Automobili

Stranica 45 / 67. Previous  1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 56 ... 67  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Automobili

Postaj by politicar on 9/2/2010, 17:52

[You must be registered and logged in to see this link.]

aj pingo reci da ovaj nebi ljepo zamjenio ladu?

Tko ne voli rakiju?

“If you can’t fly then run, if you can’t run then walk, if you can’t walk then crawl, but whatever you do you have to keep moving forward.”

politicar
Moderator
Moderator

Broj postova: 3008
God: 23
Registriran: 23.04.2009
Like 5

→→→: Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar http://www.opgsolin.com/

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 9/2/2010, 18:20

Pa ako je težak 28 tona onda možda Smile

Možda da otkrijem jedan od kriterija po kojem gradiram aute Wink
Dakle na prvim mjestima su mi gabariti . Težina , dužina , visina i td ...
Evo primjer . U Mazda salonu stoje jedna trica i jedna šestica . Trica košta 130.000 kn a šestica 190.000 kn . Razlika njih dva u težini je 300 kg a u cijeni 60.000 kn . Onda pogledam BT50 i Navaru . Navara je teža 200 kg a duža 20 cm dok je razlika u cijeni ta dva pick-up ... nema razlike u cijeni Smile . Što bi se reklo dobijem 200 kg gratis a po onoj prvoj računici to je 40.000 kn , hehe . Sekira me jedino ta 2008. godina proizvodnje ali idem sutra možda i do Osijeka u inspekciju [You must be registered and logged in to see this image.]

pingo

Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
Like 1

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 9/2/2010, 18:58

Pingo, što se tiće Navare, u HR je bila precijenjena debelo, a i sada je precijenjena, makar joj se cijena spustila znatno. Inače sviđa mi se taj auto, izgleda najrobustnije, ali tolika snaga iz 2.5 litre motora - ne bi to uzimao kao trajno riješenje. Bolji je po meni Isuzu od 3 litre (ili toyota, samo nemoj previše stiskati gas na toyoti he, he) sa par konja više, ako želiš snagu. Što se tiće L200 vrlo vjerovatno su ih već uvezli kao osobna vozila i sada u krizi ih se žele riješiti pošto-poto (a svi pickup kupuju upravo radi odbitka od troška i smanjenih davanja). Ford ima isti auto kao mazda BT50, treba pitati i njih koliko košta.

Fidelito

Broj postova: 2547
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 21

[Vrh] Go down

Postaj by Krx on 10/2/2010, 08:43

pingo je napisao/la:Krx pravo da ti kažem ne znam koji kasko imam ... to sa lomom isto ne razumijem ? To bi bilo da mi plate ako se nešta polomi/slupa a ne samo ako ga ukradu ? Mislim da se radi o takvom osiguranju ali ne znam jer nisam imao štete . Ne znam iz glave koliko me je koštalo za Fendt ali znam za MF-a je 4.600 kn pa bi tu bio i Fendt jer su slične snage . Dobro Fendt je skuplji pa možda malo više ..

...lizing kuće u pravilu netraže puni kasko tj. pokriće loma stroja u cijelosti sto je jako bitno...zato sam te pitao za cijenu sad vidim da nemaš to pokriveno jer bi takav kasko primjerice za tvog fendta koštao 8500kn....

...ako govorimo o automobilima nesto kao da ti zariba motor sto bi kod traktora bilo pokriveno isto kao da ti se mf prepolovi na onaj famozni način obični kasko ti to nebi pokrio...u globalu tvoj kasko kao i u većini slučajeva služi u prvom redu za ili protiv krađe...znači čisto da se ova banda iz lizinga pokrije, uz neka osnovna ostala pokrića tipa lom stakla, te nekakve ogrebotine i sl.

Krx

Broj postova: 1148
God: 29
Registriran: 10.03.2008
Like 8

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 10/2/2010, 16:52

Po mojem kasko na traktor je vrsta kulturne pljačke . Natjeraju te da ga moraš uzeti , masno ga plaćaš godinama dok ti traje kredit i nikome ništa . Traktor nitko ne očekuje da će mu biti ukraden a kasko ne pokriva ako sletim u kanal koliko sam uspio shvatit . Dakle u mojem slučaju je to 25.000 kn kojima sam rekao bye-bye .

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Krx on 10/2/2010, 17:01

pingo je napisao/la:Po mojem kasko na traktor je vrsta kulturne pljačke . Natjeraju te da ga moraš uzeti , masno ga plaćaš godinama dok ti traje kredit i nikome ništa . Traktor nitko ne očekuje da će mu biti ukraden a kasko ne pokriva ako sletim u kanal koliko sam uspio shvatit . Dakle u mojem slučaju je to 25.000 kn kojima sam rekao bye-bye .

