john deere savršenstvo tehnologije
Stranica 1 / 7. • Share •
Stranica 1 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
john deere savršenstvo tehnologije
evo dragi prijatelji nekoliko rečenica o čudu koje košta 40 000e i zove se john deere. 2003g kupili novi traktor svi uzbuđeni, komšije zavidne, svijetli kao leteći tanjur, ide kao formula1. sve +5. ali uzbuđenje naglo splasnulo nakon 6 mjeseci kad se raspao ležaj na zadnjoj poluosovini. još u garanciji ali popravak 14000kn. došli iz novocomerca i rastavljali ga tjedan dana u dvorištu. ležajevi SKF-Polland. nakon jedne godine ode pumpa od goriva u rezervaru 1200kn, a i reverzer se rasklimo pa su donjeli kao neki bolji 1500kn. (sad je već treći) U proljeće iste godine ode semering na radilici a sjetva u punoj sezoni, trebalo im je dva tjedna da ga naruče i dođu zamjeniti 1500kn. poslje toga indikator ulja pa neki senzor na bosch pumpi i traktor mi stane u brazdi, naravno čeko majstore 7 dana. sve navedeno po 1000 kn. usput sam zamjenio i kompresor skoro 3000kn. nakon još jedne godine ode neko računalo od svijetala, žmigavaca i reflektora, zovem novocomerc kažu simbolična cijena 11do 12000 kn. plus rad, a najbolje bi ga bilo odvest u osijek. nepada mi napamet da ga mjenjam zapalit ću ga. sve u svemu mislim da me ni BELARUS nebi tako usrećio.
rile- Broj postova: 516
Zanimanje: dipl. ing. agr.
Registriran: 20.12.2010
4
→→→: VIŠE
Re: john deere savršenstvo tehnologije
ali ni to nije sve, kad dođe zima treba čarobnjak da ga upali. pišem ovo iz razloga jer čitam na forumu o tim traktorima samo u superlativu. a potako me citat jednog forumaša .. kupi johna i sigurno se nećeš pokajati..
rile- Broj postova: 516
Zanimanje: dipl. ing. agr.
Registriran: 20.12.2010
4
Rile, nisi napisao o kojem modelu traktora se radi... tako da ga se može lagano izbjegavati. Bilo je (ili ima) i drugih nezadovoljnika, ali i zadovoljnih kupaca. Možda ima i onih koji ni pred streljačkim vodom ne bi priznali da nisu zadovoljni traktorom, a trakotr ih uredno 'vježba' (da ne bih rekao jednu težu riječ). Danas više ništa čovijek ne može preporučiti sa nekom sigurnošću da će to biti dobro. Ako su ti stalno serviseri u dvorištu, barem ti je komšijama malo lakše...
, a tebi je
.
. 
Fidelito- Broj postova: 2690
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
Jd je najbolji traktor i TOČKA. Slagali se vi samnom ili ne .U večini slučajeva ljudska nemarnost prema stroju dovede do ovakvih situacija pa se pljuje po stroju koji u večini slučajeva nastrada baš zbog istih.Evo par primjera neredovita izmjena ulja,fitera,pa vožnja u neadakvatnoj brzini ,pa upali se neka lampica ma nema veze kada dođem kuči vidjet cu štaje,pa na traktor cca130ks stave četri brazde pa opleti,pa par puta se traktor malo pregrijao i još brdo takih svati pa nakon 5 godina ovakvog ili sl. ponašanja prema stroju nije ni čudo da se i JD pokida pa neki bi i nakovanj pokidali kako se odnose prema istima.
Zaključak Jd je sigurno jedan od najboljih i najmanje kvarljivih traktora na svijetu pa čak i uz loše održavanje.
Sva čas izuzecima koji ga uspiju pokidati
A ti @rile ako se ne nađeš u gore navedenom postu onda si luzer i pol i nažalost kurate si sreče
S štovanjem fan jd g. pege
Zaključak Jd je sigurno jedan od najboljih i najmanje kvarljivih traktora na svijetu pa čak i uz loše održavanje.
Sva čas izuzecima koji ga uspiju pokidati
A ti @rile ako se ne nađeš u gore navedenom postu onda si luzer i pol i nažalost kurate si sreče
S štovanjem fan jd g. pege
pege25- Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
62
Ovo je već negdje napisano na forumu, ali brže to napišem ponovo, nego da tražim....
Primjer 1: ukratko kolega naručio 7x30 traktor, poslije par mjeseci čekanja dobio ga i curi ulje na prednjem semeringu radilice. Pozove dilera gdje ga je kupio, ovaj mu pošalje srevisere iz njemačke, ovi uredno dođu nedonesu alat za vađenje semeringa (ako takav postoji) i oštete dosjed na radilici, ugrade novi semering i ono još više curi poslije servisa. Nakon toga dođe drugi serviser (naravno naš čovijek), ponovo izvadi semering, 'popravi' radilicu, ali sada barem ne curi.....
Primjer 2: čovijek (koji se bavi kombajniranjem, ima par rabljenih kombajna) kupi novi JD kombajn.... Masno ga plati i u sezonu sa njime. Kombajn stane, pozove servis oni dođu i otkriju da jedan indikator nije ispravan. On im kaže dajte to promijenite pa da mogu dalje raditi. Oni kažu nema problema, samo da naručimo novi sa centralnog skladišta iz njemačke, to 'brzo' dođe za tjedan-dva i dođemo ga ugraditi čim stigne
Primjer 3: kolega iz priče broj jedan (to je priča koja se odvijala prije ove sa 7x30 traktorom i semeringom radilice) kupio novi JD kombajn. Kod kupovine (zapravo prije isporuke) malo smo pričali o tome i ja mu kažem, onako u razgovoru, da su ti motori imali 'malih' problema, u SAD-u da su morali svim motorima iz prve serije mijenjati radilice (par tisuća komada) jer ih je dosta popucalo, ali kako je to prošlo, ipak je to JD, sada su sigurno to otklonili i ugrađene su 'prave' radilice na tom kombajnu (kao to je prošlo).... Pukla mu je radilica na kombajnu nakon dvije godine rada. Jedino što su mu to napravili serviseri po nekoj povlaštenoj cijeni (mislim da nije platio ruke ili dijelove).
Ima takvih priča i za druge 'premium' marke, a i za one koje nisu u 'premium' segmentu (ali ti barem nemaju 'premium' cijenu).
Osobno imam JD traktor i zadovoljan sam njime, ali ako kupim traktor ili kombajn i platim ga milju+ kuna očekujem da će to raditi godinama. Ako kupim novi traktor i serviseri su mi stalno u dvorištu i to još moram stalno financirati.... A što se tiče toga da netko zakvači preveliko oruđe za traktor i taj traktor se pregrijava - to je očiti znak loše konstrukcije (ako sustav za hlađenje ispravno radi). Taj traktor mora stati u brazdi ili proklizati, ali ne i pregrijavati se. Jednostavno svu proizvedenu toplinu mora odnijeti iz motora sustav za hlađenje, nema tu puno zbora, radio taj traktor na antarktiku ili u africi... Kod današnjih traktora nitko uopće ne zna sa koliko snage raspolažeš. To je marketinški trik. Traktor marke x i oznake 135žščb ima 135 Ks po ovoj normi, 152 Ks po onoj normi, 167 Ks ovakve snage i 101 ks trajne snage.... Trgovci prilikom prodaje tvrde da je to traktor sa 167 Ks, dok proizvođač prilikom reklamacije uredno tvrdi da traktor ima 101 ks. Ne treba se zaljubljivati u neke određene marke nego trezveno odlučiti tko i što nudi i koliko to košta. JD je imao svojih promašaja, ali imali su i drugi. Ali loše je to što trošak tih promašaja na kraju najviše snose korisnici.
Primjer 1: ukratko kolega naručio 7x30 traktor, poslije par mjeseci čekanja dobio ga i curi ulje na prednjem semeringu radilice. Pozove dilera gdje ga je kupio, ovaj mu pošalje srevisere iz njemačke, ovi uredno dođu nedonesu alat za vađenje semeringa (ako takav postoji) i oštete dosjed na radilici, ugrade novi semering i ono još više curi poslije servisa. Nakon toga dođe drugi serviser (naravno naš čovijek), ponovo izvadi semering, 'popravi' radilicu, ali sada barem ne curi.....
Primjer 2: čovijek (koji se bavi kombajniranjem, ima par rabljenih kombajna) kupi novi JD kombajn.... Masno ga plati i u sezonu sa njime. Kombajn stane, pozove servis oni dođu i otkriju da jedan indikator nije ispravan. On im kaže dajte to promijenite pa da mogu dalje raditi. Oni kažu nema problema, samo da naručimo novi sa centralnog skladišta iz njemačke, to 'brzo' dođe za tjedan-dva i dođemo ga ugraditi čim stigne
Primjer 3: kolega iz priče broj jedan (to je priča koja se odvijala prije ove sa 7x30 traktorom i semeringom radilice) kupio novi JD kombajn. Kod kupovine (zapravo prije isporuke) malo smo pričali o tome i ja mu kažem, onako u razgovoru, da su ti motori imali 'malih' problema, u SAD-u da su morali svim motorima iz prve serije mijenjati radilice (par tisuća komada) jer ih je dosta popucalo, ali kako je to prošlo, ipak je to JD, sada su sigurno to otklonili i ugrađene su 'prave' radilice na tom kombajnu (kao to je prošlo).... Pukla mu je radilica na kombajnu nakon dvije godine rada. Jedino što su mu to napravili serviseri po nekoj povlaštenoj cijeni (mislim da nije platio ruke ili dijelove).
Ima takvih priča i za druge 'premium' marke, a i za one koje nisu u 'premium' segmentu (ali ti barem nemaju 'premium' cijenu).
Osobno imam JD traktor i zadovoljan sam njime, ali ako kupim traktor ili kombajn i platim ga milju+ kuna očekujem da će to raditi godinama. Ako kupim novi traktor i serviseri su mi stalno u dvorištu i to još moram stalno financirati.... A što se tiče toga da netko zakvači preveliko oruđe za traktor i taj traktor se pregrijava - to je očiti znak loše konstrukcije (ako sustav za hlađenje ispravno radi). Taj traktor mora stati u brazdi ili proklizati, ali ne i pregrijavati se. Jednostavno svu proizvedenu toplinu mora odnijeti iz motora sustav za hlađenje, nema tu puno zbora, radio taj traktor na antarktiku ili u africi... Kod današnjih traktora nitko uopće ne zna sa koliko snage raspolažeš. To je marketinški trik. Traktor marke x i oznake 135žščb ima 135 Ks po ovoj normi, 152 Ks po onoj normi, 167 Ks ovakve snage i 101 ks trajne snage.... Trgovci prilikom prodaje tvrde da je to traktor sa 167 Ks, dok proizvođač prilikom reklamacije uredno tvrdi da traktor ima 101 ks. Ne treba se zaljubljivati u neke određene marke nego trezveno odlučiti tko i što nudi i koliko to košta. JD je imao svojih promašaja, ali imali su i drugi. Ali loše je to što trošak tih promašaja na kraju najviše snose korisnici.

