pomoć - grižnja repa
Stranica 1 / 1. • Share •
pomoć - grižnja repa
Zanima me da li tko zna zašto ovca janjcima grize rep? Naime, za to sam čula i prije, ali nisam mogla vjerovati, no dogodilo se i meni. Ovca je do krvi izgrizla janjićima rep, pa me zanima jeli ima tko iskustva s tim?
Hvala
Hvala
slady- Broj postova: 3
Registriran: 15.02.2011
0
Re: pomoć - grižnja repa
stavi janjcima gumice 2 dan po janjenju i neće biti repa.ostavi 3-4 cm da se mogu branit od muha.

abrkili- Broj postova: 1389
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
12
→→→: VIŠE -

abrkili je napisao/la:stavi janjcima gumice 2 dan po janjenju i neće biti repa.ostavi 3-4 cm da se mogu branit od muha.
hvala...mene zanima zašto to ove rade, jeli im treba nešto od hrane il šta?
0
Moguće.Čime ih hraniš?

abrkili- Broj postova: 1389
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
12
→→→: VIŠE -

Imao sam prilike vidjeti da ovce pojedu repove malim janjcima odmah po janjenju kada je mokro i kada ga suši,a kasnije drugi dan ne rade to. U svim slucajevima je bilo zajedničko da opće stanje ovaca nije bilo najbolje ili im je otpadala vuna(zbog nedostatka proteina u hrani),jednostavno na očigled nisu djelovale zadovoljno. Ja mislim da je uzrok odgrizanja repova neizbalansiran obrok,znači nečega u hrani nema dovoljno,treba vidjeti šta im to fali(nedostaje),da li nekog minerala,vitamina,soli....
NICOLAS- Broj postova: 74
Registriran: 24.06.2008
0
Jednom mi se to dogodilo, dok je ovca lizala janjad, raskrvarila je jednom rep, pa ga je još 2-3 dana lizala i tako spriječavala da rana zaraste.
Obzirom da im je ishrana bila dosta dobro izbalansirana, teško mi je reći što je uzrok.Mislio sam da je to slučajnost.
Obzirom da im je ishrana bila dosta dobro izbalansirana, teško mi je reći što je uzrok.Mislio sam da je to slučajnost.
strile- Broj postova: 46
Registriran: 11.11.2009
0
strile je napisao/la:Jednom mi se to dogodilo, dok je ovca lizala janjad, raskrvarila je jednom rep, pa ga je još 2-3 dana lizala i tako spriječavala da rana zaraste.
pa ne znam ni ja...kod mojih je prehrana izbalansirana isto, imaju sve...ona im je baš grizla rep...i onda lizala tu krv...ne prvi dan, nego i drugi i treći... Mislila sam da će znati netko od vas, možda joj je nešto potrebno, jer to nikad do sad nije radila, a prekrasna je ovca, stvarno.
0
I nama se to dogodilo jednom,ovca je grizla janjetu rep,raskrvarila,nije mogla prestati.Stavili smo gumicu janjetu,pošpricali mu ranu sa sprejem za rane i prestala je.Janjetu je otpao rep,nije dobio otrovanje i sve je bilo ok.To sam opravdala prevelikom ljubavi ovce,ili posljeporođajna depresija,ha,ha

maare- Broj postova: 3
Registriran: 21.02.2011
0
Pitanje za poštovane uzgajivače, kod primjene Dektomaksa, dali se injicira u mišić ili pod kožu kao i Iverktrin ? Unaprijed hvala na inf !
rile- Broj postova: 516
Zanimanje: dipl. ing. agr.
Registriran: 20.12.2010
4
→→→: VIŠE
Similar topics» pomoć - grižnja repa
» Hitno potrebna pomoć.Bolesna kanarinka.
» Tić bez repa i uspješno parenje?
» REPA 2011
» molim pomoć
» Hitno potrebna pomoć.Bolesna kanarinka.
» Tić bez repa i uspješno parenje?
» REPA 2011
» molim pomoć
Stranica 1 / 1.