ZASTITA KUKURUZA

Stranica 5 / 5. Previous  1, 2, 3, 4, 5

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: ZASTITA KUKURUZA

Postaj by branko on 2/5/2010, 09:49

vecinom koristim istu kombinaciju po aktivnoj tvari , a uzmem onaj koji je najjeftiniji jer nekad je to guardian extra, nekad radazin extra ili legionar extra . ali uvijek cekam prognozu pa ako najave kisu u dovoljnim kolicinama onda idem spricat, a ako nema kise onda cekam zadnje vrijeme kad ima 2-3 lista pa sto bude.

branko
Admin
Admin

Broj postova: 2548
God: 43
Lokacija: Lunjkovec (VZ zupanija) al sam podravec a ne zagorec NHF
Registriran: 09.03.2008
Like 17

http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Postaj by Tošo on 8/5/2010, 22:04

codexnox je napisao/la:Ima li program za vaučere?
To ti je kod nas sada "IN"...pa ako moze preko vaucera onda poslujemo.

To care Laughing Laughing Laughing

Tošo

Broj postova: 493
God: 32
Zanimanje: Poljoprivrednik
Registriran: 19.01.2010
Like 3

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by JOSIP FERGUSON on 8/5/2010, 22:47

ja cu ove god kombinacija maister (1,3) + banvel (0,3)...

lani je bilo equip + banvel, i to je bilo poprilicno skupo, a ovo ove god je malo jeftinije ali isto dosta skupo, ali nemam alternative, ako u kukuruzu ne cistim zemlju od slaka abutilona i u zadnje vrijeme mi vrazja menta stvara probleme, onda mi repe budu cupave.... nema sparanja puno na kukuruzu, ova kombinacija hvata sve....

JOSIP FERGUSON

Broj postova: 1237
God: 30
Registriran: 10.03.2008
Like 16

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 9/5/2010, 08:01

da li ta kombinacija uništava Rumex (kiselicu) u kukuruzu u poodmakloj fazi?

Fidelito

Broj postova: 2696
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 26

[Vrh] Go down

Postaj by JOSIP FERGUSON on 9/5/2010, 10:53

da ti pravo kazem ne znam, sturi su u informacijama oko spektra djelovanja, postoji mogucnost da ju rusi banvel isto i maister... vjerovatno da da...

medjutim ja sam jucer i prekjucer poprskao oko 30 ha kukuruza samo s deherbanom, zbog toga sto nema nista sto bolje od njega rusi preslicu i gavez (koji banvelu bjeze) a mjesao bi maister s deherbanom sto je jeftinije od banvela ali onda mi slabije kupi slak i nesmijem ici kad kukuruz preraste....

tako da bi i tebi preporucio da opalis dehom takva polja, a postoji mogucnost da on rijesi 90 % korova a onda poslije s manjom dozom gornje mjesavine (ako nema sirka iz rizoma) da pokupi uskolisne, mozda ne treba ni banvel dodati, financijski je isto, mozda i jeftinije, jedino sto su dva prskanja.... deherban ce ti sigurno rijesiti rumex...

svake god imam glavobolje oko toga s cime prskati kukuruz....

JOSIP FERGUSON

Broj postova: 1237
God: 30
Registriran: 10.03.2008
Like 16

[Vrh] Go down

Postaj by kiraj on 9/5/2010, 12:40

Čitajući ovu temu,nisam primetio da se spominje jedan kod nas dosta uspešan herbicid za širokolisne korove.Evo nekih detalja o njemu .
[You must be registered and logged in to see this link.]

kiraj

Broj postova: 303
Registriran: 30.11.2009
Like 5

[Vrh] Go down

Postaj by Bećarina pusta on 9/5/2010, 12:46

Calisto sma koristio prošle godine. Malo sam zakasnio što se tiče uzrasta krova no ipak je dobro odradio svoj posao. Za preporuku je.

Bećarina pusta

Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
Like 20

[Vrh] Go down

Postaj by redcode on 4/8/2010, 10:19

student sam poljoprivrednog fakulteta u osijeku...pisem zavrsni rad na temu kukuruz....i molio ba ako mi netko moze pomoći

trebaju mi cijene herbicida Lumax (litra) Callisto (litra) Trophy (litra) Radazin (litra) Deherban (litra) tarot (gram) i ako moze cijena gnojiva iako ovo nije tema za to... npk 7:20:30 i urea

unaprijed hvala......

redcode

Broj postova: 2
Registriran: 04.08.2010
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by paor on 4/8/2010, 11:47

samo se prošetaš do prve poljoprivredne apoteke ili

paor
Admin
Admin

Broj postova: 3048
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
Like 41

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ http://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 4/8/2010, 22:04

redcode je napisao/la:student sam poljoprivrednog fakulteta u osijeku...pisem zavrsni rad na temu kukuruz....i molio ba ako mi netko moze pomoći

trebaju mi cijene herbicida Lumax (litra) Callisto (litra) Trophy (litra) Radazin (litra) Deherban (litra) tarot (gram) i ako moze cijena gnojiva iako ovo nije tema za to... npk 7:20:30 i urea

unaprijed hvala......

Ako plaćaš avansom i kupuješ pristojne količine, onda su cijene znatno drugačije od onih sa polica jedne prosiječne poljoapoteke. Možeš dobiti rabat na tvornički cijenik od 30 pa čak i do 50 % za pojedine proizvode. To vrijedi i za sjeme i drugi repromaterijal, osim mineralnih gnojiva. Tako da si u završnom radu odmah postaviš stvari na prave temelje: ako imaš svoje financije - prođeš puno povoljnije, a ako te drugi financiraju - u principu ne pitaš što i koliko košta.

Fidelito

Broj postova: 2696
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 26

[Vrh] Go down

Stranica 5 / 5. Previous  1, 2, 3, 4, 5

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics