priprema tla za sadnju sparoge

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: priprema tla za sadnju sparoge

Postaj by pege25 on 31/1/2011, 14:54

JACA je napisao/la:pa pege,od....

Hvala! Wink

pege25

Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
Like 62

[Vrh] Go down

Postaj by Baranjac 22 on 31/1/2011, 20:44

sto se tice jagoda da ti odgovorim
sadnice dobivamo iz holandije
sadimo jedan dio sa stojem zene sjede na stroju i stavljaju jagode u neke kao stipaljke a drugi dio jagoda sade zene iz hrvatske rucno imamo stroj koji pravi mala kao brda i odma navlaci voliju na ta brdasca i onda idu zene i sade jagode rucno na ta brdasca.
zastitujemo ih od mraza na vise nacina prvi je u 11 mijesecu nvucemo nest slicno kao foliju na jagode neznam tocno kako se to na nasi zove slicno je ko folija al propusta zrak nije zatvoreno ko folija a u trecem mijesecu kad jagode vec imaju cvijet onda kad ima mraza navodnjavama jagode preko cijevi i hidranta i onda smrzne cvijet i mraz ga neunisti.
rucno se beru jagode placa je po zaradi moras neki postotak ubrat da bi imo 4 eura a ako vise beres dobijes premiju nest mal vise.
imamo 20 hektara jagoda otoga je 2 hektara pod plastenikom i ove godine ce jos jedan hektar pod plastenik se zasadit neki 6 hektara je obicno na zemlji na otvorenom a neki 11 hektara na tim brdascima pod malim tunelima izgleda ko plastenik sam u malo moglo bi se rec mali palstenik.
ove jagode koje su obicno sadene na otvorenom normalno na zemlju se gnoje rasipacem a ove u plasteniku i na tim brdascima se gnoje sa posebnim gnojivom koje se mjesa sa vodom i preko crijeva koje je uvuceno sa storjem kad su se pravila brdasca ta crijeva su direktno pored korjena jagode tak da to odma dode do korjena.
a sto se tice spricanja sprica se sa posebnom spricom to je mal tesko objasnit dizne nisu iza sprice nego naprijed i nesprica se siroko po cijeloj povrsini nego sam po jagodi.
et to je to nadam se da sam ti ublazio radoznalost
a i ti bi mogla nest napisat osbei a netajit sve tak mogla bi napisat tocno odakle si i cim se tocno bavis

Baranjac 22

Broj postova: 104
Registriran: 19.01.2011
Like 0

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by JACA on 31/1/2011, 20:50

Puno hvala, sada mi je lakše.

JACA

Broj postova: 252
God: 19
Registriran: 27.12.2010
Like -8

[Vrh] Go down

Postaj by JACA on 31/1/2011, 21:13

Sada znam kako,otprilike, sadite u Njemačkoj jagode na veliko. To me je jako zanimalo, jer kod nas ljudi podignu mega skupi plastenik s jagodama na kat i prihranom na kapaljku pa se onda prvo naslikavaju po novinama i onda više nitko ne čuje za njih.
Nemam što reći o sebi, a i mama mi je rekla da pazim na internetu. angel

JACA

Broj postova: 252
God: 19
Registriran: 27.12.2010
Like -8

[Vrh] Go down

Postaj by Baranjac 22 on 31/1/2011, 21:28

eto drago mi je da sad znas.
mozes rec mami da te nemoze niko pojest preko interneta