Fidelito- Broj postova: 2690
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
Ohoo, nisam očekivao ovako šta od JD. Koliko sam cuo sve naj o njemu i nahvalili ga.
Predpostavljam da se radi o nekom premium JD, jer oni imaju dosta probleme.
Ma jedino sto bi te belarus usrećio jest sto bi ti ostalo novaca od dijelova
Ma jedino sto bi te belarus usrećio jest sto bi ti ostalo novaca od dijelova

zrine89- Admin

- Broj postova: 3674
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
48
→→→: O SEBI
E upravo tako zrine, ostalo bi mu novaca od dijelova jer su ipak dijelovi jeftiniji nego od JD-a. Svi su traktori pokvarljivi a nažalost jaoj onome tko pogodi na nekoga koji je posebno sklon pizdarijama i još ako je neke IN marke e onda te operjaju serviseri i dijelovi da ti se mjesecima vrti u glavi a ono stigne novi kvar a nije te prošao ni šok od prošlog kvara.

falkon 2- Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
46
→→→: VIŠE -

zrine89 je napisao/la:Ohoo, nisam očekivao ovako šta od JD. Koliko sam cuo sve naj o njemu i nahvalili ga.
Ma jedino sto bi te belarus usrećio jest sto bi ti ostalo novaca od dijelova![]()
Ne bi zrine premium košto 40000€.Možda 5820
malo je skuplji....

case- Broj postova: 1294
God: 21
Zanimanje: student
Registriran: 10.02.2010
2
sada da, al dali je bio 2003 godine kada je kupljen?

falkon 2- Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
46
→→→: VIŠE -

Onda je bio na akciji, 33000€+pdv, što ispada 40000€

moca- Broj postova: 461
God: 25
Registriran: 05.02.2010
5
a sada koliko je???

case- Broj postova: 1294
God: 21
Zanimanje: student
Registriran: 10.02.2010
2
Eno moje savršenstvo tehnologije danas napunilo 2 godine druženja sa mojom malenkosti.
Kvarovi ?!? Kakvi kvarovi, nema kvarova, osim što su mi razbili zadnju šajbu i ukrali top-link polugu apsolutno ništa.
LP
Kvarovi ?!? Kakvi kvarovi, nema kvarova, osim što su mi razbili zadnju šajbu i ukrali top-link polugu apsolutno ništa.
LP

bećar- Broj postova: 1374
Zanimanje: ...
Registriran: 10.03.2008
15
-

5820 se više ne proizvodi

moca- Broj postova: 461
God: 25
Registriran: 05.02.2010
5
Rile, koliko god mi je žao što si se razočarao u "savršenstvo tehnologije" toliko ti mogu slobodno reči da je ovo jedan od rijetkih primjera (čuti od nekoga da mu traktor je stalno u kvarovima, još pogotovo novi).
Osobno posjedujem JD i mogu reći samo riječi hvale, dosada ništa, osim hi-lo, ovih dana navršava 18 godina i broji 9000 radnih sati..
Tako da..John Deere kao brand ima previše zadovoljnih ljudi da bi tvoj jedan primjer se istaknuo, također ti zavidim jer si hrabar i ideš govoriti kako je..
Osobno posjedujem JD i mogu reći samo riječi hvale, dosada ništa, osim hi-lo, ovih dana navršava 18 godina i broji 9000 radnih sati..
Tako da..John Deere kao brand ima previše zadovoljnih ljudi da bi tvoj jedan primjer se istaknuo, također ti zavidim jer si hrabar i ideš govoriti kako je..

Kile- Broj postova: 836
God: 19
Zanimanje: Rudarsko geološko naftni fakultet u Zagrebu, smjer rudarstvo
Registriran: 13.02.2009
1
Stranica 1 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
Similar topics» JOHN DEERE
» john deere savršenstvo tehnologije
» John Deere 9030
» New holland t7040, valtra t191 ili John deere 7530?
» john deere 7530 premium
» john deere savršenstvo tehnologije
» John Deere 9030
» New holland t7040, valtra t191 ili John deere 7530?
» john deere 7530 premium
Stranica 1 / 7.