Nenaplaćena roba
Stranica 1 / 2. • Share •
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Nenaplaćena roba
Imam prodane pšenice ,nenaplaćene,mlin propao,love nema.
Kako se naplatiti?
Ima li načina,ili je propalo?
Kako se naplatiti?
Ima li načina,ili je propalo?
Sudskim putem, tužba i direkt ovrha.I to ne čekaj dugo jer se bude našlo još kojim je dužan,jest da će te koštati do max 2000 kn tužba u startu ali to nakraju se sve naplati od tužbenika.

falkon 2- Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
46
→→→: VIŠE -

Re: Nenaplaćena roba
Kako se uopće pokreće tužba?
E vidiš tu da ti je knjigovođa sada, pokupi sve papire što imaš i znači račun,otpremnica i odvage te odi kod odvjetnika i pokaži mu sve što imaš , reci da želi pokreniti ovršnu tužbu za naplatu potraživanja......... dalje ti sve bude on objasnio,jer mora prvo ići opomena službena (to da imaš knjigovođu bi ti napravio on) onda nakon određeni broj dana se ide sa tužbom,a ako je privatni mlin može se uz to ići i sa privatnom tužbom za pokušaj prevare.

46

Privatni je mlin ,da.
MOžeš čak uz tu tužbu povezati i ovrhu na privatnu imovinu iz razloga sigurne naplate.

46

Koliko je sigurna naplata?
Roba je predana tamo na kraj zetve,11t,fakturirana nesto kasnije,i nista od uplate ni nakon poziva itd.
Mislim,nebi sada još plaćao te 2k za sud ako se neće naplatiti.
Roba je predana tamo na kraj zetve,11t,fakturirana nesto kasnije,i nista od uplate ni nakon poziva itd.
Mislim,nebi sada još plaćao te 2k za sud ako se neće naplatiti.
Problem je tu što će sud dosuduti tebi u korist, e sada ako ima veći dugovanja onda će se pokreniti stečajni postupak, i po stečajnom postupku vrlo lako može doći do prodaje imovine i ako bude bliže vrhu naplata ti je sigurnija,ako si dalje pitanje je dali će imovina pokriti troškove i kamate svim tužiteljima. Nemora to biti 2k to sma naveo kao max iznos, čak možeš proći i do 1k ali sve zavisi od odvjetnika nažalost.

46

Prvo moraš znati da li ti je dužan obrt ili neki d.o.o.. Ako je obrt onda gazda garantira sa svom sojom privatnom imovinom (sa onom imovinom na koju se već nije netko drugi upisao), praktički u ovrsi možeš mu nalijepiti naljepnicu (to je ona zelene boje) na bilo koji predmet u njegovom vlasništvu (makar ga i nije kreditno otplatio), ali ne i na predmet koji ima u lizingu (jer je taj predmet vlasništvo lizing kompanije). Možeš mu se i upisati na nekretnine. Kada se upisuješ na imovinu upiši mu se na predmete (stvari) koje su barem 3-5 puta vrijednije od stvarnog duga plus troškovi koji su nastali u ovrsi.
Ako je d.o.o. u pitanju onda mu možeš ovršiti sve što je u vlasništvu d.o.o.-a, a to je obično malo ili ništa ('fikus i sekretarica'). Moraš biti brz, jer ako vas je više zainteresiranih da se naplatite, a dug je velik, onda vrijedi pravilo tko prvi djevojci.....Može biti i slučaj da je već sve založeno u nekoj banci (na primjer za kredit) to se da provjeriti u gruntovnici, i ako je sve založeno a njihov dug prema tebi je relativno mali, zaboravi to i odi dalje u nove radne pobjede.
Što se tiče troškova, ja sam imao ovrhu nad OPG-om i bilo je nekih 5KKn troškova, sa time da su na kraju dug i troškovi plaćeni u gotovini, to znači da nismo u postupku uopće još došli do prve dražbe. Najviše odnese javni bilježnik i ljudi koji dolaze u ovrhu, jer to ne smiješ raditi sam nego postoje ljudi koji to rade. Uzeo sam i odvjetnika koji mi je to vodio, jer to je najbolje. Ako vidiš da nema novaca i nekretnina odustani prije troškova (koje ionako nećeš naplatiti zajedno sa dugom). Zato ti i treba odvjetnik koji će te savjetovati na što se možeš upisati da si to naplatiš.
Ako je d.o.o. u pitanju onda mu možeš ovršiti sve što je u vlasništvu d.o.o.-a, a to je obično malo ili ništa ('fikus i sekretarica'). Moraš biti brz, jer ako vas je više zainteresiranih da se naplatite, a dug je velik, onda vrijedi pravilo tko prvi djevojci.....Može biti i slučaj da je već sve založeno u nekoj banci (na primjer za kredit) to se da provjeriti u gruntovnici, i ako je sve založeno a njihov dug prema tebi je relativno mali, zaboravi to i odi dalje u nove radne pobjede.
Što se tiče troškova, ja sam imao ovrhu nad OPG-om i bilo je nekih 5KKn troškova, sa time da su na kraju dug i troškovi plaćeni u gotovini, to znači da nismo u postupku uopće još došli do prve dražbe. Najviše odnese javni bilježnik i ljudi koji dolaze u ovrhu, jer to ne smiješ raditi sam nego postoje ljudi koji to rade. Uzeo sam i odvjetnika koji mi je to vodio, jer to je najbolje. Ako vidiš da nema novaca i nekretnina odustani prije troškova (koje ionako nećeš naplatiti zajedno sa dugom). Zato ti i treba odvjetnik koji će te savjetovati na što se možeš upisati da si to naplatiš.

Fidelito- Broj postova: 2694
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
Ponovno mu pošalji kopiju fakture,valuta 7 dana i dodaj pismo "opomenu pred tužbu" u kojem mu lijepo kažeš da ti duguje to i to i da mu dostavljaš kopiju fakture po kojoj je dužan izvršiti uplatu u roku 7 dana inače slijedi tužba. To sve spakuješ (prvo kopiraš i kopije ostaviš sebi) i u kovertu i pošalješ PREPORUČENO S POVRATNICOM, povratnica ti je onaj crveni kartončić koji ti se vrati nakon što primatelj primi i potpiše da je preuzeo-to ti je dokaz!!! ovo što ti telefoniraš,okači mačku za rep.
Onda čekaš 10 dana pa ako nema uplate kopije i povratnicu odneseš kod odvjetnika (ništa bez odvjetnika).
Onda čekaš 10 dana pa ako nema uplate kopije i povratnicu odneseš kod odvjetnika (ništa bez odvjetnika).

JACA- Broj postova: 252
God: 19
Registriran: 27.12.2010
-8
→→→: VIŠE
U pitanju je d.o.o i naravno da nisam jedini sa potraživanjima.
Onda prvo kod odvjetnika pa vidjeti šta kaže on,pošto znam da ima i ostalih potraživanja vrlo lako moguće da cu zaboraviti na naplatu.
@ jaca:
Do sam pisao post vidim da si postala. Napraviti cu tocno tako kako si napisala.
Iako mislim da ce slabo vrijediti,ali ništa me to nekošta
Onda prvo kod odvjetnika pa vidjeti šta kaže on,pošto znam da ima i ostalih potraživanja vrlo lako moguće da cu zaboraviti na naplatu.
@ jaca:
Do sam pisao post vidim da si postala. Napraviti cu tocno tako kako si napisala.
Iako mislim da ce slabo vrijediti,ali ništa me to nekošta
Ako je d.o.o. u pitanju onda ćeš morati imati puno sreće u naplati. Možda je i smišljeno unaprijed da se otvori d.o.o., stavi se fikus i sekretarica u temeljni kapital, oprema i strojevi se iznajme od nekog drugog (u tom slučaju d.o.o. ne smije imati ništa u posjedu) i udri u 'otkup' sa odgodom plaćanja.... Probaj kompenzirati bilo što, ako je to moguće, uzmi im sve u robi (i ne pitaj previše za cijenu). Bolje išta nego ništa (govorim iz iskustva, na kraju je puno bolji osjećaj dobiti nešto nego ništa). Sa druge strane ako taj d.o.o. ima neke imovine u sebi to će se vjerovatno prodati u stečaju i po nekom ključu rasporediti će se ta sredstva (kao i sav eventualni drugi priljev na račun). Ali to jako dugo traje kod nas, praktički godinama, pa onda i ono malo vrijednosti koja se nalazi u tom poduzeću obično propadne. A stečajni upravitelj prima urednu nakandu, pa mu i nije baš u interesu prebrzi postupak. Treba to temeljito odraditi. A za to treba vremena.

