Ultrazvuk za otkrivanje gravidnosti
Stranica 1 / 1. • Share •
Ultrazvuk za otkrivanje gravidnosti
Napokon! i ova stvarčica stignu, jednostavna za rukovanje
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Zadnja promjena: O.P.G.KOVAČ; 24/11/2010, 18:28; ukupno mijenjano 1 put.
O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 991
God: 39
Registriran: 04.10.2008
13
Re: Ultrazvuk za otkrivanje gravidnosti
Čestitam na kupnji .
Daj reci malo više o uređaju gdje je kupljen , okvirna cijena i sl .
Daj reci malo više o uređaju gdje je kupljen , okvirna cijena i sl .

IVAN DF180.7- Broj postova: 288
God: 18
Zanimanje: učenik
Registriran: 04.06.2010
0
Mislim, da je to za svinje.
Koliko mi je poznato, za govedo treba imat drugaćiju sondu, kojom trebaš ući rektalno i osloniti ju na unutranje organe.
Ultrazvuk ne putuje duboko, tako, da se kod krava takvi uređaji ne koriste.
Još usput, UZ za govedo košta oko 5-6.000 € bez PDV. Sumnjam, da je ovaj koštao toliko.
Žao mi je, ako sam srušio neki plan, a ipak bolje nego da se kolju krave, koje bi po toj spravi ne bile steone.
P.S.
sad sam tek video, da je na uputstvu napisano, da je za krave.
Nisam ni znao, da to postoji.
Ipak mislim, da ako bi to toliko bilo funkcionalno, trgovci bi sigurno došli kod nas, koji držimo puno stoke. I mi bi to absolutno nabavili.
Koliko mi je poznato, za govedo treba imat drugaćiju sondu, kojom trebaš ući rektalno i osloniti ju na unutranje organe.
Ultrazvuk ne putuje duboko, tako, da se kod krava takvi uređaji ne koriste.
Još usput, UZ za govedo košta oko 5-6.000 € bez PDV. Sumnjam, da je ovaj koštao toliko.
Žao mi je, ako sam srušio neki plan, a ipak bolje nego da se kolju krave, koje bi po toj spravi ne bile steone.
P.S.
sad sam tek video, da je na uputstvu napisano, da je za krave.
Nisam ni znao, da to postoji.
Ipak mislim, da ako bi to toliko bilo funkcionalno, trgovci bi sigurno došli kod nas, koji držimo puno stoke. I mi bi to absolutno nabavili.

tine- Broj postova: 292
Registriran: 17.03.2008
4
→→→: http://www.agrotine.eu -

vidio sam i ja na netu slične stvari, ali kao što tine kaže, puno skuplje tako da ne znam što da kažem
ukoliko je to funkcionaln i neskupo, ne bi bilo teško za 2-3 stočara da se udruže i nabave si to
ukoliko je to funkcionaln i neskupo, ne bi bilo teško za 2-3 stočara da se udruže i nabave si to

paor- Admin

- Broj postova: 3047
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

Već dvije godine pilam predsjednika udruge u mojoj županiji da se nabavi ultrazvuk,i evo! urodilo plodom .Imao sam čast da ga raspakiram i isprobam u svojoj staji ,nebi želio biti nezahvalan ali bi volio da se ova tehnologija toliko usavrši pa da se može što ranije dijagnosticirati gravidnost .Sa ovim aparatom tek nakon 90 dana od sjemenjenja se može otkriti gravidnost ,a u upustvu stoji da je najefikasniji tek nakon 120 dana .Danas isproban i reagira ,mislim da je prije svega psihološki učinak na strani ovog aparata ,ako sam toliko sposoban gospodar i ako dobro poznajem svoje krave i ja mogu po ponašanju krava nakon 120 dana od sjemenjenja , ustanoviti gavidnost ,ali uvijek postoje krave kojima je teško razotkriti gravidno stanje ,e za takve krave je ovaj aparat dobar .Ja sam prije pokušavao ustanoviti gravidnost krave pomoću testa na trudnoću žena
ali valjda hormoni krave i žene nisu isti
luđi sam od ovoga čike
luđi sam od ovoga čike Zadnja promjena: O.P.G.KOVAČ; 24/11/2010, 20:30; ukupno mijenjano 1 put.
13
Kovač:to što ste nabavili je abdominalni tip i njime je teže očitat unutrašnjost utrobe.Najprikladniji ti je rektalni tip ultrazvuka.Ali od srca želim da te i ovaj dobro služi!
Od hormonskih testova imaš posebno za krave,npr Hormonost
Hormonost za mliječne krave
E sad,gdje to možeš nabavit ne znam... :S
Od hormonskih testova imaš posebno za krave,npr Hormonost
Hormonost za mliječne krave
E sad,gdje to možeš nabavit ne znam... :S

abrkili- Broj postova: 1389
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
12

Hvala Kili ! mislim da vrijedi 600 eura , nisu neke pare .
13
Ma da.Ovaj je oko 40 000 kn rektalni.Ali profi oprema je to i ne treba se štedit,naročito ako ti to kruh zarađuje.Nadam se da će te i ovaj poslužit dobro.

abrkili- Broj postova: 1389
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
12

Stranica 1 / 1.