Pomoć-hitno

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Pomoć-hitno

Postaj by andrlje on 8/11/2010, 19:51

Danas san dogovorio prodaju stada (50 ovaca u 1 ovan). Dogovorim sa kupcem cijenu i čovjr+ek sutra hoće donijeti kaparu-Međutim kad sam nazvao veterinara, kaže mi da je vađenje krvi oko 200 kuna po grlu Shocked

Nemogu vjerovati-dali je to moguće, Pa kako može analiza krvi biti skoro pola cijene ovce, kako da ja to platim, kako da to itko plati, riječ je o karlovačkoj županiji, molim ako itko zna hitan savjet

andrlje

Broj postova: 233
God: 30
Registriran: 13.03.2009
Like 1

[Vrh] Go down

Re: Pomoć-hitno

Postaj by abrkili on 8/11/2010, 20:23

A šta bi ti htio?Do negdje prije je država snosila troškove OBAVEZNOG vadjenja krvi za kontrolu zaraznih bolesti.Sad se plaća 300 kn po ovnu,a 600 kn po biku i pastuhu.A normalno je da kod prodaje MORAŠ vadit krv,jer cijelo stado sa svim mogućim zarazama koje ono nosi seliš na drugo područje.

abrkili

Broj postova: 1387
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 11

→→→: VIŠE

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by marko kt on 8/11/2010, 20:33

to su za mene budale koje su izmislile zakon i to vadenje krvi i jos po ovci 200 kn
pa onda je bolje nekom poklonit ovcu za đabe .
ovo je lopovska drzava i sami cigani vladaju sa njom... pardon cigani su posteniji od njih
jer ovi sam gledaju kak da ti izvade kunu iz depa a da ti nist nedaju
ja npr. ne dobijem plavu naftu za ovce to bi znacilo da ovca netreba zita i sijena pa mi netreba plava nafta???

marko kt

Broj postova: 399
Registriran: 21.12.2009
Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by andrlje on 8/11/2010, 20:41

Ma nije problem platit za ovna, al za svaku ovcu???

Pa proljetos su vadili krv, kao pod redovnu kontrolu (na trošak države) i nikakvih problema.
Oprosti Abrikili al 200 kn po grlu je enormna svota!!

andrlje

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on 8/11/2010, 20:42

Zanimljivo je to što eu ukida dosta nameta vezanih za stočarstvo tipa raznoraznih cijepljenja, dok ovi naši uvode te namete da nabrzinu upecaju koji milion kuna u džep.........

Sad nažalost andrlje vađenje krvi je ipak obavezno jer se to provodi i u EU iz razloga što je abrkili naveo da se nebi bolesti širile dalj, sada pokušaj nešta dogovoriti sa vetrinarom da se nađete oko cijene jer je ipak količinski dosta ovaca u pitanu

falkon 2

Broj postova: 5073
Registriran: 06.02.2010
Like 44

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on 8/11/2010, 20:45

andrlje dali je isteklo 6 mjeseci od vađenja toga krvi?, ako nije onda su ti dužni dati papire jer svako vađenje krvi vrijedi 6 mjeseci

falkon 2

Like 44

[Vrh] Go down

Postaj by strile on 8/11/2010, 21:22

Koliko mi je poznato to se odnosi samo na ovna.Još nisam čuo da se svakoj ovci iz stada vadi krv.
Treba provjerit kod nadležnog vet. inspektora.

strile

Broj postova: 46
Registriran: 11.11.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on 8/11/2010, 21:25

u biti kod goveda se vadi određeni postotak, i nasumično se biraju grla, sad kako je kod ovaca to neznam stvarno

falkon 2

Like 44

[Vrh] Go down

Postaj by Flackmaster on 9/11/2010, 07:35

Bolesti ne dolaze same od sebe, ako se sa životinjama brižno postupa i drže u dobrim higijenskim uvjetima nema te bolesti koja prođe. To za vađenje krvi je bezveze jer naposljetku taj koji kupi ovce mora bit na nekicnačin u kontaktu sa veterinarima i kad tad če se otkrit neka bolest.
A ako idemo govorit o nekim epidemijama to sigurno neče otkrit neki jozek z vidovca jer je nit opremljen za to nit mu znanje ne dozvoljava. Abrkil vidim da si ti u tome od vajkad pa daj reci koliko često imaš bolesti koje su jako ozbiljne da ti prijeti stadu. A da je preskupo 200 kn to je. Mene jedino zanima jel vade krv kad idu k mesaru jer je meni to važnije nego kod transporta od A na B

Zadnja promjena: Flackmaster; 9/11/2010, 07:40; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : Dopisano)

Flackmaster

Broj postova: 418
God: 34
Lokacija: Lovrečan CITY VŽ Županija malo desno prema lepoglavi
Zanimanje: Zaštitar( znači nema zajebancije sa mnom)
Registriran: 18.04.2008
Like 0

http://www.oglasnik.hr

[Vrh] Go down

Postaj by andrlje on 9/11/2010, 11:00

OK vidim da jerasprava otišla malo dalje nego je planirano.

Dogovorio sam iduće: Vađenje i analiza je 170kn po grlu,+ 300 kuna za ovna.

Sa kupcem sam dogovorio da trošak dijelimo 50:50.
Od tih 170kn Vet. institutu ide 130,a 40veterinarima.

