Nenaplaćena roba

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Nenaplaćena roba

Postaj by zrine89 on 22/2/2011, 15:01

Ljudi moji nebudite smiješni. Još će vas i tužit za pokušaj napada ili prijetne.

Uglavnom ima tamo koji su lijepo objasnili i neka se pridržava toga. Jedino je mana što za te treba vremena. Ali što ćeš otići tamo i prijetit mu, nećeš ništa dobit s time.

zrine89
Admin
Admin

Broj postova: 3675
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
Like 48

→→→: O SEBI

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 22/2/2011, 15:19

delac je napisao/la:code i ja mimam slični problem u vezi naplate...ja sam kukuruz predal u 12mjesecu u jednu firmu i platili su mi samo pola...a ostatak slušam vec dva mjeseca da bu placeno i nikaj još dan danas..a ja sam ovak napravil pošto mi mama radi na porezni je proveralu tu firmu i firma posluje dobro(znaci ima se para) ej sad sam otišel k javnom bilježniku i on mi je uvjeril to dugovanje i napisal opomenu da se mora platiti u roku 8 dana..ak se ne plati u tih 8 dana kamatna stopa je 17 % stim da se povecava svakih 8 dana za 5% ak nebude placeno...a ak nebu ni onda onda mi javni biljeznik predaje papire na FINU i onda oni naplacuju potraživanje..stim da sve troškove placa ta firma koja mi duguje

Neznam kako je danas, ali znam da je prije postojao štos kako su se takvi izvlačili. Radi se o tome da oni obavezno napišu prigovor na odluku i sve se prolongira. I tako u nedogled sa (navodnim) prigovorima. Ili plate ti 50 Kn, i napišu prigovor da si krivo izračunao ostatak love koju su ti dužni, jer eto nije toliko - nego tih 50 kn manje. I tako te dugo dugo vuku. To je štos iskusnijih 'otkupljivača' koji imaju novaca ali ne žele platiti. Danas je imati poštenog partnera koji ima novaca i koji uredno plaća - vrijednost sama po sebi. A kada se uspostavi obostrano povijerenje između partnera - to je dodana vrijednost odnosa. Kada netko kaže: platit ću tada i lova stigne bez dodatnog telefoniranja...

Fidelito

Broj postova: 2694
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 26

[Vrh] Go down

Postaj by delac on 22/2/2011, 15:22

Fidelito je napisao/la:
delac je napisao/la:code i ja mimam slični problem u vezi naplate...ja sam kukuruz predal u 12mjesecu u jednu firmu i platili su mi samo pola...a ostatak slušam vec dva mjeseca da bu placeno i nikaj još dan danas..a ja sam ovak napravil pošto mi mama radi na porezni je proveralu tu firmu i firma posluje dobro(znaci ima se para) ej sad sam otišel k javnom bilježniku i on mi je uvjeril to dugovanje i napisal opomenu da se mora platiti u roku 8 dana..ak se ne plati u tih 8 dana kamatna stopa je 17 % stim da se povecava svakih 8 dana za 5% ak nebude placeno...a ak nebu ni onda onda mi javni biljeznik predaje papire na FINU i onda oni naplacuju potraživanje..stim da sve troškove placa ta firma koja mi duguje

Neznam kako je danas, ali znam da je prije postojao štos kako su se takvi izvlačili. Radi se o tome da oni obavezno napišu prigovor na odluku i sve se prolongira. I tako u nedogled sa (navodnim) prigovorima. Ili plate ti 50 Kn, i napišu prigovor da si krivo izračunao ostatak love koju su ti dužni, jer eto nije toliko - nego tih 50 kn manje. I tako te dugo dugo vuku. To je štos iskusnijih 'otkupljivača' koji imaju novaca ali ne žele platiti. Danas je imati poštenog partnera koji ima novaca i koji uredno plaća - vrijednost sama po sebi. A kada se uspostavi obostrano povijerenje između partnera - to je dodana vrijednost odnosa. Kada netko kaže: platit ću tada i lova stigne bez dodatnog telefoniranja...

a gle fidelito nadam se da nebum imal nikakvih problema i da bum si naplatil tu robu za koju sam se mucil

delac

Broj postova: 694
God: 25
Registriran: 28.01.2010
Like 5

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Tošo on 22/2/2011, 16:13

Ma žalosno je to ljudi moji kad se ti moraš zajebavati za svoje teško zarađene novce i onda ti tamo neki jebivetri još neplate pa dođe ti da im je..... ma.... svima redom.Pa ljudi moji ako se tako nastavi pa i kod nas će biti Libija.Pa zrine ti misliš da zakon nije na njihovoj strani,pa oni uvek nađu neke rupe u zakonu da izvrdaju.Ja mislim da je ipak ona stara izreka još uvek pouzdana BATINA JE IZ RAJA IZAŠLA Mad Mad Mad

Tošo

Broj postova: 493
God: 32
Zanimanje: Poljoprivrednik
Registriran: 19.01.2010
Like 3

[Vrh] Go down

Postaj by 5510 on 22/2/2011, 16:47

ovo je sa jedne internet stranice
Kako naplatiti dug

Jedan od alternativnih načina utjerivanja dugova je angažiranje agencije za naplatu potraživanja. Premda je mnogima prva pomisao se tu radi o reketarima koji ne biraju sredstva u naplati duga, agencije se u stvari koriste sasvim legalnim metodama.

Pregovaraju s dužnikom, prikupljaju podatke o njegovoj imovini i pokušavaju naći prihvatljiva rješenja za naplatu duga. Provizija za uspješnu naplatu duga kreće se od 10 do 30 posto naplaćenog iznosa. Na hrvatskom tržištu djeluje sve više ovakvih posrednika, a najdulji staž imaju agencije CEI Zagreb, Coface Intercredit, Cordyline i Prvi faktor.

5510

Broj postova: 258
Registriran: 27.10.2010
Like 3

[Vrh] Go down

Postaj by NH T5060 DARKO Yesterday at 21:40

Vidim da ova tema nije aktivna duže od godinu dana. Veselim se tome ako je to znak da svi uspješno naplaćujete svoju prodanu robu.

Da bi osvježio ovu temu potaknula me istinita priča o firmi "VRNI" d.o.o., evo ako je netko gledao današnji dnevnik na HTV 1, mogao je vidjeti ljude kojima su ostali dužni milijune kuna. Između ostalih je nažalost i moje gospodarstvo.

Naime firma je otišla u stečaj prije nekih malo više 3 godine. Ostalo mi je tamo puno novaca koje nemogu naplatiti. Imao sam zadužnicu u Credo banci s kojom si sada mogu da izvinete rit obrisati jer banke više nema. Trgovački sud je u Dubrovniku preko kojeg je taj postupak pokrenut (meni je do Dubrovnika nekih 900 km). Možda nebi ni to bio problem da sam na vrijeme dobio obavijest od Credo banke da mogu biti u stečajnoj masi ako podnesem prijavu. Razumljivo je da je ta banka radila u korist firme VRNI. I eto,potpomognuti zakonima ove države obitelj Vrcan pokrenuli su novu firmu (ostavši i dalje dužni !!) gotovo drugi dan nakon raspada firme VRNI. Nova firma se zove DODIR PRIRODE !

Ako netko ima kakvih ideja,novosti ili bilo kakvog interesa u vezi firme VRNI, molim nek piše. Hvala !

NH T5060 DARKO

Broj postova: 781
God: 24
Zanimanje: Vozač motornog vozila
Registriran: 26.11.2011
Like 15

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics