Kunići
Stranica 2 / 5. • Share •
Stranica 2 / 5. •
1, 2, 3, 4, 5 
Re: Kunići
E onda molim admine da prebace ovu temu u stočarstvo a za ubuduće se prema meni odnosite i kao prema stočaru

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
Ai zi pingo nemaš pametnijeg posla....ćuku u kavez 

Krx- Broj postova: 1148
God: 29
Registriran: 10.03.2008
8
Krx je napisao/la:Ai zi pingo nemaš pametnijeg posla....ćuku u kavez
A u čemu se ti i ja razlikujemo kada uđemo na cijeli dan u traktorsku kabinu a po izlasku iz nje smo 1000 kn siromašniji zbog potrošenog goriva , tri godine stariji zbog izdrmanih i najmanjih koštica u tijelu ? Ono što je najgore , mi sami ulazimo u svoj kavez .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
Nisam te shvatio što si htio reći.....fora mi je najveća što je i ćuko bio svjestan zajebancije pa ono kao pozira spreman u kavezu...pogledaj taj stav
...ili samo čeka da mu gazda otvori vrata

Krx- Broj postova: 1148
God: 29
Registriran: 10.03.2008
8
inače vidim da pinga muči da li su kunići stoka ili ne?naravno da jesu,samo što se drže u kavezima,a ne na paši ili u štalama kao 'ostala' stoka...
nije istina,moji zajci i djedovi zajci se drže u štali,odnosno djed ih drži u štali gdje su prije bile krave,a ja ih držim u štali u prostoru gdje su nekad bile svinje..djed ih ne pušta van,ali mi puštamo zajčeke na travu kad je lijepo vrijeme,zbog toga jer uštediš benzin nemoraš kosit jedan dio dvorišta a i zajčeki se zdebljaju..
nije istina,moji zajci i djedovi zajci se drže u štali,odnosno djed ih drži u štali gdje su prije bile krave,a ja ih držim u štali u prostoru gdje su nekad bile svinje..djed ih ne pušta van,ali mi puštamo zajčeke na travu kad je lijepo vrijeme,zbog toga jer uštediš benzin nemoraš kosit jedan dio dvorišta a i zajčeki se zdebljaju..

Karlito- Broj postova: 249
God: 16
Registriran: 27.04.2008
-2
Molio bi pomoć pri kupnji kaveza za kuniće. Nalazim se u Zagrebu. Dopadaju mi se ovi vaši i gdje bi ih mogao kupiti? Unaprijed Hvala..
Davorin- Broj postova: 2
Registriran: 05.03.2009
0
Davorin je napisao/la:Molio bi pomoć pri kupnji kaveza za kuniće. Nalazim se u Zagrebu. Dopadaju mi se ovi vaši i gdje bi ih mogao kupiti? Unaprijed Hvala..
kod mene je najbolji izbor imala "bura 1" al hebiga , znam da je "bura 1" zagrebacka firma ali nemaju ni jednu trgovinu u metropoli , evo ti web stranice pa ih probaj kontaktirati mozda kaj zmute [You must be registered and logged in to see this link.] inace sjediste im je u koturaskoj.
Pozdrav. Ako nisi nabavio smještaj za kuniće. Proizvođač iz okolice Ivanca radi ti profesionalne gajbe. Ove na slici izgledaju ko da su univerzalne. Ja doma imam 3 vrste: 2xza rasplod sa odvajalištem, 3x rasplod +smještaj za zeca i tovilište. Sve su opskrbljene sa pojilicama na kap, hranilicama za zrno. Ako vam trebaju podaci -upit na pm pa pošaljem. Kad budem imao vremena stavit ću slike.

mario- Broj postova: 300
Zanimanje: kemičar
Registriran: 18.07.2009
0
Društvo, evo i mene da se ubacim u ovu zanimljivu raspravu. Sa ponosom vam mogu reći da sam sam napravio drvenu gajbu za zečeve. Izrada je trajala nepunih mjesec dana, a takve je kvalitete da vam ne smijem objaviti sliku na forumu.
Ali imam veći problem. Već nekoliko godina uzgajam ovce i nemam nekih nejasnoća, ali muči me reprodukcija kod kunića: u kojim intervalima se zečica (ili kunić) tjera i koliko dugo (je to drži, ne)? Kod ovaca je to lakše, ovan ima brigu na to. Kako vi to rješavate?
Ali imam veći problem. Već nekoliko godina uzgajam ovce i nemam nekih nejasnoća, ali muči me reprodukcija kod kunića: u kojim intervalima se zečica (ili kunić) tjera i koliko dugo (je to drži, ne)? Kod ovaca je to lakše, ovan ima brigu na to. Kako vi to rješavate?

diabolik- Broj postova: 53
God: 46
Zanimanje: sviram, najradije svatove
Registriran: 13.11.2008
0
Kod kuniča toga nema,recimo ženka se može kotiti svaki mjesec dana ako ti tako želiš.Primjer napario si ženku i ona nakon mjesec dana se okoti, drugi dan ti nju opet možeš napariti i tako tako dalje.Mlade kuniće odvajaš od ženke kada budu starosti od mjesec dana.Neznam kako želiš eksplotirati ženke kunića.Ovaj prvi primjer je takav da ženka izdrži godinu dana i njoj kraj, Najbolje je kada se okoti da bude sa mladim mjesec dana i kada ih odvojiš tada je napariš.I sljedečih mjesec dana do okota ona se oporavlja od prijašnjeg legla i priprema za nadolazeče leglo.Naravno treba je i kvalitetnije hraniti

Slavonski gačan- Broj postova: 539
Lokacija: uglavnom na dvorištu ili u letu nekad i na kakvom krovu
Registriran: 03.04.2009
0
Slavonski gačan je napisao/la:recimo ženka se može kotiti svaki mjesec dana ako ti tako želiš.Primjer napario si ženku i ona nakon mjesec dana se okoti, drugi dan ti nju opet možeš napariti i tako tako dalje.
Ma, nisam ja lakom, zadovoljilo bi me 3 do max. 4 okota godišnje. Kako je ti pripuštaš? Ja je stavim u gajbu kod zeca, a ona zauzme poziciju u uglu i ništa od seksa. I naredne dane se ponavlja isto. Kaže mi pašanac da se tjeraju svaka 2 - 3 tjedna pa ću sad biti uporan i stavljati je zecu na "dogon" svakodnevno. Možda ipak pristane. Međutim, ne ostavljam je predugo, par minuta, i ako nema "ljubavi" vadim je van, tako da mogu znati da li je akcija bila uspješna ili nije. Ili je bolje da je ostavim par dana? Tako sam radio prije, ali nisam zadovoljan rezultatom (u pet mjeseci jedno koćenje od dvije zečice).
Da li se može desiti pobačaj ako je visoko skotnu (ne znajući) stavim zecu na pripust?

diabolik- Broj postova: 53
God: 46
Zanimanje: sviram, najradije svatove
Registriran: 13.11.2008
0
Evo jedog linka koji je dosta informativan:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Ja mislim da su uvjeti u kojima žive ključni. U našem kuničarniku su trenutno 3 muška rasplodna zeca različite starosti od tog su 2 potvrđena skakača. Od svih pokušaja sa sva 3 zeca nijedan skok unazad mjesec i po dana. Zečevi pokazuju volju, ali one ne. Kako nismo ništa mijenjali glede hranjenja, prostora mislim da je problem u svjetlu i temperaturi. Kako nije bilo pripusta za zečice 2,5 mjeseci (mjesec kad je sa malim zecovima, 1,5 bez skoka) ženke su postale prevelike/masne i nesposobne za rasplod. Sad opet mijenjam leglo, a isto sam radio i prošle godine u otprilike istom periodu.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Ja mislim da su uvjeti u kojima žive ključni. U našem kuničarniku su trenutno 3 muška rasplodna zeca različite starosti od tog su 2 potvrđena skakača. Od svih pokušaja sa sva 3 zeca nijedan skok unazad mjesec i po dana. Zečevi pokazuju volju, ali one ne. Kako nismo ništa mijenjali glede hranjenja, prostora mislim da je problem u svjetlu i temperaturi. Kako nije bilo pripusta za zečice 2,5 mjeseci (mjesec kad je sa malim zecovima, 1,5 bez skoka) ženke su postale prevelike/masne i nesposobne za rasplod. Sad opet mijenjam leglo, a isto sam radio i prošle godine u otprilike istom periodu.

mario- Broj postova: 300
Zanimanje: kemičar
Registriran: 18.07.2009
0
@mario:nisam bas na ti sa kunićima..ali jesi li probao malo ograničit prehranu i ubacit zobi u hranu? mislim da bi to trebalo pomoći u ovom slučaju masnih zečica..

abrkili- Broj postova: 1274
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
4
→→→: VIŠE -

prvo kakve kuniće imate i sa koliko starosti ih prvi puta pripuštate

Slavonski gačan- Broj postova: 539
Lokacija: uglavnom na dvorištu ili u letu nekad i na kakvom krovu
Registriran: 03.04.2009
0