Traktorska bušilica za rupe
Stranica 1 / 1. • Share •
Traktorska bušilica za rupe
Traktorska bušilica za rupe, svrdlo, burgija... puno naziva za ovaj vrlo jednostavan, a jako koristan stroj.
Ovo naše staro svrdlo je izbušilo ko zna kolko rupa, al buši i dalje. Malo smo ga pretresli tako da može bez brige u nove poslove.

Ovo naše staro svrdlo je izbušilo ko zna kolko rupa, al buši i dalje. Malo smo ga pretresli tako da može bez brige u nove poslove.

Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
→→→: VIŠE
Re: Traktorska bušilica za rupe
Imamo isto svrdlo.

jd4755- Broj postova: 1452
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
10
jd4755 je napisao/la:Imamo isto svrdlo.
Jel te dobro služi, jesi ga rastavljao kako?
20
Bećarina pusta je napisao/la:jd4755 je napisao/la:Imamo isto svrdlo.
Mijenjao sam ležaje u reduktoru prije par godina dok je više radilo,sad više stoji nego što radi.Nekad se dalo dobrih novaca zaradit s njime,rupa fi 50 x100 2 nekadašnje dem i milina.

jd4755- Broj postova: 1452
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
10
jd4755 je napisao/la:Bećarina pusta je napisao/la:jd4755 je napisao/la:Imamo isto svrdlo.
Mijenjao sam ležaje u reduktoru prije par godina dok je više radilo,sad više stoji nego što radi.Nekad se dalo dobrih novaca zaradit s njime,rupa fi 50 x100 2 nekadašnje dem i milina.
Uh, nekad.
20
kako napraviti ovu spiralu svrdla i koji je optimalan broj okretaja osovine svrdla u radu, mozda ga i ja napravim.

amater- Broj postova: 196
Registriran: 05.04.2009
0
mene isto zanima takva bušilica

BOŽIDAR- Broj postova: 1457
God: 39
Registriran: 17.08.2008
10
→→→: VIŠE -

amater je napisao/la:kako napraviti ovu spiralu svrdla i koji je optimalan broj okretaja osovine svrdla u radu, mozda ga i ja napravim.
Originalni reduktori mislam da su so prenosni odnos 3:1.
Ljudi su izrabotuvali busaci od diferencijal od auto, prenosni odnos 4:1, sta bi bilo duri i bolje, a i izdrzlivi je tog diferencijala od auto, pogoden bi bio od neki mercedes ili BMW jer ti diferencijali nemaju trube.
Spiralu pravis tako da prvo izrezes pravilni krugovi. Izbusis rupa na sredina malo veca nego ta cjev sta ce da bude osovina.
Sada svaki od ti krugovi izrezes napreko( od vanjska strana do rupa na sredina), malo rasiris i navaris ih dobro jedan za drug.
Potoa zavaris na oba kraja oka, i spirala razvucujes sa neki jaci traktor u najniza brzina, a deo od spirala sta zaostanuje grejes ohsigenom, mmnogo je lako.
Rupa na sred tih krugovi treba da je veca jer kada rasiris spirala rupa se malo stesni.

danot- Broj postova: 37
Registriran: 12.02.2011
0
Bećarina pusta je napisao/la:Traktorska bušilica za rupe, svrdlo, burgija... puno naziva za ovaj vrlo jednostavan, a jako koristan stroj.
Pozdrav!
Ja imam voćnjak u Strizivojni (kraj Đakova) i na godinu sadim još dva na površini od 2 ha. Imam IMT-a malog 539 i pretpostavljam da je on preslab za takvo svrdlo. Možda se varam. Radite li Vi usluge bušenja i po kojoj cijeni? Meni bi trebalo do 800 rupa (cca) izbušiti.
Srdačno!
Tvrtko G.

philosophus- Broj postova: 3
Registriran: 20.06.2009
0
Jel treba tko takvo svrdlo?
Imao bih za prodati 1kom koji mi netreba.
50*100 cm
50*100 cm
politicar je napisao/la:Jel treba tko takvo svrdlo?
50*100 cm
Poštovani!
Je li to samo svrdlo, ili cijela bušilica s prijenosom?

philosophus- Broj postova: 3
Registriran: 20.06.2009
0
Dobra stvar korisna za vocnjak i druge delatnosti jos neko pravi vise tipova svrdla precnika od 15 cm do 60 , a moze da posluzi diferencijal od mercedesa 123 bez trube ako se unutra zavare trkaci prenos ce biti 4:1 mislim da tako bese i moze ga okretati mali traktor .Kardan (obavezno) sa spojnicom-lamelom ili iskljucivacem u slucaju da burgija zadre u neku zilu od drveta ili kamen da ne bi nesto puklo na traktoru ili burgiji
frenky9415- Broj postova: 7
Zanimanje: Automehanicar-poljoprivrednik
Registriran: 16.05.2012
0
Similar topics» Traktorska bušilica za rupe
» svrdlo za zemlju
» Traktori
» - Gume za traktorske prikolice i cisterne -
» Rotacijske kosilice
» svrdlo za zemlju
» Traktori
» - Gume za traktorske prikolice i cisterne -