Nisam pljuvao po veterinarima i slažem se da treba obavljati kontrolu zdravlja životinja, ALI NE PO TOJ CiJENI!
Što je previše, previše je.
Abrikili spominje krave i konje, ali oni koštaju 10-20 puta više nego ovce i samim time je prodavaocu manji trošk, jer meni je to 30% vrijednosti stada, dok je to za kravu oko 5-10% vrijednosti grla.

Nadalje krv je vađena proljetos i nije nađeno nikakvih bolesti, znači stado je zdravo i mislim da bi ti nalazi trebali vrijediti godinu dana jer ako kupujem novog ovna ili ovce opet moram uzeti životinje koje su testirane i kojima je vađena krv.

andrlje

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Flackmaster on 9/11/2010, 15:40

Eto zvao ja veterinarsku stanicu u Varaždinu i institut u Zagrebu pa kažu sljedeće za transport ovaca od A na B potrebno je napravit analizu krvi na bolest brucelozu a za to cijena nemože bit veća od 90 kuna. Pa ti sad ako ne vjeruješ nazovi u institut i u veterinarsku Varaždin.
A to što ti je ovaj spustio cijenu za tih 30 kuna je samo dokaz da je muljator.
I daj reci kud putuju ovce pa se raspitaj u toj lokalnoj veterinarskoj stanici za cijenu pa ako je razlićita onda sam ili ja lud ili onaj tvoj za 170 kn

Flackmaster

Broj postova: 418
God: 34
Lokacija: Lovrečan CITY VŽ Županija malo desno prema lepoglavi
Zanimanje: Zaštitar( znači nema zajebancije sa mnom)
Registriran: 18.04.2008
Like 0

http://www.oglasnik.hr

[Vrh] Go down

Postaj by andrlje on 9/11/2010, 16:44

Flackmaster je napisao/la:Eto zvao ja veterinarsku stanicu u Varaždinu i institut u Zagrebu pa kažu sljedeće za transport ovaca od A na B potrebno je napravit analizu krvi na bolest brucelozu a za to cijena nemože bit veća od 90 kuna. Pa ti sad ako ne vjeruješ nazovi u institut i u veterinarsku Varaždin.
A to što ti je ovaj spustio cijenu za tih 30 kuna je samo dokaz da je muljator.
I daj reci kud putuju ovce pa se raspitaj u toj lokalnoj veterinarskoj stanici za cijenu pa ako je razlićita onda sam ili ja lud ili onaj tvoj za 170 kn

Kupac je zvao svog veterinara(negdje oko Gospića je čovjek)-njemu je njegov rekao 175kuna

andrlje

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on 9/11/2010, 18:19

Flackmaster je napisao/la: Bolesti ne dolaze same od sebe, ako se sa životinjama brižno postupa i drže u dobrim higijenskim uvjetima nema te bolesti koja prođe. To za vađenje krvi je bezveze jer naposljetku taj koji kupi ovce mora bit na nekicnačin u kontaktu sa veterinarima i kad tad če se otkrit neka bolest.
A ako idemo govorit o nekim epidemijama to sigurno neče otkrit neki jozek z vidovca jer je nit opremljen za to nit mu znanje ne dozvoljava. Abrkil vidim da si ti u tome od vajkad pa daj reci koliko često imaš bolesti koje su jako ozbiljne da ti prijeti stadu. A da je preskupo 200 kn to je. Mene jedino zanima jel vade krv kad idu k mesaru jer je meni to važnije nego kod transporta od A na B

Nisam imao nikada bolesti hvala bogu.Eto,nije 200 kn nego 90.Naravno,mora i doktor nešto zaraditi jer on to mora slati na institut jer su oni ovlašteni za pretrage.Ovo što spominješ klanje,ne vadi se krv jer te životinje završavaju u klaonici i tako s njima i potencijalne bolesti.Druga stvar je kad se stado premješta,jer imaš primjerice q groznicu koja na ovcama nema kliničke simptome osim eventualno pobačaja,dok ljudima može doći glave.Dakle naizgled najzdravije stado može biti najzaraznije.
Da ima nepravilnosti i bezobraznih cijena i nestručnih doktora ima,ali ne treba generalizirati.Isto tako ima i seljaka koji samo beru poticaj,a nemaju bicikl a kamoli traktor,pa ja mogu reći da svi seljaci samo muzu državu,što nije istina.

abrkili

Like 11

[Vrh] Go down

Postaj by strile on 9/11/2010, 21:05

".....Druga stvar je kad se stado premješta,jer imaš primjerice q groznicu koja na ovcama nema kliničke simptome osim eventualno pobačaja,dok ljudima može doći glave.Dakle naizgled najzdravije stado može biti najzaraznije......"

Može li jedan stručni odgovor:
Da li je moguće da ovce u stadu imaju Q groznicu, a ovan nema??

strile

Broj postova: 46
Registriran: 11.11.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on 9/11/2010, 22:05

strile je napisao/la:".....Druga stvar je kad se stado premješta,jer imaš primjerice q groznicu koja na ovcama nema kliničke simptome osim eventualno pobačaja,dok ljudima može doći glave.Dakle naizgled najzdravije stado može biti najzaraznije......"

Može li jedan stručni odgovor:
Da li je moguće da ovce u stadu imaju Q groznicu, a ovan nema??

Kad kažem ovce,mislim na stado.Uzročnik q groznice je bakterija Coxiella burnetti i ako je ima ovca nema razloga zašto ju ne bi mogao imati i ovan.

Da ja tebe pitam;Da li je moguće da tvoji ukućani imaju gripu a da ti nemaš? Rolling Eyes

abrkili

Like 11

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics