John Deere 3140 VS Fendt 612 LSA
Stranica 1 / 2. • Share •
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
John Deere 3140 VS Fendt 612 LSA
Evo ovako ukratko..Imam strica koji kupuje traktor..Naso je jednog john deere 3140 power syncron 83. godiste 100PS.Traktor je u odlicnom stanju.Eh sad ima jedan problem on je takoder naso i nekog fendta 612 lsa 120 PS 84. godiste koji je u malo losijem stanju od john deera.Problem je u tome da ga svi ubijeduju da je Fendt manji potrosac goriva od john deera.Pa mene sad zanima ima li netko strucno misljenje i da li je to istina sto se tice potrosnje..NADAM SE DA JE JOHN DEERE MANJI POTROSAC!
skdd22- Broj postova: 4
Registriran: 04.11.2010
0
Re: John Deere 3140 VS Fendt 612 LSA
Čuj,John Deere ti je poznat po tome da je malo veći potrošači.Ja imam kod kuće malog John Deere-a voćarskog 55 ks,sa traktorom smo prezadovoljni,potrošnja je ok.Želim reći,traktor je manji tako da on nemože toliko puno ni potrošiti,ali ni potrošnja nije toliko bitna,ako on svoj posao obavi bez greške i bez kvarova.Ali ako ćemo uspoređivati Fendta i John Deere-a,sigurno da je Fendt manji potrošač.To je moje mišljenje.

Traktorista14- Broj postova: 170
Registriran: 10.08.2008
1
Sve to stoji..Mslm okvirno gledajuci fendt je 120 ks i ima kud i kamo vece gume od john deere-a,a John deere je 100 ks i mislim da ovaj 612 LSA ne trosi nista manje od 3140 kao sto ovaj ne trosi vise od ovoga.
0
Evo da i ja nešto kažem ja imam džonija 6420 star tri godine 110ks četri cilindra.
I sada smo kupili Mccormick120 šestak 120 ks i on je star tri godine radnih sati imaju podjednako JD 2700rs MC 2400rs.
Kad smo kupovali MC tvrdili su da ćemu potrošnja biti manja od JD za 4-5 litara po hektaru u oranju.
Imam lemkenov okretač Euro opal 5 star dvije godine te sam radio s njim s oba traktora i da vam reknem moje iskustvo u vezi ta dva traktora.
JD ide bez problema lagano vuče plug a isto tako i MC .Nije im težak.
Jd je mnogo udobniji ,okretniji .
MC je mnogo tiši-manje buke.
Da ne nabrajam dalje bit potrošnje u istom poslu je kod mene ovakva :Definitivno Jd je manji potrošač i to za one 4 litre koje su mi sugerirali MC prestavnici.
Nemojte se zavaravati s potrošnjom Današnji Jd traktori su mali potrošači u odnosu na nekadašnje starije modele.
Potrošnja je provjeravana nekoliko puta na istoj parceli i ovo nije moje mišljenje nego rezultat mjerenja potrošnje.
I još nešto kvaliteta izrade Jd i Mccormicka je neuporediva Jon Deer je za njih TRAKTORČINA.
I sada smo kupili Mccormick120 šestak 120 ks i on je star tri godine radnih sati imaju podjednako JD 2700rs MC 2400rs.
Kad smo kupovali MC tvrdili su da ćemu potrošnja biti manja od JD za 4-5 litara po hektaru u oranju.
Imam lemkenov okretač Euro opal 5 star dvije godine te sam radio s njim s oba traktora i da vam reknem moje iskustvo u vezi ta dva traktora.
JD ide bez problema lagano vuče plug a isto tako i MC .Nije im težak.
Jd je mnogo udobniji ,okretniji .
MC je mnogo tiši-manje buke.
Da ne nabrajam dalje bit potrošnje u istom poslu je kod mene ovakva :Definitivno Jd je manji potrošač i to za one 4 litre koje su mi sugerirali MC prestavnici.
Nemojte se zavaravati s potrošnjom Današnji Jd traktori su mali potrošači u odnosu na nekadašnje starije modele.
Potrošnja je provjeravana nekoliko puta na istoj parceli i ovo nije moje mišljenje nego rezultat mjerenja potrošnje.
I još nešto kvaliteta izrade Jd i Mccormicka je neuporediva Jon Deer je za njih TRAKTORČINA.
Ero 1- Broj postova: 230
Registriran: 07.08.2010
3
→→→: VIŠE
Ero, uspoređuješ kruške i jabuke.
Čovjek pita za traktore stare skoro 30 godina.
Drugo, u tvojim uvjetima razlika potrošnje je normalna, jer nisi adekvatno opteretil niti jedan traktor. Stavi jednu brazdu više na McC-a, pa onda mjeri potrošnju po Ha.
Normalno je da noviji, moderniji 6-tak više troši od starijeg 4-cilindraša, pogotovo kad i nisu iste snage. U najmanju ruku i zbog Euro norme.
Čovjek pita za traktore stare skoro 30 godina.
Drugo, u tvojim uvjetima razlika potrošnje je normalna, jer nisi adekvatno opteretil niti jedan traktor. Stavi jednu brazdu više na McC-a, pa onda mjeri potrošnju po Ha.
Normalno je da noviji, moderniji 6-tak više troši od starijeg 4-cilindraša, pogotovo kad i nisu iste snage. U najmanju ruku i zbog Euro norme.
Zvonimir- Broj postova: 2184
God: 47
Registriran: 14.03.2008
5
Zvonimire, na večini naših tabli traktor od 120 ks nema šta tražit sa 4 brazde plugom, može samo povečati potrošnju po ha, nikako smanjiti

moca- Broj postova: 461
God: 25
Registriran: 05.02.2010
5
moca je napisao/la:Zvonimire, na večini naših tabli traktor od 120 ks nema šta tražit sa 4 brazde plugom, može samo povečati potrošnju po ha, nikako smanjiti
Misliš zbog zemlje same? Ma nevažno za ovu usporedbu: to ti je k'o da se Tico vozi pored nekog auta od 2L konstantno 80km/h. Koji bu više potrošil?
Zvonimir- Broj postova: 2184
God: 47
Registriran: 14.03.2008
5
JD 3140 i Fendt 612 nisu traktori iste klase. 621-ica pojede 31-icu sad pa sad. Što se tiče potrošnje, barem po jedinici površine, vjerujem da je 612-ica manji potrošač. To je moje mišljenje. Ako baš hoćeš točnu informaciju pitat ću kolegu koji je imao JD 3350, a sad ima Fendt 612 i ore sa V&N sa kojim je orao i sa JD-om.
Ero na kolko coli oreš sa JD, a na kolko sa McCormickom, na kolko gasa, kolko je svaki od njih težak, koje gume imaju...?
Ero na kolko coli oreš sa JD, a na kolko sa McCormickom, na kolko gasa, kolko je svaki od njih težak, koje gume imaju...?
Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
Bećarina pusta je napisao/la:JD 3140 i Fendt 612 nisu traktori iste klase. 621-ica pojede 31-icu sad pa sad. Što se tiče potrošnje, barem po jedinici površine, vjerujem da je 612-ica manji potrošač. To je moje mišljenje. Ako baš hoćeš točnu informaciju pitat ću kolegu koji je imao JD 3350, a sad ima Fendt 612 i ore sa V&N sa kojim je orao i sa JD-om.
Ajd pitaj tog kolegu bas koliko mu trosi fendt a koliko je jd trosio.
0
Bećarina pusta je napisao/la:JD 3140 i Fendt 612 nisu traktori iste klase. 621-ica pojede 31-icu sad pa sad. Što se tiče potrošnje, barem po jedinici površine, vjerujem da je 612-ica manji potrošač. To je moje mišljenje. Ako baš hoćeš točnu informaciju pitat ću kolegu koji je imao JD 3350, a sad ima Fendt 612 i ore sa V&N sa kojim je orao i sa JD-om.
Odmah da razjasnimo neke stvari JD je 2007 godište -6420 SE ima 2700rs. Čistih ks ima 110 četri cilindra.
MCcor... je 2007 godište ima 2400rs.Ovaj je šest cilindara i ima mislim 118ks čistih .Daklen nije velika razlika ni u godištu što nema veze ni u ks ni u gumama ni u kilaži--Kažem nije velika razlika.
Orem i s jednim i drugim na 2000 okretaja radilice idu sličnim brzinama 7-8 km/h iste dubine istim plugom na 16"
Izmjereno JD troši manje goriva a učinak vremenski je isti JD je i okretniji na uvratinama.Mjenjači kod oba su s reverzerom i 4x4 brzine.
Forumaši ta dva traktora su oba moji ali vam kažem da se oni nemogu uporediti JD je traktorčina za McCrmicka
Ero 1- Broj postova: 230
Registriran: 07.08.2010
3
Ako je MC 6 cilindara i 10 ks jači trebao bi biti i teži i bez brige bi mogao vuči 3x18˝možda i više tako da bi potrošnja (po satu) ostala ista ali uz veči učinak.
I ja se slažem da je JD traktorčina ali ipak mislim da je veči potrošač
Đuka VT je napisao/la:Ako je MC 6 cilindara i 10 ks jači trebao bi biti i teži i bez brige bi mogao vuči 3x18˝možda i više tako da bi potrošnja (po satu) ostala ista ali uz veči učinak.

bećar- Broj postova: 1374
Zanimanje: ...
Registriran: 10.03.2008
15
-

To znači da se slažeš, ali ti nije drago ili....?????bećar je napisao/la:![]()
skdd22 je napisao/la:Evo ovako ukratko..Imam strica koji kupuje traktor..Naso je jednog john deere 3140 power syncron 83. godiste 100PS.Traktor je u odlicnom stanju.Eh sad ima jedan problem on je takoder naso i nekog fendta 612 lsa 120 PS 84. godiste koji je u malo losijem stanju od john deera.Problem je u tome da ga svi ubijeduju da je Fendt manji potrosac goriva od john deera.Pa mene sad zanima ima li netko strucno misljenje i da li je to istina sto se tice potrosnje..NADAM SE DA JE JOHN DEERE MANJI POTROSAC!
da se vratimo na temu;
Ako su oba traktora u podjednakom stanju, sa podjednakim satima... ... ja bih uzeo JD. Uzimaš stari trakor, a to znači da možeš uvijek očekivati pojačano održavanje. Razlika u potrošnji goriva je vjerovatno minimalna, možda i nemjerljiva (ako je uopće ima). Dijelova i 'furde' za JD tog godišta ima dosta, servisera sa iskustvom za JD ima puno više nego za FENDT, a ta godišta traktora ('83) još uvijek su komforniji američki traktori od europskih. Mijenjač na JDu je (power synchorn) 'bullet-proof' - a to je bitno kada kupuješ stari traktor. Ja bih razmišljao na ovaj način. Ali dva rabljena traktora nikada nisu u jednakom stanju.

Fidelito- Broj postova: 2690
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
Đuka VT je napisao/la:To znači da se slažeš, ali ti nije drago ili....?????bećar je napisao/la:![]()
Naprotiv.

bećar- Broj postova: 1374
Zanimanje: ...
Registriran: 10.03.2008
15
-

Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Similar topics» JOHN DEERE
» Fendt traktori
» John Deere 3140 VS Fendt 612 LSA
» John Deere 6030
» John deere 5r ili Deutz fahr agrotron k100.
» Fendt traktori
» John Deere 3140 VS Fendt 612 LSA
» John Deere 6030
» John deere 5r ili Deutz fahr agrotron k100.
Stranica 1 / 2.