Kupnja traktora
Stranica 2 / 9. • Share •
Stranica 2 / 9. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 
Re: Kupnja traktora
ako misliš da bi ti traktor od 110ks bio dobar za drobljenje kamenja, nema veze što je radna dubina 10cm, ako je radni zahvat 1m ona sama je teška najmanje 1500kilograma -i zbog vlastite mase samog traktora to sa njim nije moguće raditi! po pitanju mjenjača nećeš sigurno pogriješiti, najbolji primjer za to možeš naći ja youtobe-u, svi koji su prikazani imaju vario mjenjač, samo se kod svakog on drukčije zove(FENDT=VARIO; CASE=CVX; MASSEY=VT; NEW HOLLAND=AUTOPOWER; JOHN DEERE=IVT; VALTRA=DIRECT...), moje skromno mišljenje, radije bi uložio te novce ode traktora FENDT-a i kupio VALTRU T DIRECT 202 86.000,00e + pdv u PMT - jer to je ipak traktor od 211ks.
ali opet ono je pitanje, za kakvu vrstu posla namjeravaš rabiti traktor kad izlomiš to kamenje, i koliko ti se uopće isplati uzimati novi traktor? kolika je ta površina što je trebaš očistiti?
ali opet ono je pitanje, za kakvu vrstu posla namjeravaš rabiti traktor kad izlomiš to kamenje, i koliko ti se uopće isplati uzimati novi traktor? kolika je ta površina što je trebaš očistiti?

pomirko- Broj postova: 204
God: 29
Zanimanje: ratar
Registriran: 10.09.2010
1
→→→: VIŠE
trebao bi proči nekih 36000m2 za prvu godinu a za drugu 24000m2. Za to napraviti najbolja ponuda je bila 10kn/m2. Što se više raspitujem to sam luđi jer ne vidim neko rentabilno riješenje. meni iskreno ne trba veliki traktor za poslije zato sam mislio na fendt 211P
tražim traktor- Broj postova: 6
Registriran: 22.02.2011
0
Bježi od vario mjenjača osim ako na haubi (kojim slučajem) ne piše Fendt. Nije stvar samo u konjskim snagama traktora - teoretski sve to štima, možeš ići jako sporo i to bi traktor morao obaviti. Samo nakon tog posla tako mali traktor vjerovatno će biti za baciti. A to je šteta. Pronađi dobar rabljeni traktor u dobrom stanju sa 150-200 ks, sa dobrim standardnim motorom i puzajućim brzinama. Takav traktor ima jače poluge, teži je, čvršći je (manje bi mu štetile vibarcije koje su normalne kod takvog rada), ima puno jače priključno vratilo, nije ga toliko 'šteta' ( to znači da kada obaviš taj posao moći ćeš ga prodati za iste novce/ili možda raditi uslugu). S obzirom da si na moru - klima obavezna. Budi pametan.

Fidelito- Broj postova: 2691
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
mislim da imaš pavo jer nema logike da tako mali traktor izdrži vibraciju. gledao sam polovne traktore ali problem je u tome da traktor koji mi paše već je radio na drobljenj kamenja tako da mislim da če brzo zaribati. a takav traktor nije ispod 90 000 eur. Tako da financiski i materjalni rizik je isti.
tražim traktor- Broj postova: 6
Registriran: 22.02.2011
0
A što je na tom traktoru za drobljenje kamena toliko 'posebno' (osim puzajućih brzina, možda, ali to se primjenjuje i za druge aplikacije)? Prvo vidi tu drobilicu iza koliki broj okretaja kardana treba biti, jer neki veći traktori imaju samo 1000 o/min. Uzmi neki (provjereno dobar) poljoprivredni traktor i u posao sa njime. Samo neka je robustno, motor što veće litraže i da nebude izrauban. Čak ti ni ne treba powershift transmisija, samo neka ima te puzajuće brzine. Što jednostavnije i robustnije - to bolje. Evo ti par primjera pa si biraj:
http://www.traktorpool.de/gebraucht/a-Traktoren/24/b-Traktoren/95/netgross/2/page/1/sort/ASC/sortby/price/115/1/314/0-10000/424/110-0/
http://www.traktorpool.de/gebraucht/a-Traktoren/24/b-Traktoren/95/netgross/2/page/1/sort/ASC/sortby/price/115/1/314/0-10000/424/110-0/

26
mislim da griješiš sa vario mjenjačem, da je dobar samo FENDT...
pogledaj malo bolje usporedne testove vario traktora...
usporedba FENDT820 i CASEIH PUMA CVX225 - DLG TEST - CASEIH je puno jači...
čekam potvrdu iz prakse!
pogledaj malo bolje usporedne testove vario traktora...
usporedba FENDT820 i CASEIH PUMA CVX225 - DLG TEST - CASEIH je puno jači...
čekam potvrdu iz prakse!

pomirko- Broj postova: 204
God: 29
Zanimanje: ratar
Registriran: 10.09.2010
1
Kupujem traktor vinogradar min 50ps i širina 120cm.....
Pa su dobri savjeti dobro došli, a i iskustva
Pa su dobri savjeti dobro došli, a i iskustva
ziga25- Broj postova: 1
Registriran: 13.03.2011
0
I ja kupujem traktor 110 - 120 ks
Molim prijedloge...
Molim prijedloge...
tonytraktorist- Broj postova: 9
Registriran: 10.07.2011
0
→→→: TRAKTORI U SRCUU
moraš reći koliko novaca daještonytraktorist je napisao/la:I ja kupujem traktor 110 - 120 ks
Molim prijedloge...![]()
![]()

case- Broj postova: 1294
God: 21
Zanimanje: student
Registriran: 10.02.2010
2
12000euracase je napisao/la:moraš reći koliko novaca daještonytraktorist je napisao/la:I ja kupujem traktor 110 - 120 ks
Molim prijedloge...![]()
![]()
tonytraktorist- Broj postova: 9
Registriran: 10.07.2011
0
→→→: TRAKTORI U SRCUU
Molim vas prijedlog za traktor 80-105 KS sa prednjim utovarivačam, novi, do 45 000 - 50 000 eurića maksimalno, sve jeftinije je prihvatljivije, ali opet očekujem solidnu opremu. Zanima me vaše mišljenje u tom segmentu.

tomi93- Broj postova: 1026
God: 19
Zanimanje: poljoprivrednik-študent
Registriran: 28.02.2011
11
za te pare tesko nesto osim zetora a jeftinije jedino rus, sto ti i nije losa opcija imas sa klimom i dobrim utovarivacem rusa za ispo 30k sa pdv
za ove pare mozda jos nekog casa-a turskog i mozda nekog SDF, hurliman 85 34 sa pdv plus utovarivac nekih 10-12, e sad ako bi ti jos neke opreme, prednji hidraulik ili nesto onda nema sanse nac za te pare
za ove pare mozda jos nekog casa-a turskog i mozda nekog SDF, hurliman 85 34 sa pdv plus utovarivac nekih 10-12, e sad ako bi ti jos neke opreme, prednji hidraulik ili nesto onda nema sanse nac za te pare
Ako si baš odlučio potrošiti malo novaca, pogledaj si kineza. U toj klasi ionako nema velike tehnologije, kod kineza jedina je mana što je spor u transportu. Da i u kabini smrdi po china-shopu, ali to se dade izluftati.

26
Zetora na veliko nagledavam, imam jednu ili dviju zamjerke pa se još uvjek interesiram za ostale, sutra očekujem ponudu za claas i mf.
Rus nije opcija, a niti kinez da moram svaki dan skupljat djelove ispod njega, ipak mi treba traktor s kojim je moguće napraviti dobar posao.
Ako je vama 50k eura malo novaca, ok, ja mislim da se može naći dobro opremljen kvalitetan traktor za te novce.
Rus nije opcija, a niti kinez da moram svaki dan skupljat djelove ispod njega, ipak mi treba traktor s kojim je moguće napraviti dobar posao.
Ako je vama 50k eura malo novaca, ok, ja mislim da se može naći dobro opremljen kvalitetan traktor za te novce.

tomi93- Broj postova: 1026
God: 19
Zanimanje: poljoprivrednik-študent
Registriran: 28.02.2011
11
Stranica 2 / 9. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 
Similar topics» Kupnja traktora
» Anketica kupnje traktora
» Uvoz traktora
» lakiranje-bojanje traktora