Torpedo TX 80
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: Torpedo
Stranica 14 / 15. • Share •
Stranica 14 / 15. •
1 ... 8 ... 13, 14, 15 
Re: Torpedo TX 80
ja sam isto razmišljao o takvom zahvatu rastavili smo motor atmosferni i turbo oba torpedo vidljivi razlika nije bilo u ničemu čak ni u rupama u klipu klip je sa turbo motora jedino drugačiji po prvoj kariki bila je konusna glave radilica podmazivanje sve je isto čak i bošista kaže da je pumpa i dizne identično da samo se poštela količina goriva za turbo motor
stjepan- Broj postova: 379
Registriran: 06.07.2009
1
stjepan je napisao/la:ja sam isto razmišljao o takvom zahvatu rastavili smo motor atmosferni i turbo oba torpedo vidljivi razlika nije bilo u ničemu čak ni u rupama u klipu klip je sa turbo motora jedino drugačiji po prvoj kariki bila je konusna glave radilica podmazivanje sve je isto čak i bošista kaže da je pumpa i dizne identično da samo se poštela količina goriva za turbo motor
Klipovi nisu isti, promjer utora na klipu atmosferskog je čini mi se 55 mm, a za turbo je 58 mm, jer su meni jednom došli krivi klipovi kad smo kupovali.

vedran_kc- Broj postova: 1710
God: 23
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
15
onda našem majstoru nevalja mjera mikrometrom mjereno milijon posto samo u gornjoj kariki razlika možda je tako kako ti kažeš neznam ali mi smo iz tih razloga rastavljali dva motora da to utvrdimo
1
Mene ta idea sa turbom jaaaako kopka. Nabavio sam turbinu, hladnjak za ulje i drugi filter zraka za mog IMT-a, sada trebaju još lajtunzi i crijeva za zrak.
A prijatelj ima TD 7506 i tamo isto gruntamo kako da ga prišarafimo gore.
A prijatelj ima TD 7506 i tamo isto gruntamo kako da ga prišarafimo gore.

Dizel- Broj postova: 55
Registriran: 25.12.2010
1
Ja mislim da to može funkcionirati bez problema. Turbina nema veliki pritisak, samo je bitno da je ona ispravna, da nema lufta. I da ne " papa " ulje.
A lako se onda poigra sa količinom goriva.
A lako se onda poigra sa količinom goriva.

zrine89- Admin

- Broj postova: 3675
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
48
→→→: O SEBI
ja sam se raspitivao sto se tiče toga dobro se mora odabrati veličina turbine najbolje original i na običan motor nebi smio puhati više od 0,5 bara i nemože mu ništa biti vani se to radi na veliko masa ima uveženi traktora sa našarafitim turbom i nikakvi problemi
1
I naravno neka stavi intecolera da mu dolazi hladni zrak u cilindar. S time dobiva bogatiju smijesu goriva, nešto manju potrošnju goriva i veću snagu.

zrine89- Admin

- Broj postova: 3675
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
48
→→→: O SEBI
nije loše ni to ali mislim da samo dobar turbo na 0,5 bara i dobro podesita pumpa i dizne da bi bio prezadovoljan
1
Turbo motori moraju imati ojačane klipove inače neće dugo raditi.

jd4755- Broj postova: 1452
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
10
Za početak bi išao samo sa turbom, nebi dirao gorivo. Samo da vidim kako to diše, a onda kasnije možda dodati goriva. Trebalo bi mu biti lakše i ovako bi trebalo sagoriti sve gorivo koje se trenutno ubrizgava u cilindre.
Sa dodavanjem goriva treba paziti jer tako raste i temperatura, pa tako može doći do problema.
Sa dodavanjem goriva treba paziti jer tako raste i temperatura, pa tako može doći do problema.

Dizel- Broj postova: 55
Registriran: 25.12.2010
1
zračnjak može raditi na povišenoj temperaturi jedan majstor mi reko da je temperatura zračnjaka 150C makar to nebi vjerovo, znam da vodeni je 90C
evo pronašao sam u čemu je kvaka obični motor torpedo 75 ima oznaku motora f4l912 i to su obični motori na njih ne može turbo a motori s oznakom t4l912 su ojačani motori i na njih ide turbo recimo na tx65,tx75,tx80 su motori t4l912 a neznam kojim čudom moj adriatk iz 94god ima motor t4l912 jer kad sam ga rastavljao uspoređivali sve iz rx120 turbo i sve je u bocu isto ko kod mene i sad štelao kočnice i pogledam pločicu na motoru ono t4l912 u pravu je bio vedran na f4l912 vjerovatno nisu isti klipovi i ostalo ajde de nekim slučajem uletio taj motor na moj traktor e sad će ići turbina sto posto http://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_smile.gif
1
a bio bih se u stanju potući da je na svima isto a nije vedrane izvinjavam se nisam gledao nikada te pločice na traktoru
1
Da, ne čudi me ako tvoj motor na adriaticu ima mogućnost turba, jer pogotovo na ovim zadnjim adriaticima ima svega šta su našli u skladištu, tako i moj adriatic 75 ima malo veći ventilator za hlađenje motora sa spojkom, baš od TX-a 80, tako je razlika i u ventilatoru za hlađenje.
TX 80 ima kod indikatora pritiska ulja izvučenu cijev za podmazivanje turbine, a povrat je spojen s lijeve strane na bloku motora, pokraj pločice. Razlike su i u kučištu filtera ulja jer ima izvedeno grijanje preko ulja, a od goriva filter je dolje ispod AC pumpe. Ima tu dosta razlika, ali opet nisu prevelike, to je ono što sam zapazio.
TX 80 ima kod indikatora pritiska ulja izvučenu cijev za podmazivanje turbine, a povrat je spojen s lijeve strane na bloku motora, pokraj pločice. Razlike su i u kučištu filtera ulja jer ima izvedeno grijanje preko ulja, a od goriva filter je dolje ispod AC pumpe. Ima tu dosta razlika, ali opet nisu prevelike, to je ono što sam zapazio.

vedran_kc- Broj postova: 1710
God: 23
Zanimanje: poljoprivreda
15
ja danas to skužijo a bio uvjeren da je kod mene normalni motor f4l912 znam da smo uspoređivali djelove s turbakom i sve identično a pločica mi ni na kraj pameti nisam ju ni zamjetio
1
Stranica 14 / 15. •
1 ... 8 ... 13, 14, 15 
Similar topics» Torpedo TX/Td 75
» "Torpedo"
» Torpedo td/tx 48
» Torpedo 9006 obnavljanje ( oživljavanje)
» TORPEDO RX 170
» "Torpedo"
» Torpedo td/tx 48
» Torpedo 9006 obnavljanje ( oživljavanje)
» TORPEDO RX 170
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: Torpedo
Stranica 14 / 15.