Soja 2011
Poljoprivredni forum :: Poljoprivreda :: Ratarstvo :: Soja
Stranica 2 / 55. • Share •
Stranica 2 / 55. •
1, 2, 3 ... 28 ... 55 
Re: Soja 2011
Fidelito je napisao/la:Ja sijem sa sijačicom na drljači, otvoren svaki red (12.5 cm međuredni razmak). To mi se čini boljim jer soja ranije zatvori sklop i onemogući korove u napredovanju. Ostavljam stalne tragove i to mi pomaže u prskanju, a i u prihrani (samo onda se tragovi već slabije vide, ali bolje išta nego ništa kao orijentir).
Koliki ti je prinos po ha kad ideš tom kombinacijom i koliko baciš gnojiva?

debo9999- Broj postova: 406
Zanimanje: Svašta pomalo
Registriran: 27.12.2010
10
Ako soju prskamo prije nicanja tj poslije sjetve svejedno ne vidimo te tragove dok ona ne nikne,drugo dok idemo u prihranu ona več naraste toliko da zatvori tragove i opet jel .Mada je ovo manje važno i nikako nije loše ostaviti tragove za ono možda i posluži jer je to samo usputna radnja koja može više pomoći nego odmoči u svakom slučaju
Slažem se da je bolje sijati svaki red ako se već sije s žitnom mašinom , jer ima više prednosti za razliku od svakog drugog reda baš iz tih razloga vezanih za korove.
Slažem se da je bolje sijati svaki red ako se već sije s žitnom mašinom , jer ima više prednosti za razliku od svakog drugog reda baš iz tih razloga vezanih za korove.
pege25- Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
62
page25 koliko kod vas bude prinos cca

10
Kod mene najbolji je bio prinos jedne godine 4000kg /ha što se više do sada nije ponovilo na žalost
, a prosjek unazad 3 godine je cca 3200kg/ha uz ulaganje od npk 350 kg/ha kan 250kg/ha zaštita protiv korova i to je to.
62
pege25 je napisao/la:Kod mene najbolji je bio prinos jedne godine 4000kg /ha što se više do sada nije ponovilo na žalost, a prosjek unazad 3 godine je cca 3200kg/ha uz ulaganje od npk 350 kg/ha kan 250kg/ha zaštita protiv korova i to je to.
Hvala na odgovoru. Ma ja se nećkam dali soju ili suncokret?

10
A sa čim prskati prije nicanja(recimo nešto poput racera u suncokretu)?

Tošo- Broj postova: 493
God: 32
Zanimanje: Poljoprivrednik
Registriran: 19.01.2010
3
→→→: VIŠE
Kao prvo nema na čemu,a kao drugo ove godine dajem prednost soji jer koliko se ja razumijem u vračke i u gledanje u budučnost tj pege-ov instinkt mi govori da je soja ove godine broj jedan
Šalu na stranu navodno največi proizvožači soje južna amerika i sl zbog učestalih forsiranjima soje na svojim površinama mogli bi drastično smanjiti površine pod tom kulturom tako da bi mogao porasti uvoz iste tako da ja vidim tu svoju
šansu za pristojnu zaradu.
Izvor informacija o istom Vidoviti Milan
Šalu na stranu navodno največi proizvožači soje južna amerika i sl zbog učestalih forsiranjima soje na svojim površinama mogli bi drastično smanjiti površine pod tom kulturom tako da bi mogao porasti uvoz iste tako da ja vidim tu svoju
šansu za pristojnu zaradu.
Izvor informacija o istom Vidoviti Milan
Zadnja promjena: pege25; 1/2/2011, 17:43; ukupno mijenjano 1 put.
62
Stara izreka dok jednom ne smrkne
drugom ne svane :$:
Šalu na stranu ali eto tako je.
drugom ne svane :$: Šalu na stranu ali eto tako je.

10
Slavonac je napisao/la:A sa čim prskati prije nicanja(recimo nešto poput racera u suncokretu)?
Ako nema višegodišnjih korova prskanje prije nicanja je najbolja i jeftinija varijanta.Za širokolisne korove sencor ili metriphar a za uskolisne dual gold ili frontier.

jd4755- Broj postova: 1452
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
10
Ja sijem žitnom mašinom svaki red!probo jedne godine na 50 cm i nije mi se pokazalo najbolje jer joj treba više da zatvori zemlju i odma korov napreduje.do prošle godine šprico sa lagunom i bilo mi je odlično i prošle godine probo sa pulsaro i sfurio nekih 7-8 ha a iz kojeg razloga neznam ni danas a sve radio po propisu!
torpedo9006- Broj postova: 143
God: 25
Zanimanje: mehaničar
Registriran: 31.01.2011
1
16 hektara se sije ove godine ako bog da, medzuredni razmak 50cm.... pripremiti njivu par dana prije sijetve posijati i poslije sijetve a prije nicanja 3-4 dana totalni herbicid, u dozi od 2 litre po kj ispitano i jako dobro dijeluje lane ispito na 38 kj i bila cista kao suza a i sami znate kakve je godina bila kisna a ona je bila ko suza... naravno poslije idem sa lagunom i harmonyjem...
tomybrzic- Broj postova: 170
Registriran: 21.03.2009
0
pege, zar nije 250 kg KAN-a ipak malo previše? kako to rasporediš?

Fidelito- Broj postova: 2691
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
14 kj sijem a planirma ići na neke ranije sorte a sijem na 45 međuredni zahvat.

falkon 2- Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
46
→→→: VIŠE -

@ fidel Mislim da nije što neznači naravno da je i točno.
Idem dva puta to u omjeru prvi puta 100kg/ha pošto sam več išao predsjetveno sa petnajsticom idem kada je soja jedni 10-15cm visine ,a drugu u omjeru 150kg/ha malo prije cvatnje.
Neznam i uz ovaku gnojidbu jedva navučem zaboravih reči u najboljoj godini 3300kg/ha mada znam gdje griješim , pošto sam jadan i jedva skupim kuna za gorivo i uvjek kasnim sa sijetvom, a uvjek ima susretljivih ljudi koji me kreditiraju i pritom me dobro nakamatare i na meni zarade ja samo daj što više biti če i soje , pa pošto sam uz to sve kurčeve sreče uvjek mi vrijeme nije baš naklonjeno za zaštitu, pa mi onda još ostane dugo zelena baš zbog te gnoidbe i evo problema ,pa je nemogu skiniti kada sav normalan svijet skida ,pa nakraju kada se sve to zbroji pege uvjek pušing ,ali moram priznati baš volim poljoprivredu i raditi ali izgleda mi to sve đaba .
Ma neka to je moja karma i neodustajem i nežalim se ja neka mlad sam još i kada budem narasao i velik možda i bude od mene neki poljoprivrednik.Na muci se poznaju junaci.
S koliko ti ideš kan ?
Idem dva puta to u omjeru prvi puta 100kg/ha pošto sam več išao predsjetveno sa petnajsticom idem kada je soja jedni 10-15cm visine ,a drugu u omjeru 150kg/ha malo prije cvatnje.
Neznam i uz ovaku gnojidbu jedva navučem zaboravih reči u najboljoj godini 3300kg/ha mada znam gdje griješim , pošto sam jadan i jedva skupim kuna za gorivo i uvjek kasnim sa sijetvom, a uvjek ima susretljivih ljudi koji me kreditiraju i pritom me dobro nakamatare i na meni zarade ja samo daj što više biti če i soje , pa pošto sam uz to sve kurčeve sreče uvjek mi vrijeme nije baš naklonjeno za zaštitu, pa mi onda još ostane dugo zelena baš zbog te gnoidbe i evo problema ,pa je nemogu skiniti kada sav normalan svijet skida ,pa nakraju kada se sve to zbroji pege uvjek pušing ,ali moram priznati baš volim poljoprivredu i raditi ali izgleda mi to sve đaba .
Ma neka to je moja karma i neodustajem i nežalim se ja neka mlad sam još i kada budem narasao i velik možda i bude od mene neki poljoprivrednik.Na muci se poznaju junaci.
S koliko ti ideš kan ?
Zadnja promjena: pege25; 2/2/2011, 20:05; ukupno mijenjano 3 put/a.
62
ja idem sa 200 kg bezdušičnog u sijetvi i onda folijarno u dva do tri navrata, prskanje dual ide neposredno prije sjetve ili odmah poslije stim da ga lagano zagrnem, ako ima korova to odmah riješim sa totalnim i poslije laguna

falkon 2- Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
46
→→→: VIŠE -

Stranica 2 / 55. •
1, 2, 3 ... 28 ... 55 
Similar topics» Kunići šampioni Kutina 2011
» PRODAJEM TIMBRADO KANARINCE IZLEZENE 2011
» Soja 2011
» Cijena soje roda 2011
» Corinos 2011- Grcka
» PRODAJEM TIMBRADO KANARINCE IZLEZENE 2011