Baliranje sjenaze
Stranica 2 / 4. • Share •
Stranica 2 / 4. •
1, 2, 3, 4 
Re: Baliranje sjenaze
abrkili je napisao/la:odlične bale!!!svaka čast!koliko je otprilike teška?ja joj ne bi dao ispod 850 kg...
neznam za te od djeteline (jer je buraz ima sad prvu godinu) ali ove od sjenaze se krecu oko 700 kg
jbg ne znam kako da okrenem sliku
omotac je mascar
nije moj od prijatelja je iso sam mu pomoc
omotac je mascar
nije moj od prijatelja je iso sam mu pomoc
Jel bi se mogla Lucerna silirat ali ne sa traktorom nego sa kosilicom i spremat u plasticne vrece? Zanima me jer kada nabavimo ovce bi htjeli to spremati a nemamo veliku njivu nego bi na jedan komadic zemlje tako nesto napravili? Jel bi to uspjelo?

BC- Broj postova: 28
God: 16
Zanimanje: Zivotinje
Registriran: 01.09.2009
0
Nije baš neka preporuka silirati čistu djetelinu zbog malog sadržaja šećera. Zbog toga je preporučljivo aplicirati inokulante ili recimo dodati kukuruzno brašno. Svaka silaža može ići i u vreće jer nije bitna tehnologija nego pravilna konzervacija (istiskivanje zraka) i nepropusnost. Znači, ako možeš dobro nagaziti vreće i sačuvati ih neoštećene do otvaranja, može.

paor- Admin

- Broj postova: 3030
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

Ok...a kak onda kaj da jos metnemo u Lucerku? Mislis da dodamo u sjenazu kuruzno brasno il?

0
pa da, onako kao da malo jače soliš...tlaka je to, ali za male količine bi valjda vrijedilo

paor- Admin

41

BC za tvoje potrebe i obzirom na lokaciju, mislim, da ti je najjednostavnije pripremiti nešto suhog materijala za dodavanje u zimskom i letnjem periodu, kad nema ispaše.
Na Rabu je sezona ispaše toliko duga, da ti i ne bi trebalo puno toga.
Zbog suhih uslova i teškog dostupa, mislim, da ti je najlakše pokosit i ostavit da se posuši ( ako bude malo robe, ne trebaš ni okretat, pogotovo deteljinu, da ne izgubiš liste i ostane ti sama stablika), pospremat bi po meni trebalo u noći, kad legne rosa, da se ne drobi.
Na Rabu je sezona ispaše toliko duga, da ti i ne bi trebalo puno toga.
Zbog suhih uslova i teškog dostupa, mislim, da ti je najlakše pokosit i ostavit da se posuši ( ako bude malo robe, ne trebaš ni okretat, pogotovo deteljinu, da ne izgubiš liste i ostane ti sama stablika), pospremat bi po meni trebalo u noći, kad legne rosa, da se ne drobi.

tine- Broj postova: 292
Registriran: 17.03.2008
4
→→→: http://www.agrotine.eu -

A selim se za par mjeseci u Zagreb pa onda cemo tam imat ovce, a ovo bi ima napravili da mogu jesti nesto po zimi osim sjena, smjese i kuruzovine....a jel bi bilo dobro ako bi na drugi komad zemlje tak posijali zob i onda to zajedno pomjesat kad se pokosi i tak spremat, jel bi tak bilo bolje neg sma Lucerka il bi i onda morali dodat kuruzno brasno?

0
u tom slučaju ti ne treba brašno

paor- Admin

41

Jel bi htio netko objasnit kako bi se sjenaža u pravilu trebala balirat (koliko treba proći od košnje do baliranja, od baliranja do omotavanja i tak to)? Naime, ja sam ove god prvi put balirao sjenažu i čini mi se da mi se presušila pa da vidim gdje sam pogriješio.
hellboy152- Broj postova: 223
God: 21
Registriran: 08.12.2010
2
→→→: VIŠE
Stranica 2 / 4. •
1, 2, 3, 4 
Similar topics» baliranje sijena
» baliranje slame
» Cijena mreze za baliranje
» problem sa strojevima za baliranje
» folija za bale