Rotodrljače
Stranica 2 / 26. • Share •
Stranica 2 / 26. •
1, 2, 3 ... 14 ... 26 
Re: Rotodrljače
Ne to ti nije posmak to ti je samo nagib glave time upravljam iz traktora sa komandama , a služi ako je nagib u redu veliki ta možeš recimo podići glavu inače bi kod pomaka u lijevo recimo glava udarila u zemlju ovako ona je cijelom površinom na istoj dubini(ako me kužiš)?pogledaj na stranici Rinieri

vinogradar- Broj postova: 456
God: 30
Zanimanje: Vatrogasac.....vinogradarstvo i vinarstvo
Registriran: 10.03.2008
2
→→→: VIŠE
Drljača se pomiče lijevo desno (kad se gleda sa zadnje strane) pri nailasku na prepreku, a pumpa služi za bočni pomak. Pogon je od kardana. A nagib glave se odrađuje iz kabine.
Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
E to majstore....dobro si to objasnio...! 

vinogradar- Broj postova: 456
God: 30
Zanimanje: Vatrogasac.....vinogradarstvo i vinarstvo
2
Htio sam ja sličnu kupit za svoje potrebe no ona mi je prespora i nema velikog dnevnog učinka. Onda sam se odlučio na Braunov kultivator Vario 2,5-2,7 m sa podrezujućim nožem sa ticalom na desnoj strani. Evo slika takvog kultivatora iz Iločkih podruma. Samo što ovaj ima sa obe strane noževe sa ticalima. Jedna od prednosti ovoga kultivatora je hidraulični ventil (nešto poput potenciometra) sa kojim se regulira osjetljivost ticala na prepreke tako ta se može uštimati da se otvara na nailazak na stari panj ili recimo na mladu sadnicu. Ventil se dobro vidi na drugoj slici. Čak razmišljam da kao opciju uzmem dvije sekcije rotodrljače koje imaju pogon preko ulja i nalaze se na istom nosaču kao i nož te se skupa sa njim i gibaju.

Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
Molim vas za pojašnjenje u vezi botobranu sa hirroliftim i bez njega.
Vidim da neke imaju neki mehanički način dizanja dodatnog priključka.
Imam OLT_ovu pneumacku sijačicu pa bi htio to prikopčat na rotobranu i deri.
Kak se ujednače brojevi okretaja rotobrane i sijačice, pošto je ona na potlak i nema puštanja gasa kad se sije?!
Što mislite o Lely botobranama, vidim da ih vani ima puno na prodaju i dosta su povoljne.
Evo neke;

Kak se ujednače brojevi okretaja rotobrane i sijačice, pošto je ona na potlak i nema puštanja gasa kad se sije?!
Što mislite o Lely botobranama, vidim da ih vani ima puno na prodaju i dosta su povoljne.
Evo neke;

igor_peradar- Broj postova: 109
Registriran: 13.04.2008
0
igor_peradar je napisao/la:Molim vas za pojašnjenje u vezi botobranu sa hirroliftim i bez njega.
Nemam hidro lift ali svakako bi preporučio hidraulični jer sam vidio da je to vrla stvar .
Nisam niti sijao sa kombinacijom rotodrljača i pneumatska sijačica za kukuruz ali čini mi se da na okretanju ne bi smio zaustavljati kardan ( tako ja radim na rotosemu , isključujem kardan ) jer bi ti sjeme palo sa pločice a to nije dobro . Dakle kardan bi morao ostati uključen a možda i gas ne bi smio biti na leru nego recimo na 1000 okr . Na mojoj Maschio rotodrljači se moglo izabrati kolikom brzinom želim da se vrti osovina koja izlazi prema nazad , prema sijačici ... ne pamtim koju redukciju sam tu uzeo ali sve je fino posloženo . Tebi je bitno da ti na izlaznoj osovini rotodrljače koja ide prema pneumatskoj sijačici nemaš više od onih 540 okr. koliko je max. Pamti da će ta rotodrljača raditi vjerojatno na nekim višim okretajima motora da bi bolje sitnila ili ako imaš izbor više brzina kardana ( ja svoju vrtim na 1000 okr ) onda stvarno trebaš paziti koliko ćeš okretaja dobiti na izlazu iz rotodrljače . Zamisli da radiš na 2000 okretaja motora na traktoru a kardan si stavio na 1000 okr. bez neke prilagodbe OLT PSK bi ti se brzo razletila , ne ?
Polovne su dobre od Kuhn , Amazone , Maschio ... ( na koju naiđeš , kupi ) .
Lely bih obišao u širem krugu ali nemam argumente zašto , jednostavno imam takav filing .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
nikad nisam gledal kak ima buraz podeseno na svojoj kombinaciji, ali mu je islo bez problema, rotobrane su howard hk 30 , a sijacia je becker aeromat pa neki broj.

