JINMA/EURO WOLF, FOTON/ EUROPARD, YTO,... o čemu se radi, kakva su iskustva
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: Ostali
Stranica 3 / 3. • Share •
Stranica 3 / 3. •
1, 2, 3
Re: JINMA/EURO WOLF, FOTON/ EUROPARD, YTO,... o čemu se radi, kakva su iskustva
mislim da to nebi trebao bit problem za trakotre poput MF-a ali ikod nas jedan veci farmer ima 5-6 masseya i od toga su uvjek bar 3 na klocnama, nema sta im nije otislo, isto tako rade bas svasta od oranja do kosnje i baliranja i vozaci se cesto mjenjaju
tako da nije onda cudo kad neki kinez stane, al za jednog mf-a kupis 3 kineza, a za tog od 80ks htio sam rec da ga ne treba opterecivat i da ce sigurno njegov vjek biti duzi, recimo nek nosi spricu od 600l a ne od 1200 ili rasipac, 4 reda sijacicu i kultivator
a kardani(lamele i kojesa) danas odlaze na mnogim trakotrima ne samo kinezima ako se kardan puno koristi
tako da nije onda cudo kad neki kinez stane, al za jednog mf-a kupis 3 kineza, a za tog od 80ks htio sam rec da ga ne treba opterecivat i da ce sigurno njegov vjek biti duzi, recimo nek nosi spricu od 600l a ne od 1200 ili rasipac, 4 reda sijacicu i kultivator
a kardani(lamele i kojesa) danas odlaze na mnogim trakotrima ne samo kinezima ako se kardan puno koristi
Neznam, zašto bi nosio 4 reda jer nije to malo bezveze ipak je 80ks..!!??!
Ja, sa starom Rakovicom 60 nosim sijacicu 6 redi ... Home made ...
Ne treba mu više od 6 redi.. ali 4 mu je zbilja malo prskalica 600l je dosta, plug sve zavisi od vrste zemlje laksa tla 3x12 teza 2x14.. za mene bi bio 2x14,spremač 3,20.. dosta mozzda mu je to malo puno.. prikolaca 10T ... sve u svemu nisu preveliki zalogaji za takav traktor ...!!
Opet.. to je za moje potrebe dosta samo ja takve iste strojeve imam za Imt-a, osim spremača 3.20 moj je 2,20...!
Ne treba mu više od 6 redi.. ali 4 mu je zbilja malo prskalica 600l je dosta, plug sve zavisi od vrste zemlje laksa tla 3x12 teza 2x14.. za mene bi bio 2x14,spremač 3,20.. dosta mozzda mu je to malo puno.. prikolaca 10T ... sve u svemu nisu preveliki zalogaji za takav traktor ...!!
Opet.. to je za moje potrebe dosta samo ja takve iste strojeve imam za Imt-a, osim spremača 3.20 moj je 2,20...!
ur45- Broj postova: 1290
God: 18
Registriran: 17.01.2009
-7
ursus4514 je napisao/la:Neznam, zašto bi nosio 4 reda jer nije to malo bezveze ipak je 80ks..!!??!
Ja imam TXa 75 (bez prednje vuče) i 4 reda sijačica (sa deponatorom gnojiva ide cca 200 kg 15tice u njega) becker, po ovim bregovima kod mene gore-dole i to mu je dosta. Sve bi to radilo 6 redova, ali na ravnom. Tu kod nas je malo drugačija situacija, a treba raditi sa agregatom u svim uvijetima, a ne samo kada je idealno. Dok recimo radim sa nošenom prskalicom od 1000 litara sa TXom bez većih teškoća (ali sa 6 utega naprijed).
Što se tiče modela za neka 'manje zahtjevna' tržišta, možda tu ima neke istine, znate onaj stari štos o tome kako u mercedesu u ponedjeljak i petak rade aute za 'istok' (Hrvatska, Turska, Grčka, Poljska, itd.), utorkom i četvrtkom rade za Njemačko tržište, dok se srijedom auti rade isključivo za Japansko i Američko tržište. Bilo bi u tome istine, kada se auti ne bi radili u serijama. Mislim da je stvar u kontroli ulaznih komponenti, kontroli u proizvodnji i kontroli finalnog proizvoda. Izgleda da se u MFu ne zamaraju previše sa time. A s obzirom da je mjenjač za nekog MFa proizveden u Fendt-u, možda taj mjenjač koji je dobio MF, nije prošao sa 'odličnim' kod Fendta (na kontroli) pa je isporučen MFu (ipak je najeftinije 'uvaliti' ga nekome drugom). Traktor se sastoji od dosta komponenti (koje dolaze izvana) i kada jedna od tih komponenti ne radi dobro obično cijeli traktor ne radi kako spada. Ako ekonomisti biraju dobavljače - nije dobro jer tu cijena nije najbitnija stvar. Kod 'premium' segmenta traktora (što god to značilo) koji su tehnološki složeni strojevi i imaju veći broj takvih komponenti od 'jednostavnih' traktora veća je vjerovatnost da imaš takvih problema. Naročito kada je kontrola (u proizvodnji) slaba. A kontrola je slaba kod onih koji štede. A oni koji štede, štede na svemu pa tako i na ulaznim troškovima (na dobavljačima). I evo nas začas u zatvorenoj petlji (u kojoj nastrada krajnji korisnik).

Fidelito- Broj postova: 2690
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
Stranica 3 / 3. •
1, 2, 3
Similar topics» JINMA/EURO WOLF, FOTON/ EUROPARD, YTO,... o čemu se radi, kakva su iskustva
» df 3580 rezervni delovi
» FOTON traktori
» Palete euro i obicne
» imt 539 radi na dva klipa
» df 3580 rezervni delovi
» FOTON traktori
» Palete euro i obicne
» imt 539 radi na dva klipa
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: Ostali
Stranica 3 / 3.