Crna slavonska svinja
Stranica 3 / 7. • Share •
Stranica 3 / 7. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
Re: Crna slavonska svinja
Držanje svinja na slami
(iz "Emisija za selo i poljoprivredu" HR1 - 1.4 mb)
(iz "Emisija za selo i poljoprivredu" HR1 - 1.4 mb)

paor- Admin

- Broj postova: 2834
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
36
→→→: VIŠE -

Držanje svinja na dubokoj stelji je zakon. Ja upravo pripremam objekat za 20 komada. Objekat će imati nadvišeni dio za hranidbu, stelju i mali ispust. Tu ću sada zatvoriti 20 komada što su mi vani da ih malo pritisnem do zime.
Pored toga gospodin Stanislav Senkić sa snimke drži bijele svinje al smisao je isti o kojoj god pasmini svinje se radi.
Pored toga gospodin Stanislav Senkić sa snimke drži bijele svinje al smisao je isti o kojoj god pasmini svinje se radi.
kaj može jedno pitanje za dominika
ovako jel si ti bio možda u večernjem listu u prilogu vrt-----tema o kulenima i to .....možda je to več negdje spomenuto na forumu možda nije ali zanima me onako
bez veze
@ a kaj se tiće tog držanja na slami slušao sam na radiu tu emisiju nisam od samog početka ali čuo sam dosta
samo ja imam trenutno pre malo slame da pi to primjenio i nemam prostora za ispust ali čini mi se jako dobra ideja 
@ a kaj se tiće tog držanja na slami slušao sam na radiu tu emisiju nisam od samog početka ali čuo sam dosta

Mata imt 540- Broj postova: 1237
God: 23
Zanimanje: po zanimanju strojarski tehničar
Registriran: 14.03.2008
0
→→→: VIŠE
Nisam ja nikada bio u niti jednim novinama. Nemam ti ja veza za takve stvari. Moj medij je internet. Ali moje fotografije se svesrdno koriste za takve razno razne priloge. Otvorim ti ja lokalne novine Slavonski dom i u njima prilog o Crnim svinjama i kad ono fotografije mojih svinja a naravno drugi gazda se reklamira. Teško je poslikat svoje. Al nema veze. Sve za opstojnost pasmine.
Ma ovo sa ispustom ti nije neophodno. Klasično držanje na dubokoj stelji niti nema predviđen ispust. Ja ga pravim samo zato jel se radi o fajfericama. Bolje napreduju na suncu. Nije ti to svinja za mrak svinjca.
Ma ovo sa ispustom ti nije neophodno. Klasično držanje na dubokoj stelji niti nema predviđen ispust. Ja ga pravim samo zato jel se radi o fajfericama. Bolje napreduju na suncu. Nije ti to svinja za mrak svinjca.
kaj se tiće ovog u novinama bila je rijeć o crnim slavonskim svinjama i o zlatnoj medalji ili kaj ja znam za najbolji kulen i tu zlatnu medalju osvojio je neki Dominik neznam sad prezime ali kao crnu slavonsku svinju koristi za proizvodnju kulena i za vlastite potrebe e sad neznam
ali okk
a kaj se tiče ispusta van to je okk ja sam još uvijek na uzgoju landrasa
a kaj se tiče ispusta van to je okk ja sam još uvijek na uzgoju landrasa

Mata imt 540- Broj postova: 1237
God: 23
Zanimanje: po zanimanju strojarski tehničar
0
zanima me jel ima tko mladog nerasta crne slavonske za prodati,ali original
dado 1- Broj postova: 97
God: 39
Zanimanje: vatrogasac-vozač
Registriran: 11.11.2008
0
imam osijećaj da svi mi koji proizvodimo smo donji a da šverc komerc je konstantno gornji . 

O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 895
Registriran: 04.10.2008
12
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:imam osijećaj da svi mi koji proizvodimo smo donji a da šverc komerc je konstantno gornji .
ne znam da lisi tu mislio na mene ali meni treba nerast za rasplod radi toga što mi je uginuo
0
Ma ne ,Nikako samo onako općenito ćitajući postove od Dominika o crnoj slavonskoj svinji .Mislim da će nam Europa i šverc komerc ubiti svaku domaću proizvodnju 
O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 895
Registriran: 04.10.2008
12
ma neće nedamo se mi,svaki su nas probali gazit ali su odustali tako će bit i sa ovima.mi seljaci to volimo i uz sve nedaće mi čemo opet radit jedno te isto
0
dado 1 je napisao/la:ma neće nedamo se mi,svaki su nas probali gazit ali su odustali tako će bit i sa ovima.mi seljaci to volimo i uz sve nedaće mi čemo opet radit jedno te isto
mali seljaci su trn u oku i komunistu i kapitalistu. prve smo preživili i nadživili, ali ovi drugi su u velikoj ofenzivi i nadam se da nećemo baš svi nestati dok ne steknemo imunitet i na njih...

paor- Admin

- Broj postova: 2834
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
36
→→→: VIŠE -

paor je napisao/la:mali seljaci su trn u oku i komunistu i kapitalistu. prve smo preživili i nadživili, ali ovi drugi su u velikoj ofenzivi i nadam se da nećemo baš svi nestati dok ne steknemo imunitet i na njih...
Paore, imamo mi mali imunitet na njih tak dugo dok nam ne stave kreditnu omču oko vrata. Zato treba pamet u glavu i polako naprijed, eventualno s malim kreditima koje je moguće lako vratiti, a ne ulaziti u milijunske investicije koje je upitno moguće vratiti.
Zvonimir- Broj postova: 2160
God: 46
3
Zvonimir je napisao/la:Paore, imamo mi mali imunitet na njih tak dugo dok nam ne stave kreditnu omču oko vrata. Zato treba pamet u glavu i polako naprijed, eventualno s malim kreditima koje je moguće lako vratiti, a ne ulaziti u milijunske investicije koje je upitno moguće vratiti.
u pravu si zvonko, razgovaral sam s kolegom koji se godinama bavi tovom svinja kao kooperant i veli bez obzira na cijenu svinja na trzistu zarada mu se stalno krece od cca 100 pa do 150 kn po tovljeniku naravno prosjecna za cijelu godinu, a pretprosle nedjelje je bila na poljoprivrenoj emisiji pokazana farma za tov 600 komada u turnusu koja je izgradjena nedaleko od mene i ako se ne varam cijena investicije je 2 500 000 kn, i ako uzmemo papir i olovku vidimo da je u idealnim uvjetima (4 turnusa) njegova godisnja zarada od 240 do 360 tisuca kuna ili 20 do 30 mjesecno a rata bi mu mogla biti blizu dvadeset tisuca mjesecno.
manji sam uzgajivać svinja a zainteresiran sam za uzgoj domaće slavonske svinje, zanima me gdje se mogu nabaviti nazimice a pomogućnosti i nerast
meca01- Broj postova: 1
Registriran: 01.12.2009
0
Stranica 3 / 7. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
Similar topics» Crna slavonska svinja
» crna slavonska svinja i proizvodnja autohtonih proizvoda
» odojci crne slavonske
» Durok pasmina svinje
» Prasad crne slavonske
» crna slavonska svinja i proizvodnja autohtonih proizvoda
» odojci crne slavonske