Fidelito- Broj postova: 2694
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
@ codexnox da tebi čika pege kaže kako se to riješava
E ovako uzmeš jednu plinsku bocu zavežeš ju za sebe i pravac kod gazde i kažeš mu ovako mam.... ti lopovsku vračaj pare ili letimo ti je u nebo ,ima da vidiš kako če nači pare u trem oka
.Nema sa takvima cici mici nego odma na prvu i juriš...
Poslije se lijepo predaš policiji pojedeš sa njima krofnu i popiješ kavicu oni ti čestitaju jer je isti svim dužnicima vrati pare i ti ujedno postaneš glavna faca u selu tvz đakovački boško buha...
Nadam se da sam pomogao
Ma šalu na stranu mišljenja sam da se trebaš ponašati ono smireno i pokušati mirnim putem to riješiti koliko je to god moguče ,jer tjeranjem neke pravde preko odvjetnika nekada mogu samo tebe otjerati u još veči minus nego da si istom oprostio dug... sve zavisi o kojoj se cifri radi..
E ovako uzmeš jednu plinsku bocu zavežeš ju za sebe i pravac kod gazde i kažeš mu ovako mam.... ti lopovsku vračaj pare ili letimo ti je u nebo ,ima da vidiš kako če nači pare u trem oka
Poslije se lijepo predaš policiji pojedeš sa njima krofnu i popiješ kavicu oni ti čestitaju jer je isti svim dužnicima vrati pare i ti ujedno postaneš glavna faca u selu tvz đakovački boško buha...
Nadam se da sam pomogao
Ma šalu na stranu mišljenja sam da se trebaš ponašati ono smireno i pokušati mirnim putem to riješiti koliko je to god moguče ,jer tjeranjem neke pravde preko odvjetnika nekada mogu samo tebe otjerati u još veči minus nego da si istom oprostio dug... sve zavisi o kojoj se cifri radi..
pege25- Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
62
code i ja mimam slični problem u vezi naplate...ja sam kukuruz predal u 12mjesecu u jednu firmu i platili su mi samo pola...a ostatak slušam vec dva mjeseca da bu placeno i nikaj još dan danas..a ja sam ovak napravil pošto mi mama radi na porezni je proveralu tu firmu i firma posluje dobro(znaci ima se para) ej sad sam otišel k javnom bilježniku i on mi je uvjeril to dugovanje i napisal opomenu da se mora platiti u roku 8 dana..ak se ne plati u tih 8 dana kamatna stopa je 17 % stim da se povecava svakih 8 dana za 5% ak nebude placeno...a ak nebu ni onda onda mi javni biljeznik predaje papire na FINU i onda oni naplacuju potraživanje..stim da sve troškove placa ta firma koja mi duguje

delac- Broj postova: 694
God: 25
Registriran: 28.01.2010
5
Ja mislim da je danas najisplativije da nađeš neke lole što se bave sa tim poslom i pošalješ ih po pare (makar podelili to što ti duguje ili ja bi im dao sve samo da nije kod tih lopova što je pege rekao mam.... im j...... lopovsku.
Ljudi moji ja mislim da je najisplativije biti lopov.Što je rekao jedan moj kolega da naše društvo pola ode u lopove a pola u zaštitare i svi imaju posla
Ljudi moji ja mislim da je najisplativije biti lopov.Što je rekao jedan moj kolega da naše društvo pola ode u lopove a pola u zaštitare i svi imaju posla 
Tošo- Broj postova: 493
God: 32
Zanimanje: Poljoprivrednik
Registriran: 19.01.2010
3
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Stranica 1 / 2.