Prodavanje zemlje strancima iz EU. 5 1 4

Prodavanje zemlje strancima iz EU.

Stranica 1 / 9. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Cijena zemlje kada uđemo u EU biti će?

2% 2% 
[ 2 ]
3% 3% 
[ 3 ]
5% 5% 
[ 4 ]
15% 15% 
[ 12 ]
17% 17% 
[ 13 ]
2% 2% 
[ 2 ]
1% 1% 
[ 1 ]
7% 7% 
[ 6 ]
38% 38% 
[ 29 ]
5% 5% 
[ 4 ]

Ukupno glasova : 76

Prodavanje zemlje strancima iz EU.

Postaj by pege25 on čet 3 vel 2011 - 9:44

Evo da krenem sa ovim:
Sreća je u nesreći da je Hrvatska dobila rok od sedam godina nakon ulaska u EU za prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima, s dodatne tri godine ako dođe do poremećaja na tržištu. U Ministarstvu drže da neće biti veće prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima, poglavito zbog usitnjenosti parcela, što odbija strane ulagače.

Šta vi mislite o istom?,
Dali če stranci kupoati našu zemlju ?
Po kojoj cijeni?
Dali ju uopče možemo zaštititi od prodaje istima ili smo za?
Dali če cijena zemlji porasti ulaskom u EU ili?

Evo ako vam se da da malo prokomentiramo vezano za prodaju zemlje strancima probamo odgovoriti na samo neka pitanja koja na čekaju vezano za isto.
Evo i mala anketa da vidim vaše mišljenje dali če cijena zemlje pasti ,porasti ili ostati na sadašnjem nivou ulaskom u EU?

pege25

Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
Like 62

[Vrh] Go down

Re: Prodavanje zemlje strancima iz EU.

Postaj by JACA on čet 3 vel 2011 - 9:48

a koja je razlika između stranca i nekog hr. "poslovnog" čovjeka?

JACA

Broj postova: 252
God: 19
Registriran: 27.12.2010
Like -8

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on čet 3 vel 2011 - 9:53

pege25 je napisao/la:... zbog usitnjenosti parcela, ...
i nesredjene gruntovnice i katastra

A ta fama o prodaji zemlje strancima je samo fama i temica za razgovor uz kavicu, i nista vise. Vec dvadeset godina (i vise, jos od vremena Ante Markovica) svaki zaintereirani stranac bez problema moze osnovati tvrtku u Hrvatskoj i ta tvrtka je tada hrvatska tvrtka, sa svim pravima i obavezama bilo koga od nas, i ta tvrtka moze kupovati i prodavati sto zeli, bez ikakavih ogranicenja tipa strano/domace.

A gruntovnicu i katastar moramo srediti zbog nas samih (odnosno nase djece)

Smiljan

Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by pege25 on čet 3 vel 2011 - 9:58

A kako bi prokomentirao cijenu?

pege25

Like 62

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on čet 3 vel 2011 - 10:05

Ostati ce ista, s tim da je to vrlo tesko reci sto je to cijena. Znas kako kazu, nesto vrijedi onoliko koliko netko hoce platiti. Znas, imam primjera u svom selu di je neko prodao 100m2 za 20 eura/m2 pa sad lokalni mudraci hoce po toj cijeni prodati i ral zemlje ... (a zemlja btw jos na pokojnoj prababi koja je imala sedmero djece koji se rastrkali po cijelom svijetu)

Smiljan

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by elsale on čet 3 vel 2011 - 10:11

cijena ce samim ulaskom u EU naglo skociti, zbog pohlepe nasih ljudi da prodajom par hektara zemlje osiguraju egzistenciju.

kako je to nemoguce, taj ce se balon raspuknut i cijena neatraktivnog zemljista ce opet vrlo brzo pasti, negdje na sadasnju razinu, mozda malo vecu kad prodje ova "recesija";
dok ce atraktivni tereni skociti, u pocetku dosta, opet zbog pohlepe, prodat ce se ono najbolje, a ostali ce morati snizavati cijene , opet na razine prijasnjih, nesto malo vise mozda 10 - 15 %

elsale

Broj postova: 152
Registriran: 16.04.2009
Like 2

http://www.aronija.com.hr

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on čet 3 vel 2011 - 10:16

Tocno, tako otprilike. A pravi igraci namjerno podgrijavaju pricu o nekakvom strahu od stranaca da bi se taj proces rasta/pada ubrzao i ojacao da oni imaju s cime trgovati, odnosno zavrtiti novac. Cista burza , odnosno igracka za velike djecake. A zaliti ce se oni koji su svjesno usli u igru, a na kraju popusili, jer da bi netko zaradio, netko mora izgubiti.

Smiljan

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by pege25 on čet 3 vel 2011 - 10:23

Pazi ja sam mišljenja da če cijena zemlje skočiti,jer vidim vamo kod nas se hektar zemlje sada kreče oko 3000-5000 eura pa ima onih koji traže i više od toga,a vamo je dosta ljudi prodalo unazad godinu dana svoju zemlju i to čak po cijeni od 11000eura a kupili je od države za 2000eura.
Pazi ako je istina u Austriji je hektar zemlje navodno 15000- 25000eura ,pa onda ako bi istima prodali po trenutnim cijenama onda smo totalni luzeri.

pege25

Like 62

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on čet 3 vel 2011 - 10:26

A zasto bi netko iz Austrije kupovao poljoprivrednu zemlju u Hrvatskoj?

Smiljan

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by 5510 on čet 3 vel 2011 - 10:30

zato je nizozemci vec kupuju. i to znam iz prve ruke. covjek dobio 20h drzavne zemlje velim dobio jer je platio 70000 kn (malo manje) otplata 10godina. a prodao za 180000kn ja sam se krizao kad sam to cuo.
nema covjek mehanizacije i u kreditima do grala i prodao

5510

Broj postova: 258
Registriran: 27.10.2010
Like 3

[Vrh] Go down

Postaj by pege25 on čet 3 vel 2011 - 10:33

Zbog toga što je trenutno kod nas đaba i posljie je proda skuplje,pritom mislim na atraktivne oranice i naravno večih površina .A ima ih kod nas falim bože koliko hočeš kojim se namjena jako brzo može pretvoriti u neku građevinsku povšinu i slično.
Pazi može isto tako kupiti neki uhodani OPG sa farmom i zemljom od gazde koji je u bankrotu i sl.budi bezbrige ima tu dosta razloga.

pege25

Like 62

[Vrh] Go down

Postaj by elsale on čet 3 vel 2011 - 12:05

pege25 je napisao/la:Pazi ja sam mišljenja da če cijena zemlje skočiti,jer vidim vamo kod nas se hektar zemlje sada kreče oko 3000-5000 eura pa ima onih koji traže i više od toga,a vamo je dosta ljudi prodalo unazad godinu dana svoju zemlju i to čak po cijeni od 11000eura a kupili je od države za 2000eura.
Pazi ako je istina u Austriji je hektar zemlje navodno 15000- 25000eura ,pa onda ako bi istima prodali po trenutnim cijenama onda smo totalni luzeri.

ali u austriji dobrih oranica, sa svom infrastrukturom nema puno, a kod nas je ima koliko hoces, zakon ponude i potraznje, zato su kod nas cijene male.

a i austrija je uredjena zemlja za razliku od nase.

a jos jedan razlog zasto kupuju je osim cijene i jeftinija radna snaga, lokalni duznosnici (hostapleri) su lako potkupljivi i lako se dobiju dozvole i prenamjene zemljista za izgradnju nekakvih pogona.

osim toga ovdje cijena moze samo rasti, dakle moze se i zaraditi dok je u austriji davno dosegnula plafon.

elsale

Broj postova: 152
Registriran: 16.04.2009
Like 2

http://www.aronija.com.hr

[Vrh] Go down

Postaj by Krx on čet 3 vel 2011 - 13:11

Ako će mi dati 20000eura za hektar zemlje prodajem svu zemlju automatski krvavo stečene bez ikake sentimentalnosti i grižnje savjesti boli me kita nek se zajebava sa bandom netko drugi da vidim ko će mi šta reći What a Face pale tongue

Šalu na stranu, netreba biti pametan i znati da naša zemlja vrijedi više nego austrijska već sada ako hoćete a kamoli za nekih 20 godina valjda će se neki hurac i urediti u ovoj nesretnoj državi i to zbog par stotina razloga, a jedan od njih je, po meni najveći, voda, što neznači da je u Austriji fali.

Poanta priče je naravno da je naša zemlja već odavno rasprodana samim time što je sustavno pogrešnom(ili ne) politikom osiromašivana ili da budem precizniji sustavno zanemarivana i nikada ju naš čovjek neće prodati za stvarni iznos njene vrijednosti ako govorimo strogo o poljoprivrednom zemljištu...a i budali je jasno da postoji cijeli lanac ljudi kojima je to u interesu...ekonomski gledano zemlja ide posljednja

Krx

Broj postova: 1194
God: 29
Registriran: 10.03.2008
Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by pege25 on čet 3 vel 2011 - 13:27

Evo sada sam o tome baš napiso i moja genijalnost obrisa post umjesto da ga poravim ide to meni često tako.
Kako rekoh ja bi svojih 50 ha prodao i za 11000eura po ha i to bez vau,to je 550.000 eura s njima u banku kamata od samo 6% to je na taj iznos godišnje 33000eura mjesečno je to 2750 eurića što je isto plači ministara u našoj lijepoj i zabole me ona stvar kolika je cijena pšenice kada če i dali če poticaji i sve druge muke što prati ovog seljaka.
Uh sav sam se več uživio i vidim se na nekom havajskom otojočju sa panom u ruci i oko mene hololulu plesačice he he pege probudi se.Budan sam ali da mi se pruži prilika ja prodajem odmah za gore navedene pare.

pege25

Like 62

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on čet 3 vel 2011 - 14:06

prvo mi palo napament kako bi onda biol dobro od tebe page kupiti i prodati krxovom, ali me u stvarnost vrati Wink vic koji otprilike ide ovako:
Dosao u dzunglu seljacima covjek i kaze da otkupljuje majmune po 5 dolara. Naravno, seljaci pozurili loviti majmune i love ih love ,dosao covjek platio ih po 5 dolara, ali kaze ne zna kuda ce s njima neka stoje u selu. Nakom njega dolazi drugi tip i kaze da otkupljuje po 50 dolara. Seljaci otrcase onom prvom i traze da otkupe majmune nazad. Ovaj kaze, "e nemoze. Ulozio sam u marketing". Slejaci inzistiraju i ovaj pristaje na cijenu od 20 dolara. Seljaci si misle, misle, ovaj drugi otkupljuje po 50, hm... i pristanu oni na 20 dolara i cekaju ovog drugog, cekaju, cekaju, a njega nema .... i nije se nikad pojavio ...
Pouka: u selu su ostali samo majmuni i seljaci bez novaca

Smiljan

Like 2

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 9. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics