AKTIVNE TEME
» ORANJE 3
by galicije83 Today at 20:29

» 558
by 577 Yesterday at 20:51

» Agro Dan
by Agro Dan Yesterday at 09:41

» rauola..
by paor 19/10/2017, 20:31

» Obilazak polja
by deere power 19/10/2017, 17:52

» MF 30xx / 31xx radionicki prirucnik
by politicar 18/10/2017, 22:39

» Deutz Fahr Agrotron 4.85s
by Tomo89 18/10/2017, 22:12

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by Zelena dolina 17/10/2017, 16:12

» mile989
by slaven22 16/10/2017, 23:34

» PRP SOL
by kulak25 13/10/2017, 11:05

» slaven22
by slaven22 11/10/2017, 12:14

» Vijesti vezane za poljoprivredu
by kulak25 10/10/2017, 17:23

» Aparati za zavarivanje - iskustva
by slaven22 10/10/2017, 14:04

» adapteri za kombajne
by drazen 9/10/2017, 08:13

» Cisterna Creina 2500l
by SteveO 7/10/2017, 11:55

» Popravak Amazone sijačice
by dcavni 6/10/2017, 22:43

» Kukuruz 2017
by falkon 2 6/10/2017, 08:05

» Treba pomoc HITNO
by Stefa112 3/10/2017, 19:30

» Nevenov cvijet
by EteRolo 3/10/2017, 17:44

» Kotlić , ražanj , roštilj ....
by kulak25 3/10/2017, 12:30

» Case IH traktori
by Tomo89 2/10/2017, 22:40

» Soja 2016-2017.
by marijogjulic 2/10/2017, 20:40

» Roboti u poljoprivredi
by paor 2/10/2017, 11:02

» Šta slušate dok se vozikate traktorom...
by kulak25 1/10/2017, 19:18

» Sjetva/zetva uljane repice 2016/2017
by kulak25 26/9/2017, 08:34

» RENAULT
by delac 25/9/2017, 11:59

» Zakon o poljoprivrednom zemljištu
by Đuro Japarić 21/9/2017, 15:22

» Utovarivač kašika John Deere 653 MSL
by SteveO 20/9/2017, 18:15

» PRODAJEM NOVU Traktorsku frezu - bocnu rotacionu
by riverboy 15/9/2017, 21:38

» PRODAJEM Makaze za rezidbu voca ZANON SHARK ZS50
by poljomarkets 15/9/2017, 10:52







Hektametar MCM5

Stranica 1 / 3. 1, 2, 3  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Hektametar MCM5

Postaj by micromatic on 13/1/2011, 16:26

Kao što sam Već na nekoliko tema spomenuo pri završetku je nova verzija Hektamatra MCM5

Početni zahtjevi opisani su na:ovoj temi i dakle bitno je naglasiti da se radi o dogradnji prvenstveno namjenjenoj žitnoj sijačici.

Do sada je definirano slijedeće:
  • Uređaj je izvana jednak verziji MCM4 odnosno u istom kučištu
  • Uređaj zadržava sve mogućnosti MCM4

Hardwerske promjene:
  • Dosadašnji priključak mase koji je bio je 4 i 5 i brikan u uređaju sada se razdvaja i priključnica 5 postaje izlaz za spajanje elektroventila EV
  • Izlaz za EV (priključak 5) ostvaruje poluvodički (nije relej) kontakt prema masi iz razloga kompatibilnosti sa MCM4 (a i neće se ništa oštetiti pomješamo li uređaje MCM4 i MCM5) te podnosi struju do 3 ili 5A

Softwerske promjene:
  • Uveden je novi brojač koji broji dizanje/spuštanje hidraulike (ulaz Start/stop prekidača na hederu kod MCM4) koji ustvari broji prolaze
  • Nakon prijeđenog broja prolaza elektroventil zatvara jedan red sijačice cijeli jedan prolaz i brojač kreće ispočetka
  • Brojanje prolaza se ne vrši ako je zaustavljeno Start/Stop tipkom na uređaju (u slučaju potrebe dizanja sijačice unutar prolaza)


  • S obzirom na dosta zahtjeva za seobom uređaja (s kombajna na traktor pa na sijačicu ...) uređaj će imati mogućnost pamćenja parametara nekoliko strojeva (Impulsi/m, Širina obrade, Cijena obrade) pa će se nakon seobe odabrati samo oznaka stroja na koji selimo uređaj




Kako bi usuglasili sve na jednom mjestu otvaram ovu temu pa tko ima kakovih pitanja nek krene.


