Tomo vinković 5 5 1

Tomo vinković

Stranica 2 / 26. Previous  1, 2, 3 ... 14 ... 26  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Tomo vinković

Postaj by Bećarina pusta on 10/5/2008, 10:50

Ferguson ima oko 28 l ulja (transhidrol) u mjenjaču i hidraulici.

Bećarina pusta

Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
Like 20

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by bajki on 12/5/2008, 07:47

Tomo ima odvojeno ulje u mjenjaču od hidraulika. Tako je imao stari,a ima i novi s jednom razlikom. Kod starog je rezervar ulja hidraulika bio s prednje strane motora i bio je duguljast, pa je jako ovisio o nivou ulja (čuim se traktor nagne ulje ode u jednu stranu i pumpa ostane bez ulja). Kod novog je rezervar ulja stavljen pored akumulatora i jako je visok, a uzak, tako da imam osječaj da ako se traktor nagne da bi pumpa radila i da u rezervaru ima manje od pola potrebnog ulja.
To sa filterom je zanimljiva stvar, to još nisam čuo, mogao bi to probati. Na novom tomi je na rezervaru ulja ostavljena odzraka u obliku crijeva, pa je moguće da i od tu uđe neka prljavština, a i od samog rada je moguće, pa da to uništi pumpu.
Zasad može dizati plug i frezu, malo teže ali digne. Prskalicu ću zagalviti u neki radni položaj mogu oprskati vinograd.
Dogovorio sam u tvornici da im pošaljem tomu u Bjelovar, nakon prskanja vinograda, pa ćemo vidjeti o ćemu se radi.

bajki

Broj postova: 115
Registriran: 09.05.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by levi on 29/7/2008, 22:14

Pozdrav svima! Ja sam ovdje novi i ugodno sam iznenadjen temama i stvarima koje citam ovdje na forumu.
Zna li mozda netko moze li se originalna prskalica i stražnja bočna kosilica za Tomu vinkovića (sa starim sustavom kardana i kopčanja na traktor) preraditi za novi trotočkovni sustav priključenja i normalni kardan kakav posjeduju novi nasljednici Tomice...Hittner, Prima...

Pozdrav svima!

levi

Broj postova: 1
Registriran: 29.07.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Mata imt 540 on 29/7/2008, 22:22

pa mislim da se može kolko se poznam s tim vratilima jer ono daš si napravit istu dimenziju sa tim novim sustavom priključivanja a sad neznam dali bi se dalo napravit kardan na jednoj strani za traktor a s druge drugaćiji za priključak .......uglavnom vjerujem da je sve izvedivo samo treba malo zajebancije Smile

Mata imt 540

Broj postova: 1241
God: 23
Zanimanje: po zanimanju strojarski tehničar
Registriran: 14.03.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by GROF on 30/7/2008, 04:17

...levi., NARAVNO DA SE MORE NAPRAVIT., SAMO KADA SE OĆE., MA ŠALIM SE., ZAVISI O KOJEM SE PRIKLJUČNOM ORUDJU RADI., AKO JE ORGINAL., E, ONDA POSTOJI I ORGINAL REDUCIR ZA PRIHVAT ODREDJENOG PRIKLJUČNOG ORUDJA.- /BITAN JE KEŠ., KEŠ SVE REŠAVA/...

GROF

Broj postova: 40
God: 43
Zanimanje: TRAKTORI, MEHANIZACIJA-POLJOPRIVREDNA,POLJOPRIVREDA.-
Registriran: 03.04.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by mario76 on 28/8/2008, 16:15

Ekipa trebal bi majstora za Tomo vinkovića...područje zagorja ili zaprešića..
znate li koga?

mario76

Broj postova: 3
Registriran: 18.08.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by GROF on 17/10/2008, 00:25

bajki je napisao/la:Ima TV 830 ovaj novi Prima. Prije sam imao (otac i ja) TV 420.
Ovaj novi me muči sa pumpom hiradulika. Traktor sada radi četvrtu sezonu, a izgleda da je otišla teča pumpa. Prva je promijenjena u garantnom roku, lane sam promijenio drugu i sad opet zeza treča. Prve dvije su bile prva petoletka, a treća je neka talijanska koju sad ugrađuju u tvornici. Hidraulik diže dok je hladan traktor, a kad se ugrije nemože.
Dali bi možda pomoglo gušće ulje, sada je po tvorničkoj preporuci unutra 46-ica (valjda sam dobro napisao oznaku).
Ako netko ima ideju koja bi se druga pumpa mogla ugraditi ili prigraditi, pomozite, idem izluditi!
Hvala unaprijed!

POŠTOVANJE! bajki!!!

...EVO TEK SAM SADA PRONAŠAL OVAJ TVOJ PROBLEM OKO PUMPE HIDRAULIKA NA TOMI., MOLIM TE DA MI SE JAVIŠ., A AKO SI REŠIL PROBLEM DA NAPIŠEŠ...

MOLIM TE JAVI SE PRIVATNOM PORUKOM ILI NA MOJ MOBITEL; 098/229-916., ILI MI POŠALJI SVOJ BROJ PA TI SE JAVIM., UNAPRVO FALA., BOG I ČITAMO SE!., A AKO BOG DA I ČUJEMO SE...

GROF

Broj postova: 40
God: 43
Zanimanje: TRAKTORI, MEHANIZACIJA-POLJOPRIVREDNA,POLJOPRIVREDA.-
Registriran: 03.04.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by diabolik on 29/12/2008, 15:10

Ja od starog mislim oteti starog Tomu, to je valjda jedna od prvih napravljenih verzija, još malo pa će više vrijediti kao oldtimer. Doduše, trenutno ne pali, treba posložiti struju.

diabolik

Broj postova: 53
God: 46
Zanimanje: sviram, najradije svatove
Registriran: 13.11.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by bajki on 6/5/2009, 21:09

Evo da javim da sam ja konačno uspio riješiti problem s hidraulikom na TV830. Tvornički serviseri su opet htjeli mjenjati uljnu pumpu, pa će biti sve OK na što ja nisam pristao.
Odvezao sam traktor kod specijalista za hidrauliku u Osijeku, gdje se ispostavilo da razdjelnik hidraulike nije bio dobro podešen, što je dovodilo do toga da je stradavala pumpa (sada je na traktoru peta pumpa ugrađena). Dok je traktor bio pod garancijom su dolazili i podešavali razdjelnik sa instrumentima, ali poboljšanja nije bilo.
Sada kada su to odradili majstori za hidrauliku, sada je to druga priča.
Do sada nisam mogao stroj polako spustiti nego je stroj padao dolje bez ikakvog otpora (tako je bilo od kako je traktor kupljen), a sada se stroj polagano spušta.
Tako nakon puno muke sam uspio riješiti svoje probleme (barem se nadam).
Moj slučaj je još jedna potvrda koliko su neki serviseri (tvornički) stručni!

bajki

Broj postova: 115
Registriran: 09.05.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Tomo Vinković

Postaj by zbalija on 8/8/2009, 21:46

Prije svega svima skupa veliki pozdrav!

Evo da se ja predstavim sa svojim Tomo Vinkovićem.
Najme posjedujem vrlo rijedak model TV sa hidrauličnim upravlčem ,
radi se o TV serije 700 modelu TV 730S

Evo i par slika tog traktora:

zbalija

Broj postova: 11
God: 22
Zanimanje: mehaničar građevinskih i rudarskih strojeva
Registriran: 08.08.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Bećarina pusta on 25/12/2009, 20:08

@Zvonimir: TV-826 kod mene nije bio dugo, no ono što mogu reć je to da je to motor od 22 ks, a ne od 26 ks kako su tvrdili u tvornici. To je slabašan motor za taj traktor i gume 7,5-16. Da je ugrađivan u serije 300, 400 500 to bi onda bilo to. No bez obzira na sve to motor se nije pokazao kao dobar jer u razgovoru sa vlasnicima isth nitko nije imao riječ hvale za njega. Dimi, često se kvari, kod nekh je teško palio itd. Meni je znao nekad kad se jako ugrije da neće upaliti, pa mi se gadio dim na auspuhu (nekad ko parnjača) No znam i za neke slučajeve gdje ljudi nisu imali nikakvih problema sa motorom u TV-826, no više je onih koji su imali problema.

Bećarina pusta

Like 20

[Vrh] Go down

Postaj by zbalija on 25/12/2009, 20:38

Prije sve veliki pozdrav nakon dužeg vremena!

Bečarina pusta potpisujem cijeli tvoj tekst.
Da TV 826 sa Slavijinim motorima je imao dosta problema.
Kako i sam veliš taj je motore 22, a ne 26 ks (makar je Slavija imala i u ponudi motor 26 ks)a iz kojeg razloga su stavljali ovaj od 22,
a oznaku 26 ne bi točno znao.
Možda je to zbog toga što su u tvornici uspoređivali TV 826 sa snagom
TV serije 730, 731 i 732 koji imaju motore snage 30 ks.
Što ni iz daleka ne može biti točno jer je samoa šasija na seriji 800 teža nešto
više od 200 kila u odnosu na seriju 700.
TV sa oznakom TV 822 je prodavao sa dvocilindričnim Rugerrini motorom, snage 22 ks.
Taj je motor daleko bolji i ne može se uspoređivati sa Slavijinim motorom,
ali su ti traktori bili daleko skuplji nego sa Slavijinim motorom.
Pretpostavljam da su u tvornici hvalili modele TV 826 iz toga razloga
što su te motore dobivali pod kompenzaciju po sistemu:
dva Slavijina motora za jedan traktor bez motora.

P.S.
Inače kod pravog majstora Slavijin motor se dade urediti da radi bez ikakvih problema.

zbalija

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by mario on 25/12/2009, 22:04

Vidim sve sami ljubitelji TV, što kažete je li bolje kupiti rabljeni Yanmar ili tomo vinković? (ni jedan ni drugi nebi trbali nešt puno raditi-hobi voćnjak i povrtnjak?

mario

Broj postova: 300
Zanimanje: kemičar
Registriran: 18.07.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by zbalija on 25/12/2009, 22:13

Mario Pozdrav!

Ja bi ti ipak preporučio "tomo vinkovića" serije 700!
Ima motor snage 30 ks.
Daleko je teži od Yanmar i njemu sl...
Na TV možeš staviti frezu 130 cm na 25 cm dubine,
dok ovaj radi na puno plićoj dubini.
Za TV imaš dijelove skoro pa u pekari,
dok ovdje može biti malo problema sa nabavom.
Jeftino održavanje i sl...., mogućnost korištenja mnogih priključaka,
danas sutra može ti i poslužiti i u šumi,
dok Yanmar-a ne bi preporučio za šumu.

zbalija

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Bećarina pusta on 26/12/2009, 09:28

mario je napisao/la:Vidim sve sami ljubitelji TV, što kažete je li bolje kupiti rabljeni Yanmar ili tomo vinković? (ni jedan ni drugi nebi trbali nešt puno raditi-hobi voćnjak i povrtnjak?

Tomo Vinkovića u svakom slučaju. Yanmar nisu loši strojevi no to su igračke u odnosu na Tomicu. Yanmar ima kavalitetne motore, tiše nego Tomini motori no zato je tu problem nabavke djelova (ima ih no teže se dolazi do njih) i malo su složenij od TV motora. Imao sam priliku jednom gledati Isekija (skoro isti vrag kao i Yanmar) kako freza mogu reći da je Tomo puno stabilnji u frezanju i bolje freza. Ti Japanski-Kineski traktorčići su puno lakši od Tomica i po mom mišljenu su za nekakve puno lakše poslove i vrlo lagana tla. Moja preporuka ti je TV-523 ili TV-732 (731).

Probaj stupit u kontakt sa nekim ko ima Japanca pa nek ti on kaže što je i kako je. Kod nasi ih baš i nema, a oni rjetki koji ih imaju uglavnom se prije nisu susretali sa traktorom pa je za njih Japanac vrhunski traktor (tako je rekao trgovac).

Bećarina pusta

Like 20

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 26. Previous  1, 2, 3 ... 14 ... 26  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics