UZGOJ PIJETLOVA
Stranica 1 / 1. • Share •
UZGOJ PIJETLOVA
Dobar dan svima!
Novi sam na forumu, pa vas sve molim da mi pomognete.Počeo bih se baviti uzgojem pijetlova na otvorenom.Molim za savjet oko prehrane, te gdje bih mogao nabaviti samo mlade pijetlove.Za početak bi išao na 500 komada, a kasnijem svakako na više.Razlog je tome što imam osigurano sigurno tržište za 6.000-10.000 komada godišnje.Ako ima netko za prodati neka se javi.
Zahvaljujem svima na pomoči i odgovorima
Novi sam na forumu, pa vas sve molim da mi pomognete.Počeo bih se baviti uzgojem pijetlova na otvorenom.Molim za savjet oko prehrane, te gdje bih mogao nabaviti samo mlade pijetlove.Za početak bi išao na 500 komada, a kasnijem svakako na više.Razlog je tome što imam osigurano sigurno tržište za 6.000-10.000 komada godišnje.Ako ima netko za prodati neka se javi.
Zahvaljujem svima na pomoči i odgovorima
mladifarmer- Broj postova: 8
Registriran: 20.09.2010
0
Re: UZGOJ PIJETLOVA
koliko znam u valionicama bacaju muške piliće i dobiješ ih badava!
ako hraniš pijetlove trebalo bi ih kastrirati pa dobiješ puno ukusnije meso.
ako hraniš pijetlove trebalo bi ih kastrirati pa dobiješ puno ukusnije meso.

BOŽIDAR- Broj postova: 1457
God: 39
Registriran: 17.08.2008
10
→→→: VIŠE -

za tako ozbiljnii uzgoj ipak bi se trebalo pozabaviti stručnom literaturom, a za početak se ove jeseni opskrbi kukuruzom jer on je osnova tovnog materijala
vjerujem da imaš tržište jer čak i u istočnoj slavoniji se tovni pijetlovi mogu bez problema utopiti
vjerujem da imaš tržište jer čak i u istočnoj slavoniji se tovni pijetlovi mogu bez problema utopiti

paor- Admin

- Broj postova: 3046
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41

Točno.Nabavljam svu stručnu literaturu do koje mogu doći, ali mislim da su najbolji savjeti od ljdi koji se time bave, odnosno općenito o peradarstvu.Što Božidar kaže da u valionicama bacaju muške piliće, to bi bilo izvrsno.I ja sam razmišljao o kastriranju, a onda dobijem kopuna koji je sigurno kvalitetniji što se tiće mesa.Ne znam samo kakav je onda u prirastu, i da li dobiva dovoljno na težini, ili nema razlike.
Imam 2 hektara plodne zemlje pa ču tu posaditi kukuruz, jer znam da je neophodan za ishranu.
Ako znate možda kojoj valjaonici da se obratim, pa da probam dogovoriti za muške.
Hvala vam svima na savjetima, kao i onima koje ću tek dobiti.
Pozdrav!
Imam 2 hektara plodne zemlje pa ču tu posaditi kukuruz, jer znam da je neophodan za ishranu.
Ako znate možda kojoj valjaonici da se obratim, pa da probam dogovoriti za muške.
Hvala vam svima na savjetima, kao i onima koje ću tek dobiti.
Pozdrav!
0
evo jedan link [You must be registered and logged in to see this link.] a jedna od najvećih valionica ti je Koka iz Varaždina

BOŽIDAR- Broj postova: 1457
God: 39
Registriran: 17.08.2008
10

Pozdrav Božidare!
Zahvaljujem Ti se na odgovoru i informaciji.
Zahvaljujem Ti se na odgovoru i informaciji.
0
Pozdrav!
Evo kontaktirao sam par valionica i nije točno da se muški bacaju.Prodaju se po cijeni od 4,5-5,5 kuna po komadu jednodnevni.Pilenke koje su stare oko 21 dan se prodaju po 13,00 kuna.Dobio sam savijet od jedne valionice iz Koprivnice da sada ne idem u nabavku nego da pričekam prolječe, odnosno da ih nabavim u veljači.Kako mi još pregrade u staji nisu gotove za prihvat jednodnevnih pilenki, nego bi ih mogao nabaviti tek krajem 10. mjeseca, misli čovjek da je prekasno.Možda je u pravu.Ne znam koliko im treba da dostignu težinuod cca.3 kg, i to na otvorenom uzgoju.Isam se plašim malo zime.Kakva su vaša iskustva.
Evo kontaktirao sam par valionica i nije točno da se muški bacaju.Prodaju se po cijeni od 4,5-5,5 kuna po komadu jednodnevni.Pilenke koje su stare oko 21 dan se prodaju po 13,00 kuna.Dobio sam savijet od jedne valionice iz Koprivnice da sada ne idem u nabavku nego da pričekam prolječe, odnosno da ih nabavim u veljači.Kako mi još pregrade u staji nisu gotove za prihvat jednodnevnih pilenki, nego bi ih mogao nabaviti tek krajem 10. mjeseca, misli čovjek da je prekasno.Možda je u pravu.Ne znam koliko im treba da dostignu težinuod cca.3 kg, i to na otvorenom uzgoju.Isam se plašim malo zime.Kakva su vaša iskustva.
0
Diš s piličima na hladno pocrkat će svi, dobro ti je čovjek rekao na prolječe.
21yes- Broj postova: 287
Registriran: 06.09.2008
6
I ja mislim da imaš pravo.Do proljeća ću pripremiti sve da bude tip-top, pa onda krećem sa uzgojem.Ako ima još tko kakav savjet, rado ču ga prihvatiti.
Pozdrav!
Pozdrav!
0
Pozdrav svima!
mladifarmer, kako ide s uzgojem?
ocete li uzgajati pjetlove ili cete ih kastrirarti?
pozdrav!
mladifarmer, kako ide s uzgojem?
ocete li uzgajati pjetlove ili cete ih kastrirarti?
pozdrav!
nikola23- Broj postova: 28
Registriran: 27.02.2009
0
koliko bi trebalo zemlje obrađivati da bi se prehranilo oko 800 nesilica na otvorenom
mariocepic- Broj postova: 181
Registriran: 22.01.2011
0
sa interneta, orijentacije radi...(kukuruz u smjesi je oko 60%, ostalo bi vjerovatno dokupljivao)
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

paor- Admin

- Broj postova: 3046
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41

Similar topics» Uzgoj kanarinaca
» UZGOJ PIJETLOVA
» da li tko ima čižka mužjaka za uzgoj