Zbijena zemlja u vocnjaku: problem?
Stranica 3 / 3. • Share •
Stranica 3 / 3. •
1, 2, 3
Re: Zbijena zemlja u vocnjaku: problem?
da ovo nije loe, čak sta vie dobro, to nam je Pavinjak pripremio, ako se radi o jalovom ugaru u vinogradu-voćnjaku.
podrivanje je jedna operacija koja bi trebala da se radi barem svake 3 godine ( ako ne i svake 2 u zavisnosti od tipa tla) radi prorahljivanja zemljita, aeracije, drenae, itd.
ono to sam i sam radio u svom voćnjaku je da sam unajmio traktor od 120 ks i sa jednorednim centralnim podrivačem s centralnom kuglom izpodrivao voćnjak.
dakle kod podrivanja, prilikom prolaska kroz redove voćnjaka, zemlja se sva izpodizala na 1m ljevo i 1m desno od centrale podrivača. prosto je izgledalo da roj krtica ruje di podrivač prolazi. dubina podrivanja bila je 60cm a vrijeme podrivanja kraj 7 mj.
svima bi preporučio podrivač i to da ga koriste maksimalno ( dubina ). podrivanje se radilo samo krooz sredinu . voćnjak ima i posijanu travu u međurednom prostoru.
i na kraju da pomenem da se radilo o ratarskom podrivaču s 3 glave di su dvije bile skinute a ostavljena samo centrala
podrivanje je jedna operacija koja bi trebala da se radi barem svake 3 godine ( ako ne i svake 2 u zavisnosti od tipa tla) radi prorahljivanja zemljita, aeracije, drenae, itd.
ono to sam i sam radio u svom voćnjaku je da sam unajmio traktor od 120 ks i sa jednorednim centralnim podrivačem s centralnom kuglom izpodrivao voćnjak.
dakle kod podrivanja, prilikom prolaska kroz redove voćnjaka, zemlja se sva izpodizala na 1m ljevo i 1m desno od centrale podrivača. prosto je izgledalo da roj krtica ruje di podrivač prolazi. dubina podrivanja bila je 60cm a vrijeme podrivanja kraj 7 mj.
svima bi preporučio podrivač i to da ga koriste maksimalno ( dubina ). podrivanje se radilo samo krooz sredinu . voćnjak ima i posijanu travu u međurednom prostoru.
i na kraju da pomenem da se radilo o ratarskom podrivaču s 3 glave di su dvije bile skinute a ostavljena samo centrala

RoyalMajestic- Broj postova: 64
God: 53
Zanimanje: dipl ing agronomije
Registriran: 19.01.2012
3
ja sam podrivao prole godine na oko 90 cm samo kroz sredinu,počela mi se voda skupljat na jednom ćoku[You must be registered and logged in to see this image.]
to je bila lomljava kad je podrivač prolazio
to je bila lomljava kad je podrivač prolazio

daevu- Broj postova: 89
Zanimanje: voćar
Registriran: 10.05.2011
1
→→→: VIE
da to je to o čemu pričam , odlično!!!!!

RoyalMajestic- Broj postova: 64
God: 53
Zanimanje: dipl ing agronomije
Registriran: 19.01.2012
3
Stranica 3 / 3. •
1, 2, 3
Similar topics» Zbijena zemlja u vocnjaku: problem?
» problem
» Problem:kanarinac(oko,stopala)
» potreban brz odgovor problem
» KOMARCI PROBLEM
» problem
» Problem:kanarinac(oko,stopala)
» potreban brz odgovor problem
» KOMARCI PROBLEM
Stranica 3 / 3.