Zadnja promjena: micromatic; 13/1/2011, 19:48; ukupno mijenjano 2 put/a.

_____________
www.micromatic.hr
avatar
micromatic

Broj postova : 63
Lokacija : Čakovec
Zanimanje : elektroničar za procesnu elektroniku
Registriran : 23.09.2009
0


Korisnički profil http://www.micromatic.hr/

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by zrine89 on 13/1/2011, 16:33

A jooj.
Nisam dobro shvatio ja. To je za zitnu sijacicu za zatvaranje redova.
Ja mislio da se radi za konotrolu redova na kukuruznoj sijacici.
Moje isprike !
avatar
zrine89

Broj postova : 4163
God : 28
Lokacija : Podravski Podgajci
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63

→→→ : O SEBI

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by pege25 on 13/1/2011, 22:24

Svaka čast prijatelju ako ovo upali rješio si me muka brojanja i pamčenja redova koje moram i kada zatvoriti da bi dobio stalan trag nakon određenog prohoda,s tim uređajem sam dobio ujedno i određivanje posijane površine s kojom uvjek mogu provjeriti dali mi sijačica troši zadanu količinu sjemena , a na kraju če biti mobilan i moči če se jedan te isti uređaj koristiti na više strojeva to je ono što sam tražio stoga unaprjed svaka čast majstore. cheers

_____________
Ja sam ovakav rođen, a koji je tvoj izgovor?
avatar
pege25

Broj postova : 5212
God : 43
Lokacija : U kurcu
Registriran : 18.09.2010
130


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by micromatic on 21/1/2011, 19:11

Dakle za sada je sređeno ovako:

Spremanje konfiguracijskih parametara za do 8 stroja (konstanta m/impulsu, širina zahvata, cijena obrade, broj reda za zatvaranje). Oni se u uređaju odabiru iz menia kao : K1 Kombajn 1 ; S1 Sijačica 1 ; T1 Traktor 1 ; P1 Plug 1; K2 Kombajn 2 ; S2... ; T2 ... P2 Plug 2 . Po odabiru stroja uređaj se restarta te nadalje vrijede parametri odabranog stroja. Kod svakog paljenja uređaja prikaže se puni tekstualni opis:
ODABRANI STROJ
K1 KOMBAJN 1

Isto tako oznaka odabranog stroja K1 stalno se prikazuje u gornjem desnom kutu displeja kako bi u svakom trenutku znali da imamo ispravne parametre. Konfiguracija uređaja se radi isto kao i na MCM4 s tom razlikom da je prethodno potrebno odabrati odgovarajući stroj. Svi ovi parametri trajno su memorirani i neovisni od napajanja.

Za potrebe zatvaranja reda žitnih sijačica dodan je i meni " Isključi izlaz svaki 5 red" (naravno broj se može mijenjati na isti način kao i ostali parametri ) pri ćemo se pod red smatra prolaz. Ukoliko ovaj broj podesimo na nulu MCM5 radi isto kao i MCM4 dakle ulaz za brojanje prolaza ponaša se kao Start/Stop prekidač a izlaz za EV se spojen s masom; Isto tako ako broj redova podesimo na 1 izlaz je stalno isključen. Ostali brojevi su normalna funkcija (5 znači isključuje svaki peti prolaz, 3 svali treći ...)

Zbog ovih izmjena promijenjen je i prikaz u gornjoj liniji ali to još malo moram posložiti a vjerojatno će imati podatke o :
Stanju ulaza 1 (magnetnog prekidača) - 1 znak
Stanju ulaza 2 (mehaničkog prekidača) - 1 znak
Stanju izlaza 5 (elektromagnetni ventil) - 1 znak
Trenutno stanje brojača redova - 3 znaka (razmak + dvoznamenkasti broj)
Ukupni prijeđeni put u metrima - 7 znakova (razmak + šestznamenkasti broj)
Oznaku odabranog stroja - 3 znaka (razmak + dva znakovna mjesta)

Molio bih slijedeće informacije:

Koji je najveći mogući broj za parametar isključenja reda?
Koje je normalno stanje izlaza odnosno dali je red zatvoren kad je napon na elektromagnetnom ventilu ili obrnuto? Doduše, ovo će se vjerojatno moći isto paramatrirati ali da podesim podrazumijevano stanje u vrijednost koja je uobičajena.


_____________
www.micromatic.hr
avatar
micromatic

Broj postova : 63
Lokacija : Čakovec
Zanimanje : elektroničar za procesnu elektroniku
Registriran : 23.09.2009
0


Korisnički profil http://www.micromatic.hr/

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by pege25 on 21/1/2011, 20:00

Koji je najveći mogući broj za parametar isključenja reda?
Pazi to ovisi o širini zahvata največe prskalice kolika je neznam,isto tako ovisi i o veličini zahvata sijačise tako da je barem meni teško odgovoriti na postavljeno pitanje.Mislim da je max 10 dovoljno a i manje ali ako nije problem stavi 10 od viška neboli glava ,jer kod mene je sijačica zahvata 3 m tako da svaki 5 zatvoreni red 15 m što mi paše za moju prskalicu.
Koje je normalno stanje izlaza odnosno dali je red zatvoren kad je napon na elektromagnetnom ventilu ili obrnuto?
Pazi kod mene radi na principu kada je pod naponom ventil zatvori red uobičajeno,a nisam siguran mislim da radi i suprotno u mom slučaju.

_____________
Ja sam ovakav rođen, a koji je tvoj izgovor?
avatar
pege25

Broj postova : 5212
God : 43
Lokacija : U kurcu
Registriran : 18.09.2010
130


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by micromatic on 2/3/2011, 20:03

Evo nekoliko slika MCM5














I link za MCM5 upute

_____________
www.micromatic.hr
avatar
micromatic

Broj postova : 63
Lokacija : Čakovec
Zanimanje : elektroničar za procesnu elektroniku
Registriran : 23.09.2009
0


Korisnički profil http://www.micromatic.hr/

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by pege25 on 3/3/2011, 08:16

Za sada za MCM5 vizualno ocijena odlicno

Za ukupnu ocjenu tek kasnije Wink


_____________
Ja sam ovakav rođen, a koji je tvoj izgovor?
avatar
pege25

Broj postova : 5212
God : 43
Lokacija : U kurcu
Registriran : 18.09.2010
130


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by pege25 on 24/3/2011, 16:54

Evo i ja malo neša radi ugradio u traktor hektametar MCM5 našeg člana @ micromatic Smile
Evo i par sličica Cool
[img][/img]
[img][/img]

Evo imam još par stvari završit i ovo zatvaranje redova radi super sada svaki puta kada povučem ručicu hidraulike na traktoru gore start/stop prekidač broji dizanje hidraulike i kod mene sada zatvara svaki 5 red i automatski ostavlja trajne tragove na 15 m.
Sve sam umemorirao pod sijačica 1 zahvat 3m zatvori svaki 5 red i sada lijepo bi tebalo to isprobati i kako radi u praksi mjerenje obrađene površine i zatvaranje redova brzina kojom se stroj kreće pri sjetvi.
Trabalo bi biti od koristi kao prvo znati ču dali sam dobro podesijo kg/ha sjemena jer ču znati zasijanu povšinu i moči ču raditi korekcije ,drugo više nemoram pamtiti kada sam otvorio kada zatvotio pa koji je sada red to ovo malo čudo sada bi trebalo raditi za mene jer automatski broji koji je prohod od zadnjeg zatvaranja.