pingo je napisao/la:......cut...
Lely bih obišao u širem krugu ali nemam argumente zašto , jednostavno imam takav filing .
Ko u onom vicu kad djak dodje na popravak iz engleskog i profa ga, da ga pusti, pita: "Reci mi kako se na engleskom kaze osjecaj?" Djak pojma nema i profesor ga srusi.
Djak izlazi van i kolegama kaze:"Bas sam imao filing da ce me srusiti"

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
@branko
buraz je malo presijavao izgleda...
koja je najbolja širina rotodrljače da bi dobro radila sa četverorednom kukuruznom
koja je najbolja širina rotodrljače da bi dobro radila sa četverorednom kukuruznom

paor- Admin

- Broj postova: 3047
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

Ima puno rabljele robe vani, nadam se i ok, al tih Lely ima najviše i čini mi se da su najjeftinije.
Ako imam i izlaz na 540o/min na rotobrani i šibam traktorna recimo 1800 o tada mi je na izlazu kardana negdje 450 - 500 o/min, tako da bi to bilo ok.
Samo malo sam zabrinut, sve to ljepo izgleda, a puno puta se zna desit da se sijačica zaštopa od ostale trave, kukuruzovine a kad radiš sa tom kombinacijom to jednostavno neprimjetiš.
Vidim da tvoj buraz nema hidrolift a i bekerice rade na principu predtlaka, tako da on može pustit gas na okretanju.
Ako imam i izlaz na 540o/min na rotobrani i šibam traktorna recimo 1800 o tada mi je na izlazu kardana negdje 450 - 500 o/min, tako da bi to bilo ok.
Samo malo sam zabrinut, sve to ljepo izgleda, a puno puta se zna desit da se sijačica zaštopa od ostale trave, kukuruzovine a kad radiš sa tom kombinacijom to jednostavno neprimjetiš.
by branko Yesterday at 23:32
nikad nisam gledal kak ima buraz podeseno na svojoj kombinaciji, ali mu je islo bez problema, rotobrane su howard hk 30 , a sijacia je becker aeromat pa neki broj.
Vidim da tvoj buraz nema hidrolift a i bekerice rade na principu predtlaka, tako da on može pustit gas na okretanju.
0
paor je napisao/la:@branko
to je od prosle godine, prefino napravljena zemlja i napravila se pokorica, njegove su 3 metra i ide dobro.
što znači da radi na principu predtlaka??hvala na odgovoru 

abrkili- Broj postova: 1389
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
12
→→→: VIŠE -

Za 4 rednu pneumatsku ide 3mt rotodrljača,umjesto pogona sijačine preko kardana traktora koristi se i hidromotor
Gost- Gost
Za 4 rednu pneumatsku ide 3mt rotodrljača,umjesto pogona sijačine preko kardana traktora koristi se i hidromotor
E sad si ga još više zakompliciro.
Kolko vidim kod brankinog buraza rotobrana bez hidrolifta znači meh. kopčanje, i radi sa njom ok.
Pitanje je u koju svrhu onda bolje posluži hidrolift, možda na nekim djelovima gdje je potrebno samo izrotirat zemlju, al se svejedno ne da spustiti samo sijačica.
Možda je i bolje meh. kopčanje, precizno ih naštelaš da su u radnini i piči.
što znači da radi na principu predtlaka??hvala na odgovoru
Predtlak =pritisak
Podtlak = usis
0

zrine89- Admin

- Broj postova: 3675
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
48
→→→: O SEBI
Stranica 2 / 26. •
1, 2, 3 ... 14 ... 26 
Similar topics» Podrivač ispred rotodrljače
» rototiler ili rotodrljača
» remont rotodrljače
» Roto drljaca,roto sem,roto tiler
» ROTODRLJACE KOLICINA ULJA KAD NEMA MJERACA ?
» rototiler ili rotodrljača
» remont rotodrljače
» Roto drljaca,roto sem,roto tiler
» ROTODRLJACE KOLICINA ULJA KAD NEMA MJERACA ?
Stranica 2 / 26.