Lozni cijepovi
Stranica 2 / 2. • Share •
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Re: Lozni cijepovi
vinogradar je napisao/la:iskreno nikad čuo pitaj rasadnik ŽIŽEK u SV. Mariji...
To je stolna sorta,kušao prošle godine u Bizovcu.Vidio sam da je imaju u srbiji.Možda ima netko kod nas,ja sam iz Županje,istok naše banane
wajbul- Broj postova: 67
Registriran: 01.03.2009
0
Re : lozni cijepovi
Kada je najpogodnije saditi lozne cijepove?
Ja sam mislio sada,al kolega kaže da pričekam do polovice travnja,kaže radi mrazeva,jel to O.K. ?
Da li treba koristiti kakav supstrat ili standard jama, na dno stajnjaK i posut ga sa NPK 7-20-30,
zatim red zemlje koja je bila na površini pa loza i zagrnuti ili neki drugi postupak?
Koliko ostaviti cijepa da viri van iznad površine,neki kažu zagrću sve?
Sadim nekih 50 loza stolnih sorti,pa da pitam da ne zeznem već u startu,kupio sam cijepove od Kutjeva,
kažu da su jako dobri...
Ja sam mislio sada,al kolega kaže da pričekam do polovice travnja,kaže radi mrazeva,jel to O.K. ?
Da li treba koristiti kakav supstrat ili standard jama, na dno stajnjaK i posut ga sa NPK 7-20-30,
zatim red zemlje koja je bila na površini pa loza i zagrnuti ili neki drugi postupak?
Koliko ostaviti cijepa da viri van iznad površine,neki kažu zagrću sve?
Sadim nekih 50 loza stolnih sorti,pa da pitam da ne zeznem već u startu,kupio sam cijepove od Kutjeva,
kažu da su jako dobri...
marinko- Broj postova: 37
Registriran: 22.03.2008
0
Re: Lozni cijepovi
Ja bih ti preporučio da ne sadiš prije polovica 4. mj. ja sam svoje sve sadio u 5.mj. trs dođe u toplu zemlju i bolje krene nego da ga posadiš sad kad je temp. par stupnjeva,trs bi trebao biti van zemlje 5-10 cm....prije sadnje obavezno skrati žile tako da staviš u šaku korijen i ovo sve što je van ruke režeš odnosno nekih 10-ak cm da ostane korijena ostalo reži i bilo bi dobro da takve porezane staviš dan prije u vodu da sa napiju vode i onda sadiš ....

vinogradar- Broj postova: 456
God: 30
Zanimanje: Vatrogasac.....vinogradarstvo i vinarstvo
Registriran: 10.03.2008
2
→→→: VIŠE
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Stranica 2 / 2.