pomoć - grižnja repa

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

pomoć - grižnja repa

Postaj by slady on 15/2/2011, 11:33

Zanima me da li tko zna zašto ovca janjcima grize rep? Naime, za to sam čula i prije, ali nisam mogla vjerovati, no dogodilo se i meni. Ovca je do krvi izgrizla janjićima rep, pa me zanima jeli ima tko iskustva s tim?
Hvala

slady

Broj postova: 3
Registriran: 15.02.2011
Like 0

[Vrh] Go down

Re: pomoć - grižnja repa

Postaj by abrkili on 15/2/2011, 11:40

stavi janjcima gumice 2 dan po janjenju i neće biti repa.ostavi 3-4 cm da se mogu branit od muha.

abrkili

Broj postova: 1389
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 12

→→→: VIŠE

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by slady on 15/2/2011, 16:46

abrkili je napisao/la:stavi janjcima gumice 2 dan po janjenju i neće biti repa.ostavi 3-4 cm da se mogu branit od muha.

hvala...mene zanima zašto to ove rade, jeli im treba nešto od hrane il šta?

slady

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on 16/2/2011, 13:23

Moguće.Čime ih hraniš?

abrkili

Broj postova: 1389
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 12

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by NICOLAS on 16/2/2011, 19:00

Imao sam prilike vidjeti da ovce pojedu repove malim janjcima odmah po janjenju kada je mokro i kada ga suši,a kasnije drugi dan ne rade to. U svim slucajevima je bilo zajedničko da opće stanje ovaca nije bilo najbolje ili im je otpadala vuna(zbog nedostatka proteina u hrani),jednostavno na očigled nisu djelovale zadovoljno. Ja mislim da je uzrok odgrizanja repova neizbalansiran obrok,znači nečega u hrani nema dovoljno,treba vidjeti šta im to fali(nedostaje),da li nekog minerala,vitamina,soli....

NICOLAS

Broj postova: 74
Registriran: 24.06.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by strile on 18/2/2011, 18:07

Jednom mi se to dogodilo, dok je ovca lizala janjad, raskrvarila je jednom rep, pa ga je još 2-3 dana lizala i tako spriječavala da rana zaraste.
Obzirom da im je ishrana bila dosta dobro izbalansirana, teško mi je reći što je uzrok.Mislio sam da je to slučajnost.

strile

Broj postova: 46
Registriran: 11.11.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by slady on 18/2/2011, 18:26

strile je napisao/la:Jednom mi se to dogodilo, dok je ovca lizala janjad, raskrvarila je jednom rep, pa ga je još 2-3 dana lizala i tako spriječavala da rana zaraste.
Obzirom da im je ishrana bila dosta dobro izbalansirana, teško mi je reći što je uzrok.Mislio sam da je to slučajnost.

pa ne znam ni ja...kod mojih je prehrana izbalansirana isto, imaju sve...ona im je baš grizla rep...i onda lizala tu krv...ne prvi dan, nego i drugi i treći... Mislila sam da će znati netko od vas, možda joj je nešto potrebno, jer to nikad do sad nije radila, a prekrasna je ovca, stvarno.

slady

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by maare on 21/2/2011, 15:50

I nama se to dogodilo jednom,ovca je grizla janjetu rep,raskrvarila,nije mogla prestati.Stavili smo gumicu janjetu,pošpricali mu ranu sa sprejem za rane i prestala je.Janjetu je otpao rep,nije dobio otrovanje i sve je bilo ok.To sam opravdala prevelikom ljubavi ovce,ili posljeporođajna depresija,ha,ha Smile

maare

Registriran: 21.02.2011
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by rile on 2/3/2011, 18:22

Pitanje za poštovane uzgajivače, kod primjene Dektomaksa, dali se injicira u mišić ili pod kožu kao i Iverktrin ? Unaprijed hvala na inf !

rile

Broj postova: 516
Zanimanje: dipl. ing. agr.
Registriran: 20.12.2010
Like 4

[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics