Udruga
Stranica 3 / 3. • Share •
Stranica 3 / 3. •
1, 2, 3
Dali ste za osnivanje udruge?
Re: Udruga
Đuka VT je napisao/la:Mislim da je večina članova punoljetna, ima samo nas par balavaca...Slavonski gačan je napisao/la:zanimljivo,ali u udrugu mogu samo punoljetni članovi![]()
dobo vi bi bili podmladak ili mladež kao što stranke imaju ve što ljepe plakate metu i pospremaju
ja sam ZA .

kreso- Broj postova: 1999
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Registriran: 09.03.2008
24
→→→: VIŠE
@codexnox
Oprosti, nisam citao tvoj prvi post pa sam glasao DA , a nisam punoljetan!
Oprosti, nisam citao tvoj prvi post pa sam glasao DA , a nisam punoljetan!

Antonio_JD- Broj postova: 1397
Registriran: 20.12.2009
10
Trebamo se dogovoriti što je osnovna funkcija udruge. Osobno mislim da bi pregovori o otkupnim cijenama trebala biti tek krajnja mjera, zadnja stvar kojom bi se udruga trebala baviti. Toga se država odriče, to se (kao) prepušta tržištu. Ali može se sa državom (i drugim udrugama) razgovarati o mnogim drugim stvarima koje nas sve tište i koje bi se relativno lako (bez velikog troška) mogle riješiti. (na primjer 'natjerati' državu da to tržište poljoprivrednih proizvoda konačno proradi). S obzirom da smo porazbacani po cijeloj državi, teško će biti organizirati prosvjede, jer će nas se sakupiti na pojedinim punktovima relativno malo, pa će nas policajci lagano 'počistiti'. Osobno nisam ni za prosvjede, prvo treba (pokušati) razgovarati, a onda planirati prosvjed. Znam da do sada država nije uopće razmatrala ozbiljno nikoga tko nije prosvjedovao na neki način, ali mislim da će se vremena promijeniti. Ovoj državi treba ozbiljna udruga, ali to neizostavno znači da će se netko morati baviti profesionalno tim poslom i za to primati plaću. Teško da će netko iz traktora ili štale 'trčati' na razgovore. Onda su tu političke preference svakoga od nas, mislim da se politika nema što miješati u udrugu koja se osniva na profesionalnoj osnovi, ali u praksi uvijek netko želi imati političku kontrolu nad takvom udrugom, posebno ako udruga dobije svoju 'težinu' u članstvu. To treba statutom onemogućiti. Ima toliko udruga poljoprivrednika da su svi već lagano zasićeni. One udruge koje su masovne, koje zastupaju širi krug poljoprivrednika (znači manja gospodarstva) imaju jednu ideju kako bi se sve trebalo urediti, dok oni veći imaju neke druge ideje.... Evo nabacio sam samo nekoliko stvari sa kojima se buduća udruga susreće još prije svog osnivanja. Taj statut je važan, jer on definira udrugu u cijelini.

Fidelito- Broj postova: 2690
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
codexnox je napisao/la:Svrha nase udruge bi bila znači :
Upućenost u to sto se odvija,i sto nas ceka.
Predlaganje novih rješenja za dobrobit svih seljaka(tesko)
Organiziranje prosvjeda(često)LOL
Recimo primjer:
Sada je dosta aktualno to o sjemenu sa tavana,i jedna udruga je za,a druga protiv
E sada ako mi imamo relativno velik broj clanova,naš glas bi se morao uvažiti. Ako želimo to,primjenu vlastitog sjemena idem sa tim zahtjevom.
A vrlo lako bi dosli do zaključak,otvorimo nekakvu zatvorenu anketu(otvorenu samo za članove),i na taj način mozemo odluciti.
Kada bude npr aktualna cijena zita,idemo sa svojim zahtjevima,i konstano smo u kontaktu i ono ...
Da nespominjem kako bi bilo lako rješiti prosvjede.
Tipa predsjednik posalje mail na par adresa i eno pingo na autocesti,kreso u virovitici,dp u dardi itd........
(podcrtano je sala)
A gdje je pege u Valpovu
Opraštam ti samo ako mene čuvaš za predsjednika..
Ja sam za samo malo nas je aktivnih i poznavajuči mentalitet naših ljudi teško izvodivo ali što ne znači i da je ne moguće.Uvjek postoji taj ali...
Pošto sam ja ovdje jedini bio u zatvoru jedini mogu biti predsjednik po sadašnjim kriterijima prvi i drugi predsjednik ljiepe naše su bili zatvorenici ,pa ako nekog baš zanimaju razlozi zašto baš ja trebao biti evo jednog od razloga.
pege25- Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
62
Pošto sam ja ovdje jedini bio u zatvoru
LoL .. Zašt si bio u zatvoru pak?! Što si bogu skrivio

