Plugovi
Stranica 39 / 67. • Share •
Stranica 39 / 67. •
1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 53 ... 67 
Re: Plugovi
Kile je napisao/la:Imam jedno pitanje: Dali je Landsberg servo II štelajući ?
Tek Servo 3 model je podešavajući ako misliš na širinu brazde .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
JOSIP FERGUSON je napisao/la:
zna li netko koji je to model pluga jeli 1050?
bas si u zadnje vrijeme razmisljamo preradit svoj 3-brazdni vogel u 4-br, isti 4-br polovni tesko se nadje, a i neda mi se prodavat moj jel je jos kao nov, pa si mislim da bi mi s ovog pasala greda, i jos kupim dvije brazde, i evo mi 4-br....
samo imam osjecaj da bi to mene previse kostalo, sad kad stoji u polju sad ne valja nista, a kad bi bili djelovi na prodaju onda bi se jednom pretvotio u vrhunski (citaj skup) plug....
kad bi imao para uzeo bi ponovno novi 4-br ali vario, to je zakon, jedino mi malo skakljivo kako bi ga 6480 nosio obzirom da je nekoj 100 kg tezi od obicnog 4-br, a i obicni mu je dosta tezak....
i, jeste preradili plug? da li si probao prije orati sa 6480 sa 4 brazde?

tomo_MF- Broj postova: 1156
Registriran: 03.06.2009
5
nisam tomi ni primjetio da sam citiran....
nismo preradjivali nista, to su samo planovi, a mislim da mi se nebi isplatilo preradjivat, vec cemo najvjerovatnije kroz neko vrijeme kupit 4-brazdni, a trobrazdni mozda ostavit, mozda prodat, ne znam...
sto se tice 6480 nisam probao orat s 4 brazde, i strasnu volju imam probati, a neda mi se nigdje posudjivat plug da probam....
u biti kada orem s 3 brazde na 16 coli to vuce bez problema i mislim da bi mu bolja iskoristivost bila sa 4 brazde, ali kad bi islo na 16 cola isto...
to bi bio posao, mislim da bi na imalo laganim zemljama islo bez problema...
meni je 6480 do sada bio na postedi sto se tice oranja, sve sam uglavnom poorao s 5 br, ali sad smo opet znatno povecali hektare, i ove jeseni cu morat dobro i njega upregnit u brazdu jer mi 74 i ore i sije, a kad je u sjetvi onda mi oranje stoji...
a sa tri brazde mi sporo, 4 bi leglo kako treba, ali su mu konji "na knap"...
ipak sto se tice odgovarajuceg pluga za taj traktor sto bi kod nas rekli ni za tri ni za 4 brazde, mislim da mu bolje lezi 4, za tri je fakat prejak, osim ako se radi o nekim opakim masnim crnicama....
kod nas oru ljudi s tim traktorima uglavnom s 4 brazde, ali svi imaju plugove na 14 coli....
nismo preradjivali nista, to su samo planovi, a mislim da mi se nebi isplatilo preradjivat, vec cemo najvjerovatnije kroz neko vrijeme kupit 4-brazdni, a trobrazdni mozda ostavit, mozda prodat, ne znam...
sto se tice 6480 nisam probao orat s 4 brazde, i strasnu volju imam probati, a neda mi se nigdje posudjivat plug da probam....
u biti kada orem s 3 brazde na 16 coli to vuce bez problema i mislim da bi mu bolja iskoristivost bila sa 4 brazde, ali kad bi islo na 16 cola isto...
to bi bio posao, mislim da bi na imalo laganim zemljama islo bez problema...
meni je 6480 do sada bio na postedi sto se tice oranja, sve sam uglavnom poorao s 5 br, ali sad smo opet znatno povecali hektare, i ove jeseni cu morat dobro i njega upregnit u brazdu jer mi 74 i ore i sije, a kad je u sjetvi onda mi oranje stoji...
a sa tri brazde mi sporo, 4 bi leglo kako treba, ali su mu konji "na knap"...
ipak sto se tice odgovarajuceg pluga za taj traktor sto bi kod nas rekli ni za tri ni za 4 brazde, mislim da mu bolje lezi 4, za tri je fakat prejak, osim ako se radi o nekim opakim masnim crnicama....
kod nas oru ljudi s tim traktorima uglavnom s 4 brazde, ali svi imaju plugove na 14 coli....

JOSIP FERGUSON- Broj postova: 1237
God: 30
Registriran: 10.03.2008
16
ja sam probao orati sa 4 br 14", traktor ne osjeti da ima brazdu više, ipak je 155 ks a kaže se da treba 40 ks po brazdi da bi orao kako treba, to je tu negdje,
no nisam probao orati poslije šećerne repe i još ak je premokra jesen neznam kako bi to izgledalo...
to što kažeš da oreš bez problema sa 3x16" je za 20 cm uže nego 4x14", znači taman bi mu taj 4 br bio... u oranju strništa bi mogao ić i na 18", samo kakve bi to brazdurine bile..
i to posuđivanje pluga od nekog samo za probu mi se ne sviđa, nedaj bože da se nešto slomi, pa zato pitam jel si ti probao...
no nisam probao orati poslije šećerne repe i još ak je premokra jesen neznam kako bi to izgledalo...
to što kažeš da oreš bez problema sa 3x16" je za 20 cm uže nego 4x14", znači taman bi mu taj 4 br bio... u oranju strništa bi mogao ić i na 18", samo kakve bi to brazdurine bile..
i to posuđivanje pluga od nekog samo za probu mi se ne sviđa, nedaj bože da se nešto slomi, pa zato pitam jel si ti probao...

tomo_MF- Broj postova: 1156
Registriran: 03.06.2009
5
zanimljiv dodatak na plug
http://www.njuskalo.hr/oprema-obrada-tla/plug-rabe-werk-rahljacem-brazde-schollencracker-oglas-1463208
http://www.njuskalo.hr/oprema-obrada-tla/plug-rabe-werk-rahljacem-brazde-schollencracker-oglas-1463208

markach- Broj postova: 199
God: 25
Zanimanje: meh.poljo.
Registriran: 11.10.2009
3
Koliko se krece cijena daske za plug? U pitanju je lemken 12cola.
I zanima me dali su predpluznjaci univerzalni? jer imam od gasnera predpluznjake i sada sam stavio na lemkena i stima,ali potroseni su,trebam nove.
Drze se na dvije rupe. Gdje da to nabavim i koja je okvirno cijena predpluznjaka?
evo kako to izgleda:
http://cgi.ebay.de/Dungereinleger-Streichblech-links-Frost-50555-/250648984560?pt=Ersatzteile_Zubeh%C3%B6r_Landtechnik
slicno,ili isto...tu je negdje.
I zanima me dali su predpluznjaci univerzalni? jer imam od gasnera predpluznjake i sada sam stavio na lemkena i stima,ali potroseni su,trebam nove.
Drze se na dvije rupe. Gdje da to nabavim i koja je okvirno cijena predpluznjaka?
evo kako to izgleda:
http://cgi.ebay.de/Dungereinleger-Streichblech-links-Frost-50555-/250648984560?pt=Ersatzteile_Zubeh%C3%B6r_Landtechnik
buraz ih je dal raditi za rabe werk ovome
http://www.obrtnici.info/katalog/obrt/124771/
za ostalo pitaj ivicu_m
http://www.obrtnici.info/katalog/obrt/124771/
za ostalo pitaj ivicu_m
codexnox je napisao/la:Koliko se krece cijena daske za plug? U pitanju je lemken 12cola.
evo kako to izgleda:
Pretplužnjaci nisu univerzalni, možda su pojedini modeli jednaki, ali nisu svi jednaki. Osim za montažu pretplužnjaci se razlikuju i po namjeni: za zaoravanje kukuruzovine i zelene mase (ti su najviši da se plug ne štopa), stajskog gnoja itd.

Fidelito- Broj postova: 2687
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
Dobro ti je "crtalo".
Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
baš i ja gledam
na kaj slići odrezana međa :S

Mata imt 540- Broj postova: 1241
God: 23
Zanimanje: po zanimanju strojarski tehničar
Registriran: 14.03.2008
0
ma to je da mu ne što
pa...

case- Broj postova: 1294
God: 21
Zanimanje: student
Registriran: 10.02.2010
2
Na crtalu je otišao ležaj a nema ga tko promijeniti.
Kod mene nema štopanja nikada, kukuružnjak uvijek palimo a slama ili se presa ili tarupira, tako da...
Bez crtala uopće nije neki problem orati, malo zemlje spadne u brazdu ali ništa strašno, ne bude zatrpana, sve je to dobro.
Kod mene nema štopanja nikada, kukuružnjak uvijek palimo a slama ili se presa ili tarupira, tako da...
Bez crtala uopće nije neki problem orati, malo zemlje spadne u brazdu ali ništa strašno, ne bude zatrpana, sve je to dobro.
Update na poznati " plug iz gorušice "
Još uvijek je na njivi čeka novu " glavu ".

Još uvijek je na njivi čeka novu " glavu ".

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
Bemti ja orem s ravnjakom a kod vas okretača po njvama širom šajke koliko očeš koda rastu ha.
Gost- Gost
Stranica 39 / 67. •
1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 53 ... 67 
Similar topics» Plugovi
» Sumarski plugovi
» Diskasti plugovi
» ULJANA REPICA 2008/2009
» Upozorenje: smeće od podrivača
» Sumarski plugovi
» Diskasti plugovi
» ULJANA REPICA 2008/2009
» Upozorenje: smeće od podrivača