ZASTITA KUKURUZA
Stranica 5 / 5. • Share •
Stranica 5 / 5. •
1, 2, 3, 4, 5
Re: ZASTITA KUKURUZA
vecinom koristim istu kombinaciju po aktivnoj tvari , a uzmem onaj koji je najjeftiniji jer nekad je to guardian extra, nekad radazin extra ili legionar extra . ali uvijek cekam prognozu pa ako najave kisu u dovoljnim kolicinama onda idem spricat, a ako nema kise onda cekam zadnje vrijeme kad ima 2-3 lista pa sto bude.
codexnox je napisao/la:Ima li program za vaučere?
To ti je kod nas sada "IN"...pa ako moze preko vaucera onda poslujemo.
To care

Tošo- Broj postova: 493
God: 32
Zanimanje: Poljoprivrednik
Registriran: 19.01.2010
3
→→→: VIŠE
ja cu ove god kombinacija maister (1,3) + banvel (0,3)...
lani je bilo equip + banvel, i to je bilo poprilicno skupo, a ovo ove god je malo jeftinije ali isto dosta skupo, ali nemam alternative, ako u kukuruzu ne cistim zemlju od slaka abutilona i u zadnje vrijeme mi vrazja menta stvara probleme, onda mi repe budu cupave.... nema sparanja puno na kukuruzu, ova kombinacija hvata sve....
lani je bilo equip + banvel, i to je bilo poprilicno skupo, a ovo ove god je malo jeftinije ali isto dosta skupo, ali nemam alternative, ako u kukuruzu ne cistim zemlju od slaka abutilona i u zadnje vrijeme mi vrazja menta stvara probleme, onda mi repe budu cupave.... nema sparanja puno na kukuruzu, ova kombinacija hvata sve....

JOSIP FERGUSON- Broj postova: 1237
God: 30
Registriran: 10.03.2008
16
da li ta kombinacija uništava Rumex (kiselicu) u kukuruzu u poodmakloj fazi?

Fidelito- Broj postova: 2696
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
da ti pravo kazem ne znam, sturi su u informacijama oko spektra djelovanja, postoji mogucnost da ju rusi banvel isto i maister... vjerovatno da da...
medjutim ja sam jucer i prekjucer poprskao oko 30 ha kukuruza samo s deherbanom, zbog toga sto nema nista sto bolje od njega rusi preslicu i gavez (koji banvelu bjeze) a mjesao bi maister s deherbanom sto je jeftinije od banvela ali onda mi slabije kupi slak i nesmijem ici kad kukuruz preraste....
tako da bi i tebi preporucio da opalis dehom takva polja, a postoji mogucnost da on rijesi 90 % korova a onda poslije s manjom dozom gornje mjesavine (ako nema sirka iz rizoma) da pokupi uskolisne, mozda ne treba ni banvel dodati, financijski je isto, mozda i jeftinije, jedino sto su dva prskanja.... deherban ce ti sigurno rijesiti rumex...
svake god imam glavobolje oko toga s cime prskati kukuruz....
medjutim ja sam jucer i prekjucer poprskao oko 30 ha kukuruza samo s deherbanom, zbog toga sto nema nista sto bolje od njega rusi preslicu i gavez (koji banvelu bjeze) a mjesao bi maister s deherbanom sto je jeftinije od banvela ali onda mi slabije kupi slak i nesmijem ici kad kukuruz preraste....
tako da bi i tebi preporucio da opalis dehom takva polja, a postoji mogucnost da on rijesi 90 % korova a onda poslije s manjom dozom gornje mjesavine (ako nema sirka iz rizoma) da pokupi uskolisne, mozda ne treba ni banvel dodati, financijski je isto, mozda i jeftinije, jedino sto su dva prskanja.... deherban ce ti sigurno rijesiti rumex...
svake god imam glavobolje oko toga s cime prskati kukuruz....

JOSIP FERGUSON- Broj postova: 1237
God: 30
Registriran: 10.03.2008
16
Čitajući ovu temu,nisam primetio da se spominje jedan kod nas dosta uspešan herbicid za širokolisne korove.Evo nekih detalja o njemu .
[You must be registered and logged in to see this link.]

kiraj- Broj postova: 303
Registriran: 30.11.2009
5
Calisto sma koristio prošle godine. Malo sam zakasnio što se tiče uzrasta krova no ipak je dobro odradio svoj posao. Za preporuku je.
Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
student sam poljoprivrednog fakulteta u osijeku...pisem zavrsni rad na temu kukuruz....i molio ba ako mi netko moze pomoći
trebaju mi cijene herbicida Lumax (litra) Callisto (litra) Trophy (litra) Radazin (litra) Deherban (litra) tarot (gram) i ako moze cijena gnojiva iako ovo nije tema za to... npk 7:20:30 i urea
unaprijed hvala......
trebaju mi cijene herbicida Lumax (litra) Callisto (litra) Trophy (litra) Radazin (litra) Deherban (litra) tarot (gram) i ako moze cijena gnojiva iako ovo nije tema za to... npk 7:20:30 i urea
unaprijed hvala......
redcode- Broj postova: 2
Registriran: 04.08.2010
0
samo se prošetaš do prve poljoprivredne apoteke ili

paor- Admin

- Broj postova: 3048
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

redcode je napisao/la:student sam poljoprivrednog fakulteta u osijeku...pisem zavrsni rad na temu kukuruz....i molio ba ako mi netko moze pomoći
unaprijed hvala......
Ako plaćaš avansom i kupuješ pristojne količine, onda su cijene znatno drugačije od onih sa polica jedne prosiječne poljoapoteke. Možeš dobiti rabat na tvornički cijenik od 30 pa čak i do 50 % za pojedine proizvode. To vrijedi i za sjeme i drugi repromaterijal, osim mineralnih gnojiva. Tako da si u završnom radu odmah postaviš stvari na prave temelje: ako imaš svoje financije - prođeš puno povoljnije, a ako te drugi financiraju - u principu ne pitaš što i koliko košta.

Fidelito- Broj postova: 2696
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
Stranica 5 / 5. •
1, 2, 3, 4, 5
Similar topics» ZASTITA KUKURUZA
» Zastita ptica
» Silaža kukuruza
» berba kukuruza
» Sjetva kukuruza 2011. što i kako
» Zastita ptica