...Skoro...s tim da bi za naplatu štete morala biti policija i tu nebi smjelo biti ništa alkohola i upravo bi morao imati kasko navedenog tipa da ti priznaju veću materujalnu štetu recimo loma prednje osovine...

Krx

Like 8

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 10/2/2010, 17:34

Vrijedi li Lada Niva 2005. godina sa BRC plinom koji je registriran 35.000 kn ? Ima prednji bull bar a i iza ima cijevi oko branika kao i pragove sa strane . Tu su još plastična proširenja na blatobranima , centralno zaključavanje i krovni nosač . Prešla je 45.000 km a registrirana je danas dakle tehnički je sve ispravno . Nije se kvarila i nije trebalo niti jedan dio zamijeniti u ovih 5 godina . BRC plin radi kao švicarski sat .

Pa to sve tako dobro izgleda da se i ja pitam zašto ju prodajem [You must be registered and logged in to see this image.]
Dakle moram staviti oglas a dvoumim se oko cijene ...

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Krx on 11/2/2010, 18:53

Kad sam svojevremeno bio zvao za g-klasu 20-desetak godina staru umalo neupade na guzicu o kakvim se cigrama radi...i u kunama bi bilo puno

Krx

Like 8

[Vrh] Go down

Postaj by politicar on 11/2/2010, 19:09

G klasa je stvarno cudoviste od auta-terenca.

Volio bih imati jednog,pa i makar 20godina star.

evo slike jednog starijeg:
[You must be registered and logged in to see this link.]

Cak izgelda napredno unutri.....a 92 godina.

Tko ne voli rakiju?

“If you can’t fly then run, if you can’t run then walk, if you can’t walk then crawl, but whatever you do you have to keep moving forward.”

politicar
Moderator
Moderator

Broj postova: 3008
God: 23
Registriran: 23.04.2009
Like 5

→→→: Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar http://www.opgsolin.com/

[Vrh] Go down

Postaj by Tonxy on 11/2/2010, 20:02

sorry sta ovak upadam u vasu temu sorry . nepišem baš o autima i nisam preaktivan u ovoj temi...zanima me vaše mišljenje o ladi nivi 1.6,getriba 4 brzine, naravno sve na kompoziciju plina i benzina.
Pingo jel ti imas ladu,ako da, molio bih te koji komentar. Zanima me kako se drži pleh na tvojoj,jel bilo većih kvarova,km i kako ti se pokazala u ,nazovimo to "off road-u".
Na što treba pripaziti kod kupovine?
naravno svi ostali savjeti su mi dobrodošli! hvala vam puno! hvala ti

Tonxy

Broj postova: 1074
God: 20
Zanimanje: informatika, programerstvo
Like 0

http://www.croatiainvestment.info

[Vrh] Go down

Postaj by spyder on 11/2/2010, 20:26

imam ti ja nivu 1,6 bez plina, kramponke su na njoj, nema zapadanja nigdje, godišnje promijenim platine,razvodnu kapu, kablove, svijećice, i križ kardana sve zajedno 300 kn, 99% svog vremena je po lenijama i šumi

spyder

Broj postova: 24
Registriran: 08.02.2010
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 11/2/2010, 20:40

Čekaj malo , čekaj ...
Spyder pa zar to sve u jednoj godini staviš novo ? Zašto ?

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by spyder on 11/2/2010, 20:49

to kad joj mijenjam ulje pošto ne prelazim puno s njom cca 5000 godišnje, nije mi puno 300 kn, a ipak sam sigurniji da me neće iznevjeriti, premda mi je samo jednom stala i to sam nakvasio dobrano kablove

spyder

Broj postova: 24
Registriran: 08.02.2010
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on 11/2/2010, 20:52

jedan prijatelj kupio novu nivu jer mu bilo žao mercedesa terati po linijama, i nakon1500 km mu rukne mjenjač, kada su to na servisu opravili onda mu otpao prednji točak na putu za osijek, i on ju hitio na otpad bez da se okrenio Shocked

falkon 2

Broj postova: 4628
Registriran: 06.02.2010
Like 30

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 11/2/2010, 20:57

Onda nisam niti znao koliki sam sretnik jer to ništa još nisam zamijenio . Jedino svjećice dva puta u 45.000 km .

@Tonxy
Ponudi mi nešta ako već kupuješ Nivu [You must be registered and logged in to see this image.] Zar nije bolja 1.7i od 1.6i [You must be registered and logged in to see this image.]
Niva je dobra za off-road ali obavezno gume sa ripnama stavi . Lim na mojoj drži dobro mislim kroz boju se još uvijek ne vidi hrđa . Vjerovao ili ne ali moja se još nije pokvarila .

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Stranica 45 / 67. Previous  1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 56 ... 67  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics
» Gorivo