Silaža kukuruza
Stranica 1 / 1. • Share •
Silaža kukuruza
Da li je neko radio silažu od zrna i klipa kukuruza?
Vera- Broj postova: 5
Registriran: 06.12.2010
0
Re: Silaža kukuruza
Mislim da to već imaš dole u Krmnom bilju, da radi se od zrna sa nekih 30 % vlage te može i od klipa ali je tu malo problematično procijeniti vlagu jer imaš oklasak koji je suvlji od zrna

falkon 2- Broj postova: 5073
Registriran: 06.02.2010
44
→→→: VIŠE -

Da li je neko radio silažu od zrna i klipa kukuruza?
Prije 5 godina smo u klipu silirali u silos kapaciteta 5 tona .. okolo stavimo najlon kada zavrsimo gore ga svežemo i to bude kao vreča nesmije unutra biti zraka .. !
ur45- Broj postova: 1290
God: 18
Registriran: 17.01.2009
-7
Yaaz, fotkice su ti super. Prvo to da prokomentarišem, jer se pored poljoprivrede bavim i fotografijom.
Što se tiče silaže...imaš li neke podatke o enrgetskoj vrijednosti silaže od klipa?
Što se tiče silaže...imaš li neke podatke o enrgetskoj vrijednosti silaže od klipa?
0
Yazz dali tu silažu zrna dajete svinjama ili ...
Mene zanima dali bi se ovakav kukuruz mogao miješati u smjesu i stavili u vertikalni silos da se troši polagano , tj. dali bi se to pokvarilo ako stoji tjedan-dva u smjesi u silosu .
Kako vi koristite takav kukuruz ?
Mene zanima dali bi se ovakav kukuruz mogao miješati u smjesu i stavili u vertikalni silos da se troši polagano , tj. dali bi se to pokvarilo ako stoji tjedan-dva u smjesi u silosu .

IVAN DF180.7- Broj postova: 288
Zanimanje: učenik
Registriran: 04.06.2010
0
IVAN DF180.7 je napisao/la:Yazz dali tu silažu zrna dajete svinjama ili ...
tu hrane bikove, a matija ( http://www.poljoprivredni-forum.biz/u320- ) ti je hranil svinje s silazom ali zrna, pa njega pitaj kako ga je koristil.
Ivane ta silaža (barem kad je zrno u pitanju) bi ti zaglavila u silosu vertikalnom i nebi htjela izlaziti van, osobno sam prije par godina miješao hranu za svinje u kojoj je bilo 45% silažnog brašna (od zrna) i ako ostavim u miješaoni preko noći ujutro nemogu ispustiti smjesu a da ne moram ulaziti u mješaonu i pješke ju gurati van .

falkon 2- Broj postova: 5073
Registriran: 06.02.2010
44
→→→: VIŠE -

IVAN DF180.7 je napisao/la:Yazz dali tu silažu zrna dajete svinjama ili ...
to je ubiti zrno koje je prošlo kroz gnječilicu... vlaga se kretala od 30% na dalje... mi s tim hranimo bikove, s kombinirkom zagrabi kiblu i skipa direkt u miksericu i pohrani... e sad dal bi to mogel miješat i stavljat u silos..ne znam...al pretpostavljam da baš i nebi išlo... pred par dana su otvorili silos na farmi..pa prvom prilikom poslikam kak to sad izgleda i stavim slike...

yaaz- Broj postova: 107
God: 23
Registriran: 27.01.2010
1
Vera je napisao/la:Yaaz, fotkice su ti super. Prvo to da prokomentarišem, jer se pored poljoprivrede bavim i fotografijom. :D
hvala,hvala... :-)
eh to ti nebi znal reči...mogu provjerit pa ti javim...

yaaz- Broj postova: 107
God: 23
Registriran: 27.01.2010
1
Pa ako ti nije problem! Hvala!
0
Otvorili smo silos 

Tovljač junadi- Broj postova: 331
Registriran: 19.04.2010
1
→→→: VIŠE
Vera je napisao/la:Da li je neko radio silažu od zrna i klipa kukuruza?
jesam ja i dobro se pokazala...

brajce92- Broj postova: 7
God: 20
Zanimanje: veterinarski tehnicar
Registriran: 02.12.2011
0
Similar topics» Silaža kukuruza
» Vrševina kukuruza, rod 2009.
» silažni kombajn
» pitanjce u vez i kukuruza i suncokreta
» Žetva kukuruza 2010
» Vrševina kukuruza, rod 2009.