Zbijena zemlja u vocnjaku: problem? 5 5 1

Zbijena zemlja u vocnjaku: problem?

Stranica 3 / 3. Previous  1, 2, 3

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Zbijena zemlja u vocnjaku: problem?

Postaj by Pavinjak on 10/11/2010, 15:03

Evo video njegovog stroja.

[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.] type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385">

Pavinjak

Broj postova: 3040
God: 17
Zanimanje: Učenik, Računalni tehničar za strojarstvo
Registriran: 25.06.2008
Like 27

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/pavinjak-t370.htm http://www.youtube.com/user/pavinjak

[Vrh] Go down

Postaj by RoyalMajestic on 10/2/2012, 14:42

da ovo nije loše, čak sta više dobro, što nam je Pavinjak pripremio, ako se radi o jalovom ugaru u vinogradu-voćnjaku.

podrivanje je jedna operacija koja bi trebala da se radi barem svake 3 godine ( ako ne i svake 2 u zavisnosti od tipa tla) radi prorahljivanja zemljišta, aeracije, drenaže, itd.

ono što sam i sam radio u svom voćnjaku je da sam unajmio traktor od 120 ks i sa jednorednim centralnim podrivačem s centralnom kuglom izpodrivao voćnjak.

dakle kod podrivanja, prilikom prolaska kroz redove voćnjaka, zemlja se sva izpodizala na 1m ljevo i 1m desno od centrale podrivača. prosto je izgledalo da roj krtica ruje di podrivač prolazi. dubina podrivanja bila je 60cm a vrijeme podrivanja kraj 7 mj.

svima bi preporučio podrivač i to da ga koriste maksimalno ( dubina ). podrivanje se radilo samo krooz sredinu . voćnjak ima i posijanu travu u međurednom prostoru.

i na kraju da pomenem da se radilo o ratarskom podrivaču s 3 glave di su dvije bile skinute a ostavljena samo centrala

RoyalMajestic

Broj postova: 64
God: 53
Zanimanje: dipl ing agronomije
Registriran: 19.01.2012
Like 3

[Vrh] Go down

Postaj by daevu on 11/2/2012, 08:28

ja sam podrivao prošle godine na oko 90 cm samo kroz sredinu,počela mi se voda skupljat na jednom ćošku[You must be registered and logged in to see this image.]

to je bila lomljava kad je podrivač prolazio

daevu

Broj postova: 89
Zanimanje: voćar
Registriran: 10.05.2011
Like 1

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by RoyalMajestic on 12/2/2012, 17:47

da to je to o čemu pričam , odlično!!!!!

RoyalMajestic

Broj postova: 64
God: 53
Zanimanje: dipl ing agronomije
Registriran: 19.01.2012
Like 3

[Vrh] Go down

Stranica 3 / 3. Previous  1, 2, 3

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics