JOSIP FERGUSON
Stranica 16 / 24. • Share •
Stranica 16 / 24. •
1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 24 
Re: JOSIP FERGUSON
Tvoji crveni izgleda isti klinac ko i moji plavi.
Fino je vidit kako se detaljno sređuju strojevi. Mi smo prošle godine iz radoznalosti skinili glavčine sa dobošima na našoj Tehnostrojci DP 1100 da vidimo kolko su se pojele pakne u tih 9-10 godina rada. Kad smo ih otvorili samo smo ih vratili. Za iznenadit se kolko su se pakne malo pojele, a dosta dugo su kočile sebe i traktor (rusa, jel
). A na drugoj prikolici (NZ) koja je više nego duplo mlađa kočnice ni blizu onima na Tehnostrojci.
Fino je vidit kako se detaljno sređuju strojevi. Mi smo prošle godine iz radoznalosti skinili glavčine sa dobošima na našoj Tehnostrojci DP 1100 da vidimo kolko su se pojele pakne u tih 9-10 godina rada. Kad smo ih otvorili samo smo ih vratili. Za iznenadit se kolko su se pakne malo pojele, a dosta dugo su kočile sebe i traktor (rusa, jel
Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
→→→: VIŠE
Koje ulje stavljate naprijed u bočne reduktore?

Fidelito- Broj postova: 2691
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
INA Hipenol.
20
Hipenol, ne nuzno Inin ...

JOSIP FERGUSON- Broj postova: 1237
God: 30
Registriran: 10.03.2008
16
koja gradacija? Ja sam stavljao hipenol mislim 80 ili 90 W gradacije i lagano je ulje gmizilo na te semeringe (makar je jedan bio novi), onda sam usipao multigradni hipenol 85w140 i curenje je prestalo. Postoji još jedan trik što se tiče bočnih reduktora u glavčinama koje se okreću. Ti reduktori nemaju odzračnika, jer se cijelo kućište okreće, i onda je dobro nakon naljevanja ulja otvoriti čep kada je ulje (i glavčina) zgrijano (čep u gornjem položaju). Tako će se izjedančiti tlak u glavčini kada je zgrijana sa vanjskim tlakom, dok će u istoj biti mali podtlak kada je glavčina hladna - ako su semerinzi dobri. To bi trebalo smanjiti/spriječiti pritisak na semeringe.

Fidelito- Broj postova: 2691
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
Mudro zboris, primjetio sam da nekad ima tlaka kad se skinu cepovi...
Sto se tice gradacije to nemam pojma...
Becarino mi izgleda spadamo u rijetku kategoriju poljoprivrednika kojima je palo na pamet brinit da nam rade kocnice na prikolicama...
Inace to ljudi kad se potrose odsjeku crijeva i nikad vise u uporabu.
Meni su do nedavno na svim prikolicama radile kocnice no u zadnjih godinu sve su se pokvarile stoga smo sad reparicu rijesili a do jeseni kamionsku pa smo nekoliko godina mirni...
A da ne kazem koji je uzitak voznje kada prikolica dobro koci...
Sto se tice gradacije to nemam pojma...
Becarino mi izgleda spadamo u rijetku kategoriju poljoprivrednika kojima je palo na pamet brinit da nam rade kocnice na prikolicama...
Inace to ljudi kad se potrose odsjeku crijeva i nikad vise u uporabu.
Meni su do nedavno na svim prikolicama radile kocnice no u zadnjih godinu sve su se pokvarile stoga smo sad reparicu rijesili a do jeseni kamionsku pa smo nekoliko godina mirni...
A da ne kazem koji je uzitak voznje kada prikolica dobro koci...

16
JF prošle godine smo prepiksovali "oko" na ušicama od prikolica jer se pojavio mali luft. Kad smo to rješili, uskladili kočenje obe prikolice (u paru se voze) sad se cijela kompozicija ponaša ko jedno vozilo. Nema "podbijanja, ljuljuškanja, cupkanja... To je već drugi put da piksiramo oči jer čim se pojavi imalo veći luft odma to rješavamo.
20
massey ferguson 4355 je napisao/la:kolko imas rh na traktorima??
kako na kojem... 2, 3, 4000 neznam tocno...
ja isto volim kad je piksirano rudo dobro, ali znalo se dogodit da nam pukne trn zbog toga, valja da je piksa malo konusno istokarena s gornje i donje strane, ili da je klin sa "kvrgom" ,a sto je najgore na svakom traktoru na poteznici dosla razlicita debljina klina, jebo ih standard engleski..

