Bazga
Stranica 7 / 10. • Share •
Stranica 7 / 10. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 
Re: Bazga
pozdrav, pa dobro to je sad istina zemlju nemožemo približit, ali dosta toga se da zajednički plasirat ako se već krene u neke posle,

gilda- Broj postova: 11
Registriran: 14.10.2008
0
Zvona, htjela bih te pitati, normalno ako želiš mi odgovorit, kako je bilo na toj plantaži, dali je to plantaža od vlasnika i dali on kao pojedinac želi otkupljivati od nas bazgu (bobice) za njegov proizvod ili to radi u predstavništvu sa udrugom u mađarskoj,

0
Ta plantaža koja je na slikama je od toga vlasnika i ima plantažu na površini od 7ha, Ali oni imaje neku zadrugu te tako i prerađuju i plasiraje svoje proizvode.Barem je tako rekao tip koji nam je sve to prevodio sa mađarskog na hrvatski.I znam da je na moje pitanje o suradnji i ugovaranju proizvodnje rekao da ništa ispod 10ha jer neisplati im se dolaziti u HR
Gost- Gost
e hvala Zvona, pa ja imam više od 1oha, bum ja ipak probala pisat im

0
i još nas par, možda i uspijemo nekaj s njima 

0
moja zemlja je pod travnjacima, tako da nije problem meni, već sve ovisi o njima i njihovim uvjetima, cjena odkupa, prijevoz, kako to sve organizirat kad je već plod sazrio i te stvari

0
Pozdrav! Neki dan sam se malo poceo interesirati o bazgi i zbilja sam zainteresirani za proizvodnju!! Dal postoji broj ili neka firma kome bi se mogli javiti da se posavjetujem o tome i dal imamo kakve zadruge za proizvodace bazge!! Hvala!!
wiky89- Broj postova: 2
Registriran: 17.02.2009
0
trenutno se kod nas odkupljuje suhi cvijet bazge, njega uzimaju gotovo sve veće firm u Hrvatskoj...u Bednji kod Varaždina ima neka firma.
Što se tiče ploda bazge (bobice), planirano je da se napravi pogon(ekipa iz Austrije) za preradu u Bednji, ali zbog male zainteresiranosti tj. i velikih ulaganja mislim da neće biti ništa. Plainrali su uložiti oko 12.mil eura a uvijet je da se posadi oko 500ha bazge u Hrvatskoj.
druga mogućnost su Mađari, koji imaju manji pogon za preradu bobica bazge i mislim da bi se sa njima dalo popričati, ali ispod 10ha ništa...
ne znam da li si čitao prijašnje postove, ako nisi pročitaj jer ima dosta korisnih informacija...
od kud si? pošalji na PP ako nećeš javno reći
gilda je obećala da će sa Mađarima stupiti u kontakt i da će nas obavijestiti o detaljima razgovora... sad asmo nju čekamo
Što se tiče ploda bazge (bobice), planirano je da se napravi pogon(ekipa iz Austrije) za preradu u Bednji, ali zbog male zainteresiranosti tj. i velikih ulaganja mislim da neće biti ništa. Plainrali su uložiti oko 12.mil eura a uvijet je da se posadi oko 500ha bazge u Hrvatskoj.
druga mogućnost su Mađari, koji imaju manji pogon za preradu bobica bazge i mislim da bi se sa njima dalo popričati, ali ispod 10ha ništa...
ne znam da li si čitao prijašnje postove, ako nisi pročitaj jer ima dosta korisnih informacija...
od kud si? pošalji na PP ako nećeš javno reći
gilda je obećala da će sa Mađarima stupiti u kontakt i da će nas obavijestiti o detaljima razgovora... sad asmo nju čekamo
wiky89- Broj postova: 2
Registriran: 17.02.2009
0
Prije svega da se predstavim, ja sam Josip iz okolice Varaždina imam 24 godine, trenutno se bavim proizvodnjom plastike, podosta kontaktiram sa ljudima i počeo sam uviđati da su ljudi sve više ekološki osvješteni i okreću se prema zdravijem načinu života, pokrečem još neki novi posao a pošto je prehrana i zdravlje na prvome mjestu u interesu mi je Hrvatskoj ponuditi nešto što još ne postoji na našem tržištu... Nisam neki poljoprivredni tip čovjeka i čak neznam ni šta je (Ha), mene to prvo asocira na smiješak HAHA
, dobro sad malo šalu na stranu...Također sam bio na tom seminaru u Bednji ali sam jako razočanarn sa Austrijancima jer ni prevodioca nisu imali kak treba... Sve je bilo "z brda, z dola"... Da ja namjeravam u Austriji ulagati 12 miljuna eura, barem bi se potrudio da jedna prezentacija bude dostojna tih 12 milja... Meni se samo čini da su oni tu došli prodavati sadnice i osim sadnica, maglu... Dobro, da se ne zamaramo Austijancima... Kao što sam rekao, krečem u neki novi biznis i volio bih Hrvatima (a daj bože i EUROPI) ponuditi nešto novo i prije svega ZDRAVO... Nebih volio pričati o svom projektu jer to za sada držim kao svoju malu tajnu... Uglavnom, bio bih zainteresiran za kupnju cvijeta bazge i to u početnoj količini od nekih tonu do dvije, naravno to je za početak jer kao što sam rekao na početku, krečem u nešto novo i neznam kako bi naše tržište odgovorilo na moje planove... Molim vas ako je netko zainteresiran ili zna nekoga da je zainteresiran za neki vid suradnje da mi se javi na br: 091/39-37-350, unaprijed sam Vam zahvalan
josip l- Broj postova: 3
God: 26
Registriran: 12.05.2009
0
Dobro Vas našao... HVALA
0
SORRY, vidio sam jučer i pozive i poruku al sam stalno na nekim sastancima i na seminarima pa bi možda bilo bolje da kontaktiramo putem e-maila, evo Vam moj: [You must be registered and logged in to see this link.] pa se javite i recite mi dokle ste došli sa uzgojem bazge, dal se još ove godine može očekivati prva količina...?
0
Ovako nešto sam pronašao za ovu biljku,vezano za sadni materijal.Gdje se i kako sadni materijal može certificirati i biti legalan ono kao neka sorta.

Slavonski gačan- Broj postova: 539
Lokacija: uglavnom na dvorištu ili u letu nekad i na kakvom krovu
Registriran: 03.04.2009
0
Stranica 7 / 10. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 
Similar topics» BAZGA (Sambucus nigra L.)
» Bazga
» Karotiniranje faganela
» Biljne uši za mlade grdeline (i druge ptice faune)
» Bazga
» Karotiniranje faganela
» Biljne uši za mlade grdeline (i druge ptice faune)
Stranica 7 / 10.