Probat čemo kako radi sada u sjetvi soje sijati ču svaki red i naravno ostaviti trajne tragove i provjeriti dali sijačica dobro baca po ha Cool



Zadnja promjena: pege25; 24/3/2011, 17:29; ukupno mijenjano 1 put.

_____________
Ja sam ovakav rođen, a koji je tvoj izgovor?
avatar
pege25

Broj postova : 5212
God : 43
Lokacija : U kurcu
Registriran : 18.09.2010
130


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by falkon 2 on 24/3/2011, 17:19

Pege vidim da si stavio senzor na osovinu zadnjeg točka na JD-u, a kakve će imati posljedice kada se tu nakupi blata i vlage, dali bi ti to moglo malo stvaratoi problem vezano za traktor i taj senzor na njemu? Suspect
avatar
falkon 2

Broj postova : 6958
Lokacija : B.Greda
Registriran : 06.02.2010
117

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by Saša on 24/3/2011, 17:33

Baš sam ja htio postaviti to pitanje. I meni izgleda da bi moglo biti problema.
avatar
Saša

Broj postova : 1023
Lokacija : Podravina
Registriran : 22.11.2009
22

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by pege25 on 24/3/2011, 17:38

Pazi falk ovo je proba meni treba za sijanje a valjda neču morati po blatu sijat Smile ,a što se vlage tiče zaštičen je valjda po tom pitanju,a ako bude trebalo ugraditi ču neku četku da briše prašinu i skida blato Very Happy šala
Ako bude problema smislit čemo već nešto Smile

Pati meni je za sada bitno da mi ovo malo čudo sada automatski zatvori svaki peti red i da nemoram više razbijati glavu koji je po redu prohod dali sada i onaj drugi puta moram zatvoriti i brdo problema bude oko toga.Tako zbog toga je najviše i uzet ovaj strojček.Uh spasit čeme i uštediti brdo vremena i razbijanja ove moje bundeve. Smile
I kako več reko po blatu neču morati sijati pa nebi trebalo biti problema Wink

_____________
Ja sam ovakav rođen, a koji je tvoj izgovor?
avatar
pege25

Broj postova : 5212
God : 43
Lokacija : U kurcu
Registriran : 18.09.2010
130


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by pege25 on 24/3/2011, 18:18

Evo pošto nemam kompresor na traktoru ugradio sam ga na rotodrljaču Very Happy
Tako da imam uvjek optimalni pritisak zraka za zračne klipove koji zatvaraju redove Cool [img][/img]
[img][/img]

_____________
Ja sam ovakav rođen, a koji je tvoj izgovor?
avatar
pege25

Broj postova : 5212
God : 43
Lokacija : U kurcu
Registriran : 18.09.2010
130


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by Đuka VT on 24/3/2011, 18:22

Pege koliko redova se zatvara kada ostavljaš stalne tragove. Mislim koja je širina tog jednog traga, koji ostaje ne posijan? I dali se to može podešavat ovisno o traktoru i gumama s kojim radiš kasnije prskanje u soji npr.

_____________
.....
avatar
Đuka VT

Broj postova : 746
Lokacija : Virovitičko-Podravska
Registriran : 07.05.2010
11


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/ouka-vt-t1945.htm

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by falkon 2 on 24/3/2011, 19:09

Pege znam da nećeš sijati po blatu, ali ćeš se voziti po putu koji je blatan i lako ti otkine taj senzor, ja bi ga prije i radije metnio negdje gore na blatobran ili takvo neko mjesto koje je ipak malo više zaštićeno da ga blato ne ošteti.
avatar
falkon 2

Broj postova : 6958
Lokacija : B.Greda
Registriran : 06.02.2010
117

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by micromatic on 24/3/2011, 19:10

Da si svi ne razbijate glavu s postavljanjem magnetnog senzora i problematikom uz njega (vlaga, blato ...) a i Page ima muke s podešenjem odstojanja magneta i senzora , velikom konstantom (opseg kotača) ....

Za sada nemam primjedbi korisnika takvog tipa osim da je nešto zapelo pa savinulo/odmaklo senzor. (iskreno, i nemam nekih primjedbi tehničke prirode ali kad ih već spomenuh trebalo bi možda još riješiti mehaničku montažu uređaja i ja osobno bih volio promjeniti tipkovnicu/naljepnicu ali za kvalitetno riješenje trebam naručiti minimalno 100 naljepnica/tipkovnica x 30 tak kuna/kom što neću moći skoro osim ako se ne dogovorite svi na forumu po komad MCM-a ...)

Eh, malo sam se zanio, pa da nastavim s problematikom magnetnih senzora.
Riješenje ovakvih problema zove se induktivni senzor. O njemu sam već pisao u nekoj temi ali da ponovim: Induktivni senzor reagira na metal (za razliku od magnetnog koji reagira na magnet). Ako ga upotrijebimo na MCM5 uređaju umjesto magnetnog senzora možemo brojiti vijke na kotaču (poveća se preciznost 10tak puta (ili koliko već ima vijaka na kotaču). Ako se netko odluči za nabavku ovog senzora za MCM uređaje mora biti NPN tip. Napajanje većine je ionako 10 do 30 V pa s tim nema problema. Tužna strana priče je da su minimalno 10tak puta skuplji od magnetnih (mislim da od 500 do 2000 kn/kom ovisno o osjetljivosti i sl. zatražio sam ponudu od trgovaca ali je nikad nisam dobio) pa ih ne nudim u standardnoj ponudi ali sam ih ugrađivao tamo gdje bez njih ne ide (kombajni s hidromotorima ili kako se već zovu ali ih je imao vlasnik s nekih starih strojeva) a izgledaju ovako

_____________
www.micromatic.hr
avatar
micromatic

Broj postova : 63
Lokacija : Čakovec
Zanimanje : elektroničar za procesnu elektroniku
Registriran : 23.09.2009
0


Korisnički profil http://www.micromatic.hr/

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by pege25 on 24/3/2011, 19:11

@ Đuka Naravno ti sebi naštimaš širinu prema svom traktoru s kojim češ vršiti operacije prihrane i zaštite i usto ih prilagodiš tako da ti paše recimo kao kod mene sijačica je 3m zatvorim svaki peti red to je 15m rasišač baca 15m i prskaljica je 15m i samo peri Very Happy
Pati sve ovo možeš napraviti izmjeriš gaz traktora preneseš to na sijačicu obilježiš bojom ta dva reda koja trebaš zatvoriti i ručno ih zatvoriš prema želji.Moraš samo paziti puno paziti i pamtiti i obolježavati ali vjeruj da se poslije isplati .
Uštediš u svakom pogledu koliko puta se desi s da bez trajnih tragova negdje dupliramo od prihrane do zaštite pa isto tako mašimo i evo štete,ovako je sve ono pet.Uštediš i na gnojivu i zaštiti a usto možeš raditi i po noći ako treba.


Zadnja promjena: pege25; 24/3/2011, 19:25; ukupno mijenjano 1 put.

_____________
Ja sam ovakav rođen, a koji je tvoj izgovor?
avatar
pege25

Broj postova : 5212
God : 43
Lokacija : U kurcu
Registriran : 18.09.2010
130


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by falkon 2 on 24/3/2011, 19:16

Baš na to i mislim vezano za mehaničku prirodu problema što tamo vrlo lako nešta uleti i savine senzor, zato sam to i spomenio!
avatar
falkon 2

Broj postova : 6958
Lokacija : B.Greda
Registriran : 06.02.2010
117

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by micromatic on 24/3/2011, 19:21

Baš ću sutra probati ponovo zvati trgovca za te induktivne da dam konkretniju informaciju

_____________
www.micromatic.hr
avatar
micromatic

Broj postova : 63
Lokacija : Čakovec
Zanimanje : elektroničar za procesnu elektroniku
Registriran : 23.09.2009
0


Korisnički profil http://www.micromatic.hr/

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by falkon 2 on 24/3/2011, 19:26

jer ovo je pege dobro osmislio ali da ja sada stavim sliku puta kuda moram proći sa sijačicama te blato koje se od samo jednog prohoda nakupi na tome mjestu i definitivno dolazi do oštećenaj prilkom svaki puta čišćenja, jer se to radi mehanički a u blatu rijetko znaš di si upeo i u šta.
avatar
falkon 2

Broj postova : 6958
Lokacija : B.Greda
Registriran : 06.02.2010
117

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by micromatic on 24/3/2011, 19:31

Samo blato generalno ne smeta. Page je doduše stavio malo "preslab" lim ali sam maloprije razgovarao s njim a i negdje u porukama je spomenuo da se radi o probnoj varijanti

_____________
www.micromatic.hr
avatar
micromatic

Broj postova : 63
Lokacija : Čakovec
Zanimanje : elektroničar za procesnu elektroniku
Registriran : 23.09.2009
0


Korisnički profil http://www.micromatic.hr/

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by falkon 2 on 24/3/2011, 19:53

Pa ovo što pišem je više iz razloga što želim pomoći da se izbjegnu problemi koji mogu nastati jer uf sad da slikam traktor na tome mjestu svi bi se šokirali....

zato sam reagirao u prijateljskoj namjeri da se izbjegnu problemi i tebi i pege-u
avatar
falkon 2

Broj postova : 6958
Lokacija : B.Greda
Registriran : 06.02.2010
117

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by pege25 on 24/3/2011, 20:05

Dali su to ovakvi ?
Toga imam doma na bacanje Very Happy šala
[img][/img][img][/img]
http://www.ifm.info/ifmhr/news/news_6wdag6.htm


Zadnja promjena: pege25; 24/3/2011, 20:46; ukupno mijenjano 3 put/a.

_____________
Ja sam ovakav rođen, a koji je tvoj izgovor?
avatar
pege25

Broj postova : 5212
God : 43
Lokacija : U kurcu
Registriran : 18.09.2010
130


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by pege25 on 24/3/2011, 20:13

micromatic je napisao/la:Samo blato generalno ne smeta. Page je doduše stavio malo "preslab" lim ali sam maloprije razgovarao s njim a i negdje u porukama je spomenuo da se radi o probnoj varijanti

Tako je ,ovo je nosač je samo probnog karaktera da vidim dali če sve funkcionirati ovako kao sam zamislio i naravno se pouzdao u sve vas da komentirate i date svoj prijedlog vezano za isto.Tek bi poslije napravio ono kako treba.
Stoga hvala svima koji žele pomoći da to napravim onako kako treba.
Posebno tebi falk legendo Smile

_____________
Ja sam ovakav rođen, a koji je tvoj izgovor?
avatar
pege25

Broj postova : 5212
God : 43
Lokacija : U kurcu
Registriran : 18.09.2010
130


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by falkon 2 on 24/3/2011, 20:28

pege np jer sigurno sa svojim laprdanjem neželim nikome odmoći nego naprotiv pomoći da možda izbjegene neke probleme.
avatar
falkon 2

Broj postova : 6958
Lokacija : B.Greda
Registriran : 06.02.2010
117

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Re: Hektametar MCM5

Postaj by hellboy152 on 24/3/2011, 20:53

Znam da je off topic, ali kad se već priča o tim senzorima budem pitao.
Kako provjerit jesu ti senzori ispravni?

Na omotaču imam iste takve induktivne senzore ali mi ne broje okretaje, tj na uređaju za upljavljanje omotačem mi napiše da nema nekakvog signala (ne sjećam se sad točno) pa moram ručno radit i brojit okretaje.

hellboy152

Broj postova : 235
God : 26
Lokacija : Marino Selo (okolica Pakraca)
Registriran : 08.12.2010
2

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 3. 1, 2, 3  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.