Kako se naplatiti
Stranica 1 / 3. • Share •
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3 
Kako se naplatiti
Kako izvuči lovu od ljudi koji su dužni za usluge , a recimo nemam račun da sam napravio uslugu ili neki drugi dokaz ,koj je procedura za na sud ili neki drugi način?
Eto zanima me već smo negdje imali raspravu o tome ali je ne mogu naći , ako ima postoječa tema neka gazde srede to .
Eto zanima me već smo negdje imali raspravu o tome ali je ne mogu naći , ako ima postoječa tema neka gazde srede to .

kreso- Broj postova: 1999
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Registriran: 09.03.2008
24
→→→: VIŠE
Re: Kako se naplatiti
Na sudu nikako jer bez pisaong računa nema ni dokaza za dug, a usto još bi i odgovarao dotičnim ustanovama zato što si radio na CRNO odnosno za utaju poreza.........
e sad postoji mogućnost (ako postoji) da se dogovorite da ti platu u hrani koju imaju a ili "štemere " poslati da im kosti namjestu ali onda od novaca pogotovo ništa.........
e sad postoji mogućnost (ako postoji) da se dogovorite da ti platu u hrani koju imaju a ili "štemere " poslati da im kosti namjestu ali onda od novaca pogotovo ništa.........

falkon 2- Broj postova: 5080
Registriran: 06.02.2010
46
→→→: VIŠE -

kreso ako se mozete dogovrit nek ti daju da si nakosis kukuruze ili sta vec imaju
a ako vise niste u dobrim odnosima i ako nemaju nikakvu namjeru da plate ili im sam odes na njivu i naberes si za dug ili ces im morat otpisat taj dug jer bez racuna nemas dokaz da si im radio
a ako vise niste u dobrim odnosima i ako nemaju nikakvu namjeru da plate ili im sam odes na njivu i naberes si za dug ili ces im morat otpisat taj dug jer bez racuna nemas dokaz da si im radio
Ubiješ jednog od dužnika pa če ostali sami juriti tebi da ti plate
.Naravno šala imao sam i ja takvih primjera ništa nisam produzimao tu i tamo lijepo kulturno nazovem pitam oče kaj biti od novaca dobijem odgovor da sam se popeo vrlo visoko na ljestvici isplačenih dogova kod istog,neki ljudi kada su dobili novce donjeli su i sami pa i nakon 3 god čekanja.Sa nekima se izkompeziraš da odrade nešta pomognu u nekim poslovima sa nekima kroz zakup to naplatiš i sl.Pa na krajevu i sam nekome nekad budem dužan pa me moraju čekati kada dobijem lovu.
Sve u svemu nije sve u novcu treba ostati čovjek i razumiti da ljudi nemaju novaca,a za one bezobrazne jedan savjet neka vam to na vašu sramotu, a ti nečeš propasti zbog toga bar se nadam.I drugi put nejdi dok ti neplate odmah ili se nekako osiguraj.
Sve u svemu nije sve u novcu treba ostati čovjek i razumiti da ljudi nemaju novaca,a za one bezobrazne jedan savjet neka vam to na vašu sramotu, a ti nečeš propasti zbog toga bar se nadam.I drugi put nejdi dok ti neplate odmah ili se nekako osiguraj.
pege25- Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
62
Kompenziraj za bilo što,pa i za ono što ti netreba pa kasnije prodaš,samo da nekako izvučeš lovu...

Tovljač junadi- Broj postova: 331
God: 18
Registriran: 19.04.2010
1
Krešo ako imaš OPG da li uopće smiješ pisati račun za uslugu kombajniranja ?

pingo- Broj postova: 4920
1
Pingo smiješ AKO ti je kombajn (ili šta već) prijavljeno za vlastite potrebe I USLUGU

46

Eto vidiš nisam znao . Jedini razlog zašto imam obrt a ne OPG je taj što su mi rekli da su samo obrti " legalni " po tome pitanju usluga i izdavanja računa za usluge a kao OPG-i su ograničeni na svoje imanje ( hint , obiteljsko gospodarstvo ) i nemaju šta dalje tražiti po selu . Dođe mi da se upišem u OPG .

pingo- Broj postova: 4920
1
već sam izdavao račune mislim od oranja do kombajniranja na jedno 10 ha i to jednoj firmi sa kojom sam prebio to sa gnojivom .

kreso- Broj postova: 1999
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
24
Meni je ovaj legalno izdavao račun odnosno dok nije bio u PDV-u smo pravili ugovor o uslužnom radu, (ima kombajn koji je prijavljen za uslužni rad) te sada od kada je u PDV-u račun mi izdaje tako da ja već godinama pravdam plaćanje usluge vršaja

46

Evo ja unazad 5 godina sam ljudima uredno izdavao račune za kombajnirane tj R-2 račun i isto sam u opg-u.I bilo je sve ok ljudi si to ubacivali u trošak .
pege25- Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
62
krešo dobro ti ljudi govore, izvuci gdje možeš i što možeš. kompenziraj neka ti daju mineralno gnojivo itd....
kad je već ova tema, a kako naplatiti dug (12k€) od čovjeka koji je slučajno umro? nije imao ništa imovine na sebi, sve na sestrama i ženi....
kad je već ova tema, a kako naplatiti dug (12k€) od čovjeka koji je slučajno umro? nije imao ništa imovine na sebi, sve na sestrama i ženi....

tomo_MF- Broj postova: 1156
Registriran: 03.06.2009
5
Žena i djeca su LEGALNI nasljednici (osim ako nije oporučno drugačije navedeno, ali onda ima drugi navedeni nasljednik) tako da nasljednici po zakonu i preuzimaju dug, (AKO JE LEGALAN I PAPIRNATO PROVEDEN)

46

sve legalno, dokaz postoji a to je račun-otpremnica... čovjek priznao na sudu da dug postoji ali da nema odakle vratiti, pa je sud "odgodio" naplatu i čak mi sud rekao da nisam pazio s kim poslujem. krasno jelda.
thanks falkon
thanks falkon

tomo_MF- Broj postova: 1156
Registriran: 03.06.2009
5
nasljednici su odgovorni za dug oporučitelja samo u visini nasljeđene imovine

paor- Admin

- Broj postova: 3047
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik