sela pokraj vukovara
radim sa tatom u poljodjelskom obrtu, oko 70ha
sijemo ratarske kulture: pšenica, ječam, zob, suncokret i kukuruz
imamo dosta strojeva, ne da mi se nabrajati, pa ću vam staviti slike
to je to, ukratko o meni.
e, i usput pitanje, da li se može direktno postaviti slika na forum bez nekog dodatnog programa?
slike zgrada, iako je većina pod šupom stalno(strojevi), priključaka imam i po selu, iz jednostavnog razloga, malo mi je dvorište za sve..., to ću sutra staviti slike.
moj traktor, i moj auto

ostatak-tatin

a, zbog ovoga:

sam kupio ovo:

i, naravno kako to biva, prvi dan pa kvar, čekići digli žicu, i rotor je uvukao u kučište ležaja, mali kvar, oba nova ležaja 800kn, 1 dan rastavljanja + 2 dana sastavljanja...

ako netko ima pitanja u vezi malčera, i rada tu sam!
e, da, ja danas malo zatvarao zimsku brazdu:

i kako izgleda razor kada ga prođem

zovem se Mirko, i dolazim iz jednog sela pokraj vukovara
radim sa tatom u poljodjelskom obrtu, oko 70ha
sijemo ratarske kulture: pšenica, ječam, zob, suncokret i kukuruz
imamo dosta strojeva, ne da mi se nabrajati, pa ću vam staviti slike
to je to, ukratko o meni.
e, i usput pitanje, da li se može direktno postaviti slika na forum bez nekog dodatnog programa?
slike zgrada, iako je većina pod šupom stalno(strojevi), priključaka imam i po selu, iz jednostavnog razloga, malo mi je dvorište za sve..., to ću sutra staviti slike.
moj traktor, i moj auto

ostatak-tatin

a, zbog ovoga:

sam kupio ovo:

i, naravno kako to biva, prvi dan pa kvar, čekići digli žicu, i rotor je uvukao u kučište ležaja, mali kvar, oba nova ležaja 800kn, 1 dan rastavljanja + 2 dana sastavljanja...

ako netko ima pitanja u vezi malčera, i rada tu sam!
e, da, ja danas malo zatvarao zimsku brazdu:

i kako izgleda razor kada ga prođem

pomirko- Broj postova: 204
God: 29
Zanimanje: ratar
Registriran: 10.09.2010
1
→→→: VIŠE

IVAN.14.- Broj postova: 915
God: 18
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 16.02.2011
6
-

Re: pomirko
Makar si tu dugo
nego zašto si skinuo blatobrane s rusa, jesu popucali ili šta?
I kad se raširi puno ljepše izgleda
nego zašto si skinuo blatobrane s rusa, jesu popucali ili šta?I kad se raširi puno ljepše izgleda
zapinjao sam za panjeve u šumi, sječem ih na visinu koljena prije čupanja da ih je lakše vaditi, pa da ih ne pokidam - lakše mi ih je skinuti :-)
ali kad završim sa time obavezno ih vračam, jako puno baca naprijed vode, blata kad ih nema.
ali kad završim sa time obavezno ih vračam, jako puno baca naprijed vode, blata kad ih nema.

1
Ostao sam ti dužan iz moje teme o predstavljanju za dimenzije guma na mojoj prikolici 
vedo- Broj postova: 999
God: 17
Zanimanje: Učenik
Registriran: 12.03.2011
6
Zašto medo ima noćnu posudu ispod
O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 991
God: 39
Registriran: 04.10.2008
13
hvala svima na iskazanoj dobro došlici.
ĐUKAVT - kako to misliš raširi? nisam ga ništa dirao, samo smo skinuli blatobrane - da u pravu si djeluje "močnije".
Kao što sam rekao da ću jučer napravit, ali nisam stigao, pa evo sada, prvo malo priključci koji su u dvorištu:

agromehanika 600l 12,5m

olt psk-4 + isaria 6050

kultivator imt

podrivač sekra-batuje 5 - imam naprijed točkove, a i valjke za straga

na ovoj se slici bolje vidi da su bili valjci, ali za ono što sada radim sa njim mi smetaju, bolje mi dođe ova šina
ujutro, ako i pada kiša ja dođem ovdje, i izgleda otprilike ovako:

zakačim si malu igračku, i nakon cijelog dana rada, ili dok mi ne dojadi dobijem sljedeći rezultat:

nije mi još puno ostalo, oko 30m širine i 200m dužine cca 6000m2 ili 0.6ha - to mi treba kad ovako obilazim 2 dana, mogao bih to sve istarupati-malčirati, ali mi onda ostaje veliki problem sa žilama i panjevima, to ću vam slikati ovih dana pa dati da vidite šta se radi u ravnoj slavoniji. imače riječ je o površini veličine 18ha, na kojoj je 1988g posađen vinograd, zato i imam problema sa žicom na ležajima, skoro sam zaboravio:

inače žicu sam dao jednom ciganu, iz bijelog brda da je vozi za đabe samo da mi nije u njivi - ja mu je sa lancom izvučem na kraj njive, a on je siječe i tovari u tamića...
ĐUKAVT - kako to misliš raširi? nisam ga ništa dirao, samo smo skinuli blatobrane - da u pravu si djeluje "močnije".
Kao što sam rekao da ću jučer napravit, ali nisam stigao, pa evo sada, prvo malo priključci koji su u dvorištu:

agromehanika 600l 12,5m

olt psk-4 + isaria 6050

kultivator imt

podrivač sekra-batuje 5 - imam naprijed točkove, a i valjke za straga

na ovoj se slici bolje vidi da su bili valjci, ali za ono što sada radim sa njim mi smetaju, bolje mi dođe ova šina
ujutro, ako i pada kiša ja dođem ovdje, i izgleda otprilike ovako:

zakačim si malu igračku, i nakon cijelog dana rada, ili dok mi ne dojadi dobijem sljedeći rezultat:

nije mi još puno ostalo, oko 30m širine i 200m dužine cca 6000m2 ili 0.6ha - to mi treba kad ovako obilazim 2 dana, mogao bih to sve istarupati-malčirati, ali mi onda ostaje veliki problem sa žilama i panjevima, to ću vam slikati ovih dana pa dati da vidite šta se radi u ravnoj slavoniji. imače riječ je o površini veličine 18ha, na kojoj je 1988g posađen vinograd, zato i imam problema sa žicom na ležajima, skoro sam zaboravio:

inače žicu sam dao jednom ciganu, iz bijelog brda da je vozi za đabe samo da mi nije u njivi - ja mu je sa lancom izvučem na kraj njive, a on je siječe i tovari u tamića...

1
pomirko je napisao/la:ĐUKAVT - kako to misliš raširi? nisam ga ništa dirao, samo smo skinuli blatobrane - da u pravu si djeluje "močnije".
Mi smo svog širili, ona osovina kod zadnjih kotača valjda s razlogom viri van.
Naprijed su na felgama samo okrenuta srca....dobio je 17 ili 18 cm na širini
razlog zašto osovina viri - stavi se umetak(ploča) i onda namotiraš duple kotače, ali možeš i za obično širenje koristit.

1
kako služi batuje?

bećar- Broj postova: 1374
Zanimanje: ...
Registriran: 10.03.2008
15
-

dobar je, samo zbog ovoga što sada radim bi mi bio bolji da ima opružno ili hidraulično osiguranje - stalno mi pucaju šarafi, zbog: žila, panjeva, stubova...

1
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Stranica 1 / 2.