Gubitak koji se prenosi. Sto se desava 6. godine?

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Gubitak koji se prenosi. Sto se desava 6. godine?

Postaj by Smiljan on 13/12/2010, 10:41

kobac je napisao/la: ..... to su nekadašnji tzv.tržni inspektori ( ne znam kako se sad zovu po novome i mislim da su se ujedinili u jedan inspektorat ), sanitarni, a bit će vjerojatno i nekakvi poljoprivredni ) itd. oni kontroliraju da li izdajete račune, da li imate dozvole za djelatnost kojom se bavite, da li prodajete po zakonskim uvjetima idr. njih se treba dobro čuvati i oni su uglavnom terenci! a poreznici , njih je teško iz ureda istjerati! ne kažem da su bezazleni ako ti dođu s razlogom, ali mislim da su manja opasnost od ovih drugih!
pozdrav!

Inspektorat ([You must be registered and logged in to see this link.] : gospodarski inspektori: da, bave se ovim sto je napisao kobac, ali sam nekako dojma da njihove zahtjeve nije tesko ispuniti i nekako mi se cini da su zakoni kvalitetnije napisani (Zakon otrgovini, Zakon o hrani ...). Treba imati registraciju za ono sto se bavite i minimalno tehnicke uvjete (MTU). Ako si OPG i prodajes samo svoje proizvode na trznici, trznica ishoduje MTU i to je to. Proizvod mora imati OK deklaraciju (moze i rukom pisanu) i nema problema. Na trznici se racuni ne moraju izdavati.
Sanitarni inspektori: pri ministarstvu zdravstva: koliko znam brinu se za higijenu prodajnog mesta kod mesa i mlijeka
Poljoprivredna inspekcija: Ministarstvo poljoprivrede: Hm, po mom sudu, kao i sve sto je vezano za Ministarstvo poljoprivrede, ne zna se sto trebaju raditi, ne zna se kako trebaju raditi, ne znaju se ingerencije i procedure. Zadnji primjer je od jucer di su napravili inspekciju ljudima, nisu utvrdili nikakve nepravilnosti, ali zbog nedefinirane procedure kome trebaju svoje nalaze poslati ljudi nisu dobili poticaje .... Prestrasno ...

Kobac je vecinu tocno napisao, ali nebih se slozio da je te gospodarske inspektore teze "zadovoljiti". Mislim da su zakoni relativno jasni i relativno je jasno sto se mora imati (osim onih zakona koje dolaze iz Ministarstva poljoprivrede). I to se mora imati i covjek i nema mogucnosti nekakve kreativnosti, dok kod poreznih propisa svaki poduzetnik ima slobodu neke stvari raditi ovako ili onako i onda dolazi do problema ako se trazi misljenje, odnosno ako nesto nije eksplicite navedeno u propisu. A i stupanj neznajnja kod ljudi koji bih to najmanje ocekivao je nezanemariva.

Zadnji primjer: kad sam pred par dana od jedne firme, necu je imenovati nego cu samo napisati da je veliki pruzatelj telekomunikacijskih usluga i da je nekad bila u drzavnom vlasnistvu, trazio da mi izdaju R1 racun sa mojim OIB-om, uvjeravali su me da na to nemam pravo. Morao, sam biti, nazalost, grub, i pitati ih sto ih ima boliti ona stvar jel' ja imam na nesto pravo ili nemam. Zakon o PDV-u jasno pise da R1 racun izmedju inih stvari mora imati i naveden OIB.

A sada nazad na porez na dohodak, odnosno preneseni gubitak Wink

Smiljan

Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
Like 2

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics