Evidencija rada

Stranica 1 / 4. 1, 2, 3, 4  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Evidencija rada

Postaj by politicar on 7/1/2011, 11:42

[You must be registered and logged in to see this link.]

Ima li tko informacija o ovome? Svi smo dužni voditi? Kako?

Tko ne voli rakiju?

“Ako svatko misli isto, to znači da nitko ne misli mnogo.”

politicar
Moderator
Moderator

Broj postova: 3163
God: 24
Registriran: 23.04.2009
Like 11

→→→: Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar http://www.opgsolin.com/

[Vrh] Go down

Re: Evidencija rada

Postaj by falkon 2 on 7/1/2011, 12:37

Ja vodim evidencijsku listu za zaposlenika dok za sebe ne jer ja nemam radnog vremena a pogotovo od proljeća do jeseni kada je full sezona na imanju

falkon 2

Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
Like 46

→→→: VIŠE

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by Bećarina pusta on 7/1/2011, 12:55

Od tih silnih evidencija mi je muka. Ovu evidenciju rada vodim kraće vrijeme i mogu reć da je to čista bezpotrepština. Kakve sve informacije oni traže u tih 18 stupaca, koje treba svaki dan popunit, to stvarno nema veze sa realnošću. Očito da je to netko osmislio tko nema nimalo uvida u poljoprivrednu proizvodnju niti zna išta o "radnom vremenu" u poljoprivredi. Nije ni čudo što smo u rasulu kad nas "takvi" "vode". Sramota!

Falkon2 jel vodiš svoju evidenciju il si prešao na ovu novu?

Bećarina pusta

Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
Like 20

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on 7/1/2011, 13:11

ma na ovu novu tj po kojoj se i izračunava plaća , bemti i sate i od kad do kad itd

falkon 2

Like 46

[Vrh] Go down

Postaj by JOSIP FERGUSON on 7/1/2011, 13:17

bože me dragi sačuvaj idiota koji pisu ovakve zakone!!!

sto bi mi trebali u zetvi prekidat posao svaki dan u 15 sati, a poslije zetve kad posla nema jebat muhe na poslu???

kad pada kisa radit a kad je suncan dan a sprema se kisa prekidat posao zbog retardiranog pravilnika??

mi u jesen radimo po cijele dane, i vikende i nedjelje pa i po noci nekada, a sada i u ljetu imamo dosta godisnjeg odmora, a dobar dio godine se radi i na radno vrijeme 07-15, i pokoja subota radna....

takva je priroda posla na nasem gospodarstvu i nema tog zakona koji to moze promjeniti, osim ako isti taj zakon moze utjecati na vremenske prilike i vegetacijske uvjete pojedinih kultura, pa nam omoguci mjesec dana ljepog vremena za zetvu od 08-15 bez tuce ili kise, isto tako i za sjetvu...

moj radnik dobro zna sto ga ceka u jesen kada je sezona, a isto tako zna da ce imat u zimi i ljeti poprilican godisnji, uredno placen, ali u sezoni se radi...

JOSIP FERGUSON

Broj postova: 1237
God: 30
Registriran: 10.03.2008
Like 16

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on 7/1/2011, 13:22

Ja kao stočar i ratar koj obrađuje 50 hektara nemam radnog vremena nikada, tj ajd sada zimi taman 4 sata ujutro i 4 sata popodne, ali šta dalje, ako treba prazniti septičku ili voziri stajnjak,ili pripremati hranu........
po ljeti da i ne spominjem da radim od 5 pa dosta četo i do ponoći ako je sezona i ima dosta za baliranje, a iače je od 5 pa do 8 sati navečer, i volio bi da netko to uskladi sa pravilnikom (znam rekli bi da se zaposli dodatni radnik za drugu smjenu, ali tko ga bude plaćao ako nam skidaju cijenu mlijeka i ostalih kultura ta cijene repromaterijala povećavaju)

falkon 2

Like 46

[Vrh] Go down

Postaj by Bećarina pusta on 7/1/2011, 13:23

JOSIP FERGUSON je napisao/la:bože me dragi sačuvaj idiota koji pisu ovakve zakone!!!

sto bi mi trebali u zetvi prekidat posao svaki dan u 15 sati, a poslije zetve kad posla nema jebat muhe na poslu???

kad pada kisa radit a kad je suncan dan a sprema se kisa prekidat posao zbog retardiranog pravilnika??

mi u jesen radimo po cijele dane, i vikende i nedjelje pa i po noci nekada, a sada i u ljetu imamo dosta godisnjeg odmora, a dobar dio godine se radi i na radno vrijeme 07-15, i pokoja subota radna....

takva je priroda posla na nasem gospodarstvu i nema tog zakona koji to moze promjeniti, osim ako isti taj zakon moze utjecati na vremenske prilike i vegetacijske uvjete pojedinih kultura, pa nam omoguci mjesec dana ljepog vremena za zetvu od 08-15 bez tuce ili kise, isto tako i za sjetvu...

moj radnik dobro zna sto ga ceka u jesen kada je sezona, a isto tako zna da ce imat u zimi i ljeti poprilican godisnji, uredno placen, ali u sezoni se radi...

Sve to stoji JF, al ajde ti to objasni "gospodi" koja te pravilnike donose i usklađuju. Nemaju oni pojma šta je poljoprivreda, pojma nemaju!

Bećarina pusta

Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
Like 20

[Vrh] Go down

Postaj by majs on 7/1/2011, 13:29

Ma ljudi nemate brige...od sad će naša poljoprivredna komora "sređivati" ovakve nebuloze u zakonima i zalagati se za interese poljoprivrednika.
Oni će njima fino objasniti prirodu našeg zanata i ovi što donose zakone će to objeručke prihvatiti...
Eh tako bi to bilo negdje u europi a kod nas...

majs

Broj postova: 626
Registriran: 28.08.2008
Like 7

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on 7/1/2011, 13:32

pa sve će oni ,tj uzeti nam dio poticaja bez daljnjega i briniti se da nitko ništa ne pkrene protiv ministarstva

falkon 2

Like 46

[Vrh] Go down

Postaj by JACA on 7/1/2011, 13:52

To sa evidencijom radnog vremena nekome bi se moglo jako obiti o glavu!
Sječam se da sam (mislim prije god.dana) u jednim dnevnim novinama pročitala da je jedna žena, nositeljica svog OPGa koje ima 50 krava i dosta zemlje u sustavu poreza na dohodak i PDVa-dakle plača si sve doprinose- imala nesreću na poslu. Ona je ostala bez ruke kada je mužu pomagala pokrenuti berač kukuruza na njivi. HZZO joj to nije priznao kao nesreću na radu jer se dogodilo izvan radnog vremena (!!!)- objašnjenje je bilo nešto kao što ona ima raditi na njivi u nedjelju u podne!!!

JACA

Broj postova: 252
God: 19
Registriran: 27.12.2010
Like -8

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on 7/1/2011, 14:39

JACO to i jeste glavna stvaka tih pravilnika da se onemogući i najmanja mogućnost isplata bilo kakve odštete , jer poljopriveda je specifična po pitanju posla i bude kada doslovno nema se posla a bude kada je u pitanju 24 sata radi danima, i tu dolazi do premorenoisti i naravno povreda.

Ja osobno sma imao slučaj di me bik natuko u nedjelju ujutro i bio je sličan odgovor ,"šta ste vi radili u neradni dan među stokom" mislim ono, polomili pregradu i ja popravljao, znači po njihovom sam trebao reći bikovima da ne izađu jer danas je neradni dan pa to nesmijem opravljati.

Imao sam nesreću sa okom di imam tešku povredu desnog oka a to se desilo u subotu navečer, i sličan odgovor je bio odnosno da je to poslije radnog vremena i čak bi me kaznili zato što radim prekovremeno Shocked Rolling Eyes

falkon 2

Like 46

[Vrh] Go down

Postaj by JOSIP FERGUSON on 7/1/2011, 18:11

Bećarina pusta je napisao/la:
Sve to stoji JF, al ajde ti to objasni "gospodi" koja te pravilnike donose i usklađuju. Nemaju oni pojma šta je poljoprivreda, pojma nemaju!

ja sam gospodin, a ne oni.... bar bi trebao biti...

ako uzmemo u obzir kolika je dodana vrijednost proizasla iz mog rada, i desetine ljudi direktno i indirektno zive od toga sto se ja bavim poljoprivredom, a tek koje poreze godisnje placam drzavi....

ti sto pisu takve nebulozne zakone, ne stvaraju dodanu vrijednost, i takvi kao ja i ljudi ovdje ih placamo...

takvi ljudi i takvi zakoni postoje da bi meni (nama) olakšali posao, da bi mi uz njihovu pomoć mogli proizvodit više jeftinije i ekonomičnije, i time stvoriti veću dodanu vrijednost, od koje bi oni bili plaćeni....

međutim ovo je situacija kada ja (mi) moramo plaćati nepotrebne radnike koji nas kostaju i unazadjuju gospodarstvo...i dodatno opterecuju proizvodnju...

to moj mozak ne moze razumit.... neznam, valjd sam onda ja priglup, ili me takvim oni smatraju....

JOSIP FERGUSON

Like 16

[Vrh] Go down

Postaj by pege25 on 7/1/2011, 18:17

Pa ljudi šta bi vi, pa tako se dela u europi pa pošto smo skoro i mi moramo uskladiti pravilnike i zakone ko što je u istoj Very Happy
Nismo mi ni svijesni šta nas sve čeka naučiti če nas europa kako se gospodari i radi na zemlji Cool

pege25

Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
Like 62

[Vrh] Go down

Postaj by JOSIP FERGUSON on 7/1/2011, 18:18

kak se zove taj zakon??? dajte neki link...

da ga procitam prije nego blebetam na osnovi indicija i novinskih clanaka....

JOSIP FERGUSON

Like 16

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 7/1/2011, 18:21

Evo - to je vrijedno da se isterju traktori na cestu. To je bit stvari, podjebavanje ljudi koji pokušavaju nešto proizvesti na sve moguće načine. A zanimljivo je da li takvu ili sličnu evidenciju mora voditi netko tko je otišao u prijevermenu, invalidsku, mirovinu sa, recimo, 35 godina starosti? Da li takvi ljudi moraju voditi evidenciju što su radili, koje sve birtije i šankove su glancali, koliko su radili u fušu ili koliko kladionica su obišli u danu? I to sve na naš račun, na račun naših (upitnih) mirovina, jer sebi sigurno nisu uplatili u fond mirovinskog dovoljno novaca da bi mogli iz toga primati ikakvu mirovinu. Ili da im netko samo plaća zdravstveno - i to je već previše.
@ Pege: to uopće nije stvar EU, EU služi samo da bude pokriće nečije domaće 'ideje' i 'pameti'. Kada nešto očigledno ne prolazi onda se ta marva skriva iza 'svemoćnog' EU, jer nemaju ni hrabrosti ni pameti založiti se za prave i pravedne stvari. Da li su iz EU i dobili naputke kako graditi autoceste, ili kako provoditi marketinške akcije oglašavanja preko Fimi medije? Da se tako nešto osmisli nije trebalo EU pitati, za to je bila dovoljna domaća 'pamet'. Sada u drugoj fazi treba očekivati 'spasitelje' iz vlade sa tumačenjem zakona da se to ne tiče ove ili one privredne grane, pa su svi odjednom zadovoljni (iste one 'spasitelje' koji su u prvom redu takav zakon osmislili i donijeli). A možda će tražiti i od nas poljoprivrednika da još više uplaćujemo u mirovinske fondove na osnovu ovakvog pravilnika, jer imamo duže radno vrijeme? He he to bi bilo zabavno.

Fidelito

Broj postova: 2690
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 26

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 4. 1, 2, 3, 4  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics