Tropsko voće i povrće
Stranica 2 / 2. • Share •
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Re: Tropsko voće i povrće
Slazem se sa vama... U zadnje vrijeme je svemvise ljudi koji misle da nalaze sigurnost u poljoprivredi. Za upite o lavandi mi dolazemi zovu sirom Lijepe nase...neli pitaju kolika je zarada, koliko posla..a zadnje pitaju trziste i sigurnost otkupa. Kazem svakome, za bilo koji posao ako nemate rijesen otkup i trziste, bolje ne saditi.
Meni je u interesu da prodam svoje sadnice i zaradim novce, a sta ce pojedini uzgajivac sa cvijetom...rekao bih da me nije briga.
Onda u meni proradi griznja savjest, pa kako bi bilo meni da mi netko nahvali i proda pricu, samo da kupim sadnice a onda MRKVA... zato svima kazem da uloze onoliko koliko mogu biti spremni i izgubiti...i naravno, ako nemaju osiguran otkup, bolje da ne krecu u posao...
Meni je u interesu da prodam svoje sadnice i zaradim novce, a sta ce pojedini uzgajivac sa cvijetom...rekao bih da me nije briga.
Onda u meni proradi griznja savjest, pa kako bi bilo meni da mi netko nahvali i proda pricu, samo da kupim sadnice a onda MRKVA... zato svima kazem da uloze onoliko koliko mogu biti spremni i izgubiti...i naravno, ako nemaju osiguran otkup, bolje da ne krecu u posao...
Evo naš Roko je pošten. Pred dvije godine, mislim da je bila reportaža na televiziji neka firma iz Istre je održavala prezentacije, predavanja o isplativosti sadnje lavande a oni su osiguravali sadnice, znači njima lova sigurna a ljudima kako bude, neka sade i rade a poslije hoće li kome moći prodati tu lavandu i po kojoj cijeni nije sigurno njihov problem. Jel se sječate činčila?
21yes- Broj postova: 287
Registriran: 06.09.2008
6
znam čovjeka koji otkupljuje te egzotične plodove i izvozi ih van to je Ivan Šulog vlasnik exotic kinga jedan vrlo dobar i uspješan gospodin,svaka mu čast
mariocepic- Broj postova: 181
Registriran: 22.01.2011
0
Poslovna suradnja i dobra vijest iz EU i VAŽNO!
Hello,
1. Dobra vijest za ove kuture je da EU nije i neće propisati proizvodne kvote.
2. Dobro pazite kakve ugovore potpisujete s ljudima koji to već rade, a žele recimo otkupiti od Vas.
Obično je sav rizik na malom proizvođaću, a velikom proizvođaći i trgovcu čiste ruke. Živimo u vrijeme kad svi govorimo barem jedan svjetski jezik. Ja nemam mehanizaciju, većina Vas znam da ima. Također, tko je u nekoj obiteljskoj poljoprivredi ima sigurno i kombi, kamion, što god za prijevoz. Možete i sami pisati ponude i nuditi robu u inozemstvo. Uglavnom, dobro čitajte ugovore. Sve što može veliki proizvođač, možete (možemo) i mi sami.
1. Dobra vijest za ove kuture je da EU nije i neće propisati proizvodne kvote.
2. Dobro pazite kakve ugovore potpisujete s ljudima koji to već rade, a žele recimo otkupiti od Vas.
Obično je sav rizik na malom proizvođaću, a velikom proizvođaći i trgovcu čiste ruke. Živimo u vrijeme kad svi govorimo barem jedan svjetski jezik. Ja nemam mehanizaciju, većina Vas znam da ima. Također, tko je u nekoj obiteljskoj poljoprivredi ima sigurno i kombi, kamion, što god za prijevoz. Možete i sami pisati ponude i nuditi robu u inozemstvo. Uglavnom, dobro čitajte ugovore. Sve što može veliki proizvođač, možete (možemo) i mi sami.
rebecca123- Broj postova: 25
Registriran: 13.05.2012
0
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Similar topics» Krumpir: beskorisno povrće ili dar prirode?
» Tropsko voće i povrće
» koje voće i povrće koristite?
» UZGOJ POVRČA U STAKLENICIMA
» Sušara za voće, povrće i slično
» Tropsko voće i povrće
» koje voće i povrće koristite?
» UZGOJ POVRČA U STAKLENICIMA
» Sušara za voće, povrće i slično
Stranica 2 / 2.