Antonio_JD- Broj postova: 1397
Registriran: 20.12.2009
10
Već sam/smo pisali o tome kako bi udruga trebala izgledati...evo fidel me je samo podsjetio. Dakle bez izvora financiranja nema prave udruge i tu prestaje svaka rasprava. Trebala bi imati neki fond u koju bi svi članovi udruge uplačivali recimo 50 kn mjesečno. Puno-malo? Mislm da nikome nebi bilo puno za dat vrijednost 1 runde u birtiji svaki mjesec znajuči da će većina njegovih interesa biti prezentirana odgovornim institucijama i javnosti te da će se za te interese zajednički boriti recimo 1000 ljudi (članova udruge).
Opet za početni rad udruge te za 1-2 osobe stalno zaposlene bi bilo više nego dovoljno.
Imam u glavi dobar model kako bi se ta udruga financirala i radila ali uvjet bi bio redovito "dobrovoljno" plačanje ajmo reći "članarine" svih članova udruge a kako bi se udruga povečavala (ako bi ju i drugi poljoprivrednici prepoznali) bilo bi tu novca i za raznorazne aktivnosti.
Ja sam za osnivanje takove udruge jer me druge udruge uopće ne zanimaju i nisam član nijedne od njih.
Opet za početni rad udruge te za 1-2 osobe stalno zaposlene bi bilo više nego dovoljno.
Imam u glavi dobar model kako bi se ta udruga financirala i radila ali uvjet bi bio redovito "dobrovoljno" plačanje ajmo reći "članarine" svih članova udruge a kako bi se udruga povečavala (ako bi ju i drugi poljoprivrednici prepoznali) bilo bi tu novca i za raznorazne aktivnosti.
Ja sam za osnivanje takove udruge jer me druge udruge uopće ne zanimaju i nisam član nijedne od njih.
majs- Broj postova: 626
Registriran: 28.08.2008
7
majs dobro kazes, opet bolje cu dat 50kn nasoj udruzi nego onoj komori koja nas prisiljava da joj damo novce a vjerujem da bi i vecina pristala na to
a ovo sto fidel kaze to bi morali tako imat, nekoliko zaposlenih koji bi sve to radili i onda im nista nebi bilo mrsko jer bi bili placeni za svoj trud
vidim da ovo ide u dobrom smjeru i da je sve vise ljudi za a vjerujem da ce bit jos vise
a ovo sto fidel kaze to bi morali tako imat, nekoliko zaposlenih koji bi sve to radili i onda im nista nebi bilo mrsko jer bi bili placeni za svoj trud
vidim da ovo ide u dobrom smjeru i da je sve vise ljudi za a vjerujem da ce bit jos vise
udruga neka se zove poljoprivredni forum
Ajd i ja sam za.. evo dat cu i glasa za da.
Ova ideja sa maloljetnim osoboma mi se sviđa.
Ali ima na forumu par maloljetnika koji pametno razmisljaju...
Ajd i ja sam za.. evo dat cu i glasa za da.
Ova ideja sa maloljetnim osoboma mi se sviđa.
Ali ima na forumu par maloljetnika koji pametno razmisljaju...

zrine89- Admin

- Broj postova: 3674
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
48
→→→: O SEBI
Stranica 3 / 3. •
1, 2, 3
Similar topics» J O B - humanitarna udruga
» UPPSH-Udruga Poljoprivrednih Proizvođača Središnje Hrvatske
» Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika
» Udruga seljaka Suhopolje ovako obrađuje zemlju
» Kalendar izlozbi u Hrvatskoj 2010.god.
» UPPSH-Udruga Poljoprivrednih Proizvođača Središnje Hrvatske
» Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika
» Udruga seljaka Suhopolje ovako obrađuje zemlju
» Kalendar izlozbi u Hrvatskoj 2010.god.
Stranica 3 / 3.