16
Kad već govorite o rudu - jel bi bilo dobro ubacit, zavarit u oko onu okretnu kuglu (s nekavim kučištem), onakvu ko što je na većini toplinkova, odnosno na ovim običnim toplink polugama? Tad bi klin mogao biti pola milimetra tanji od rupe u oku i nebi ništa pucalo jer bi se ta kugla okretala u svim smjerovima

tomo_MF- Broj postova: 1156
Registriran: 03.06.2009
5
JOSIP FERGUSON je napisao/la:massey ferguson 4355 je napisao/la:kolko imas rh na traktorima??
kako na kojem... 2, 3, 4000 neznam tocno...
ja isto volim kad je piksirano rudo dobro, ali znalo se dogodit da nam pukne trn zbog toga, valja da je piksa malo konusno istokarena s gornje i donje strane, ili da je klin sa "kvrgom" ,a sto je najgore na svakom traktoru na poteznici dosla razlicita debljina klina, jebo ih standard engleski..
To pod obavezno.
@tomoMF: Jednom sam vozio omanju jednoosovinku koja je imala umjesto klasične rude zavren jedan kraj od toplingera. Dobro sam se namučio dok sam klin natero u knap rupu. Kao manu tog "patenta" vidim otežano kopčanje zbog male rupe i okretanja "oka" te debela stjenka između sredine rupe i vanjskog ruba ušice (u neke poteznice ušica-rudo nestane).
20
a kakav klin imas na svom 64??
ja na 6480 imam najbolji klin, jer ima to prosirenje kao kugla, i na njega mozes piksirat poprilicno precizno a da moze rudo po toj kugli radit gore dolje...
meni je pucao trn kad sam prekvacio ta 74 koji ima ravan klin, pa smo onda tokarili piksu u konus da moze malo radit...
to sto pricas ima napravljeno jedan covijek kod nas na kamionskoj, ali meni se vas ne svidja previse, neznam samo zasto nisu postivali neke kamionske standarde klinova i trnova pri izradi, jer oni nemaju s time problema...
ja na 6480 imam najbolji klin, jer ima to prosirenje kao kugla, i na njega mozes piksirat poprilicno precizno a da moze rudo po toj kugli radit gore dolje...
meni je pucao trn kad sam prekvacio ta 74 koji ima ravan klin, pa smo onda tokarili piksu u konus da moze malo radit...
to sto pricas ima napravljeno jedan covijek kod nas na kamionskoj, ali meni se vas ne svidja previse, neznam samo zasto nisu postivali neke kamionske standarde klinova i trnova pri izradi, jer oni nemaju s time problema...

16
na 64 nije problem, isto ima to konusno zadebljanje,
više je problem npr. na zetorima koji imaju ravan klin, tj. iste debljine po cijeloj dužini klina, pa sam razmisljao da ubacim na prikolicu tu nekakvu kuglu - sad me bećarina stavio u razmisljanje, no bolje bi se pomučio oko kopčanja prikolice ako bi stvar funkcionirala, nego da mi druka traktor. Udarci prikolice dok "oko" ima lufta su dosta veliki problem za mjenjače traktora, dok lagano ljuljanje naprijed-nazad nema veze, nego baš oni tvrdi udarci.
više je problem npr. na zetorima koji imaju ravan klin, tj. iste debljine po cijeloj dužini klina, pa sam razmisljao da ubacim na prikolicu tu nekakvu kuglu - sad me bećarina stavio u razmisljanje, no bolje bi se pomučio oko kopčanja prikolice ako bi stvar funkcionirala, nego da mi druka traktor. Udarci prikolice dok "oko" ima lufta su dosta veliki problem za mjenjače traktora, dok lagano ljuljanje naprijed-nazad nema veze, nego baš oni tvrdi udarci.

tomo_MF- Broj postova: 1156
Registriran: 03.06.2009
5
ajde, tomo, na zekanu ima lufta i na onim klinovima sto drze poteznicu, pa na onoj gumi gdje se okrece, pa na rupi gdje klin prolazi, kad se to nakupi neze puno znacit ako fino piksiras trn...
to je za njegovih 30 kmh potpuno zadovoljavajuce kad ima malo lufta...
a maseya kad nagaris onih 43,5 tu je vec druga stvar....
to je za njegovih 30 kmh potpuno zadovoljavajuce kad ima malo lufta...a maseya kad nagaris onih 43,5 tu je vec druga stvar....

16
neznam dali ste primjetili kako prikolice najvise cukaju pri odredjenoj brzini, negdje oko 35 kmh i oko 25, neznam sad napamet, ali imaju odredjene kolometraze pri kojima je nemoguce nemirna prikolica koliko cuka, i kad ju prijedjes onda se smiri...

16
Stranica 16 / 24. •
1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 24 
Similar topics» JOSIP FERGUSON
» CRNA TOČKA Mladen Zjača Josip Marković
» KANIBALIZAM KOD SOBNIH PTICA Josip Marković ZG
» Massey Ferguson 8690
» Massey Ferguson