Jari ječam

Stranica 4 / 4. Previous  1, 2, 3, 4

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Jari ječam

Postaj by jd4755 on 28/3/2011, 20:25

pege25 je napisao/la:Evo pošto me sada @debo malo bacio u pozitivnu dilemu ,pa evo par pitanja dali se još stigne posijati jari ječam? koliki je poticaj za njega?koliko se sije po kg/ha?i preporuka koja sorta naravno ako se može nači sijemena još?koliki su prinosi jarog ječma?
Pa možda bolje da ovdje po propaloj repici posijem jari ječam ipak bi što reko debo pare kake take mogle doći za ljeto.
Hvala debo legendo Very Happy kako se ovog nisam prije sjetio uh samo ako se još stigne i nađem sijeme sijem ječam bolje nego kukuruz ili Cool

Nemoj ponovo ići u gubitak jer je jari ječam velika lutrija naročito u ovako kasnom roku sjetve.Da si ga posijao prije mjesec dana onda još nekako ali sada sijati nema smisla.Moj jari sijan u veljači će uskoro početi busati pa svejedno nisam siguran da će biti pravog prinosa.

jd4755

Broj postova: 1452
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by debo9999 on 28/3/2011, 20:33

@falkon 2

Nema problema.

debo9999

Broj postova: 406
Zanimanje: Svašta pomalo
Registriran: 27.12.2010
Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by pege25 on 28/3/2011, 20:52

jd4755 je napisao/la:
pege25 je napisao/la:Evo pošto me sada @debo malo bacio u pozitivnu dilemu ,pa evo par pitanja dali se još stigne posijati jari ječam? koliki je poticaj za njega?koliko se sije po kg/ha?i preporuka koja sorta naravno ako se može nači sijemena još?koliki su prinosi jarog ječma?
Pa možda bolje da ovdje po propaloj repici posijem jari ječam ipak bi što reko debo pare kake take mogle doći za ljeto.
Hvala debo legendo Very Happy kako se ovog nisam prije sjetio uh samo ako se još stigne i nađem sijeme sijem ječam bolje nego kukuruz ili Cool

Nemoj ponovo ići u gubitak jer je jari ječam velika lutrija naročito u ovako kasnom roku sjetve.Da si ga posijao prije mjesec dana onda još nekako ali sada sijati nema smisla.Moj jari sijan u veljači će uskoro početi busati pa svejedno nisam siguran da će biti pravog prinosa.

Ma kada se mulac nisam prije sijetio pa posijao jari ječam ,tražio sam sijeme jare pšenice i naravno nigdje je ni za ljeka a ječma se uopće nisam sjetio.
Kukuruz mi je tako mrska kultura da je to čudo jedno soje sam nabavio za jedno cca1/3 ukupne planirane površine za ovo prolječe sada bi mi bilo puno sve posijati suncokret .
Uh da mi je uspjela uljana onda bi bilo sve ok ovako tu jedino moram sijati kukuruz uh...

Znači jd veliš da mi nepada napamet sijati sada ječam, e baš si me obradovao Very Happy
Hvala!

pege25

Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
Like 62

[Vrh] Go down

Postaj by jd4755 on 30/3/2011, 19:17

Evo današnje stanje jarog ječma sijanog polovinom veljače a jedna slika je ječam posijan rasipačem na krčevini prije dva tjedna.Na prve tri slike je probna sjetva amazone kombinacije a zadnja sjetva rasipačem.

jd4755

Broj postova: 1452
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by zelenko on 30/3/2011, 21:33

od tebe svi ječmovi ljepo izgledaju i jari i ozimi i ozimo jari i sve.

zelenko

Broj postova: 742
God: 21
Zanimanje: Poljoprivredni-tehničar
Registriran: 22.06.2010
Like 10

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Saša on 12/7/2011, 23:14

Skinuo večinu jarog ječma ostallo tek 1,5 ha za sutra i s tim završava žetva 2011. Prosječni prinos 5.2 t/ha.

Saša

Broj postova: 1020
Registriran: 22.11.2009
Like 21

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Stranica 4 / 4. Previous  1, 2, 3, 4

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics